Champions League : Ποιος θα είναι ο νικητής της φετινής διοργάνωσης; (Poll)

Champions League : Ποιος θα είναι ο νικητής της φετινής διοργάνωσης; (Poll)

Σύσσωμο to10.gr κάνει τις προβλέψεις του για τον τελικό νικητή της φετινής διοργάνωσης και σας καλεί να ψηφίσετε κι εσείς με τη σειρά σας.

Τικ τακ, τικ τακ, η αντίστροφη μέτρηση για την διοργάνωση των αστεριών έχει ξεκινήσει. Προσδεθείτε γιατί απομένουν για τον τελικό της 26η Μαΐου, μόλις 95 ημέρες. Έχουμε φτάσει αισίως στη φάση των 16, ενώ τα πρώτα ματς να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Τα ζευγάρια έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Βασιλεία – Μάντσεστερ Σίτι 0 – 4
Γιουβέντους – Τότεναμ 2 – 2 
Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1
Πόρτο – Λίβερπουλ 0-5
Μπάγερν Μονάχου – Μπεσίκτας 5-0
Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1
Σαχτάρ Ντόνετσκ- Ρόμα 2-1
Σεββίλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Τα βάλαμε κάτω, λοιπόν, τα ζυγίσαμε, αφήσαμε στην άκρη μίση, πάθη, συμπάθειες, φίλαθλες προτιμήσεις (εντάξει, ίσως όχι απόλυτα αλλά μην μας παρεξηγήσετε) και προβλέψαμε τον νικητή του φετινού Champions League. Σύσσωμο to10.gr βάσει της εικόνα των ομάδων στο γρασίδι, του βάρους της φανέλας, των προπονητών, της Ιστορίας, του ρόστερ εκτιμάει τα εξής:

Στο τέλος μπορείτε να ψηφίσετε κι εσείς.

ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ: Ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σίτι είμαι με βάση την εικόνα, αν και η αλήθεια είναι ότι πάντα υποστηρίζω τον Ζοσέ Μουρίνιο αλλά και την Ρεάλ λόγω του Κριστιάνο. Αυτό το ζευγάρι βλέπω για τελικό. Την Μπαρτσελόνα με την Σίτι και σε αυτή την περίπτωση είμαι με τη Μπάρτσα όχι λόγω του Μέσι, αλλά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει κάτι… από Ελλάδα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ: Η Μπαρτσελόνα. Γιατί εκτός από αστέρια στο γήπεδο έχει στον πάγκο της και έναν πολύ καλό προπονητή, τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Μοιάζει να διαθέτει όλο το πακέτο και μάλιστα σε μια συγκυρία που έχει ξεφύγει αρκετά και στο πρωτάθλημα της χώρας της.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ: Αυτή τη στιγμή οι μπουκ δίνουν πρώτο φαβορί τη Σίτι και μέχρι πρότινος έδιναν και την Παρί, πριν από την κλήρωση της με την Ρεάλ. Αυτές οι δύο ομάδες παίζουν όντως το καλύτερο ποδόσφαιρο. Εγώ όμως θα διαφωνήσω. Παρότι όντως παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, και παρά το γεγονός ότι αν η Παρί είναι ικανή για όλα αν φτιάξει την άμυνα της. Ομάδες που δεν το έχουν ξαναπάρει δεν είναι απλό να το κατακτήσουν. Εφόσον λοιπόν Ρεάλ και Μπάγερν δεν είναι καλά, για εμένα πρώτο φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα που έχει την τεχνογνωσία. Μπαρτσελόνα λοιπόν παρά το γεγονός ότι οι μπουκ την δίνουν τέταρτο φαβορί και παρά το ρίσκο ότι τώρα που μιλάμε ακόμη είναι Φλεβάρης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ: Μπαρτσελόνα ή Μπάγερν Μονάχου. Διότι πολύ απλά οι επιθέσεις κερδίζουν του αγώνες, αλλά οι άμυνες κατακτούν τα τρόπαια. Υπάρχουν ομάδες με εξαιρετική επιθετική λειτουργία που δεν είναι ισορροπημένες και αμυντικά, και αυτό θα παίξει ρόλο. Οπότε αν πάμε σε πρόβλεψη κατάκτησης θα ποντάρουμε στην ισορροπία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ: Η Λίβερπουλ όχι γιατί το δικαιούται ποδοσφαιρικά αλλά γιατί απλά δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί στη δική της περίπτωση. Ονειρευόμαστε την Πόλη και την επανάληψη εκείνης της φανταστικής διαδρομής.  

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΛΛΗΣ: Η Λίβερπουλ. Η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ την τελευταία διετία στα ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ. Απέναντι σε ανοιχτές άμυνες η ομάδα του Κλοπ είναι… φωτιά. Με τρομερή προσαρμογή στον υψηλό ρυθμό. Αν, λοιπόν, η κλήρωση στη συνέχεια της δώσει αυτό το δικαίωμα μπορεί κάλλιστα να πάει τη διαδρομή ως το τέλος. Και αν δεν μπορεί; Εμείς αυτό θέλουμε…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ: Η Ρεάλ Μαδρίτης. Γιατί αυτό θέλω, γιατί δεν έχει άλλο αγωνιστικό στόχο και θα επικεντρωθεί σε αυτό. Έχει τρεις κατακτήσεις την τελευταία τετραετία σχεδόν με το ίδιο ρόστερ. Και βέβαια κυρίως έχει τον τρόπο της να μεταμορφώνεται όταν έρχεται η ώρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα φανεί από τους «16» και τον τρόπο που θα προκριθεί επί της Παρί.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ: Η Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι μόνο γιατί η… σκιά της είναι τόσο μεγάλη που καλύπτει τους πάντες στη διοργάνωση αλλά γιατί πλέον δεν έχουν και άλλο στόχο προς διαπραγμάτευση ως το τέλος της σεζόν. Και όταν ακούν τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Μαδριλένοι γίνονται… άλλη ομάδα.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Η Μπαρτσελόνα γιατί έχει προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Γιατί έχει τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Λιονέλ Μέσι και την «μαγιά» για να κατακτήσει την κούπα. Είναι η ομάδα που έχει έναν επιπλέον λόγο για αυτά που προηγήθηκαν το καλοκαίρι με την αποχώρηση του Νεϊμάρ να δει και… εγωϊστικά το θέμα αυτής της κούπας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Η Μπαρτσελόνα, γιατί εκτός από το θέαμα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να έχει και όλα τα υπόλοιπα. Την ισορροπία και την αγωνιστική πειθαρχία που απαιτείται σε τέτοιες διαδρομές. Τεράστια ποιότητα σαν προπονητής. Στην κατάλληλη ομάδα. Όσο για το… χορτάρι; Είναι μετά από πολύ καιρό σε πολύ καλή κατάσταση ο Ινιέστα που είναι πολύτιμος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΣ: Η Μπαρτσελόνα. Γιατί διαθέτει την πιο βαριά φανέλα και γιατί θα το δείξει προοδευτικά στην διοργάνωση. Μόνο καλό θα τις κάνει ότι έχει καθαρίσει ήδη με την υπόθεση πρωτάθλημα, άρα θα έχει και τον χρόνο να συγκεντρωθεί σε αυτό. Συν βεβαίως την τεχνογνωσία και τον προπονητή που έχει στον πάγκο της.

ΝΙΚΟΣ ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ:  Η Μπαρτσελόνα, γιατί δηλώνω οπαδός της. Είναι η ομάδα που παίζει σταθερά το καλύτερο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Φέτος δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει για να κόψει το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης. Δείχνει έτοιμη και ικανή για όλα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ:Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Έχει αλλάξει τον τρόπου που σκέφτεται μια ομάδα και έχει απογειώσει το στυλ παιχνιδιού της. Υπάρχουν στιγμές που η Σίτι του Πεπ είναι περισσότερο εντυπωσιακή και ακόμα πιο επιβλητική και από την Μπαρτσελόνα του Πεπ, που συγκλόνιζε με το ποδόσφαιρό της. Και αυτή η Σίτι είναι το φαβορί.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ:Πιστεύω πως φέτος είναι η χρονιά της Μπαρτσελόνα. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι δεν σταματάει να σκοράρει και να παίρνει τη μία νίκη, μετά την άλλη. Οι Καταλανοί διαθέτουν σταθερότητα στο παιχνίδι τους, τις καλύτερες μονάδες, τους πιο γυμνασμένους παίκτες και γενικότερα έχουν το καλύτερο σύνολο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ: Παρά την τραγική πορεία της στο ισπανικό πρωτάθλημα, θα είναι λάθος αν ξεγράψει κανείς την Ρεάλ Μαδρίτης. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε είναι η μοναδική ευκαιρία για τους παίκτες της Βασίλισσας, προκειμένου να εξιλεωθούν στα μάτια των οπαδών τους. Έτσι και αλλιώς αν υπάρχει μια ομάδα στην Ευρώπη που ξέρει από τίτλους στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αυτή είναι η Ρεάλ.

ΘΕΜΗΣ ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ: Μπορεί η φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν να είναι πιο ελαφριά και από πούπουλο στο Champions League (όπως αποδείχτηκε πέρυσι με την Μπαρτσελόνα), αλλά με τον Νεϊμάρ οι Γάλλοι έχουν ανέβει επίπεδο. Φέτος δείχνουν ότι μπορούν να τα πάρουν όλα και τον Μάιο να πανηγυρίσουν στον Πύργο του Άιφελ με την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» για παρέα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΤΣΕΤΟΣ: Θα ήθελα Λίβερπουλ, λόγω οπαδικών προτιμήσεων, αλλά παραείμαστε παρανοϊκή ομάδα για να το σηκώσουμε (Σόρρυ Γιούργκεν). Οπότε, θα επιλέξω την Μπαρτσελόνα. Παρά την απώλεια του Νεϊμάρ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει φτιάξει τους πιο κυνικούς Μπλαουγκράνα των τελευταίων ετών και η βελτίωση στην άμυνα τους, σε συνδυασμό με την ύπαρξη και μόνο του Λιονέλ Μέσι μπορεί να τους δώσει το τρόπαιο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΑΒΟΣ:Ήρθε η ώρα ο πακτωλός χρημάτων που έχει ξοδέψει ο Αλ Κελαϊφί να πιάσει τόπο και η Παρί Σεν Ζερμέν να κατακτήσει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά. Οι Παριζιάνοι δεν θα κάνουν τα ίδια αυτοκτονικά λάθη όπως πέρσι στο Καμπ Νου και με σταθερά βήματα θα σηκώσουν στον ουρανό του Κιέβου το φετινό Champions League.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ:Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μια μικρή δόση υποκειμενικότητας βέβαια καθώς την υποστηρίζω. Αλλά πέραν τούτου, οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν διεκδικούν τίποτα άλλο μέσα στη σεζόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι… μανούλα σε παιχνίδια νοκ – άουτ και με την τύχη στο πλευρό της δεν έχει να φοβάται τίποτα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ:Η Ρεάλ. Διαθέτει την ποιότητα, την εμπειρία και πάνω από όλα το κίνητρο. Έχοντας μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και Κυπέλλου, οι Μαδριλένοι έχουν τεράστιο κίνητρο για το Champions League, προκειμένου να σώσουν μια σεζόν που ως τώρα εξελίχθηκε με δραματικό τρόπο για αυτούς. Η βασίλισσα έχει τη δυνατότητα να ρίξει όλο το βάρος και την προσοχή της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην ιστορίας της οποίας άλλωστε, αποτελεί και το βαρύτερο brand name.

ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΤΡΙΤΖΙΔΑΚΗΣ: Πλήρης σε όλες τις γραμμές, πιο σταθερή και συμπαγής αμυντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και με έναν Μέσι να διάγει… δεύτερη νιότη, η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε μοιάζει ικανή να επιστρέψει στο θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τρία χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στο Βερολίνο, κόντρα στη Γιουβέντους.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΛΟΠΛΑΣΤΟΥ: Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το συναίσθημα από το ποδόσφαιρο. Θα μείνει απελπιστικά γυμνό. Έτσι όση αντικειμενικότητα κι αν προσθέσεις στην εξίσωση της επιλογής, πάντα κάπου θα γέρνει η πλάστιγγα. Θα είμαι ξεκάθαρη, θα πω τι θα ήθελα ιδανικά και τι πιστεύω. Θα ήθελα την Λίβερπουλ, αν όχι τελική νικήτρια έστω μέχρι τον τελικό του θεσμού. Στην τελική το δικαιούται είναι η προσωποποίηση του επιθετικού ποδοσφαίρου, από το κέντρο και πίσω δεν κοιτάμε (τα φιλιά μου στους Μινιολέ – Κάριους)! Ωστόσο, πιστεύω πως φέτος το τρόπαιο θα πάει στην Μάντσεστερ Σίτι του φανταστικού Γκουαρδιόλα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ: Μπλεγμένος μεταξύ αυτών που λέει η καρδιά (Λίβερπουλ) και η λογική (Μπαρτσελόνα), θα διαλέξω την πρώτη. Αυτά τα 13 χρόνια που έχουν περάσει από το αλησμόνητο 2005 είναι πάρα πολλά και φέτος, μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του θεσμού μπορεί να κάνει το «μπαμ». Δεν είναι σίγουρα, ένα από τα φαβορί και αυτό θα βοηθήσει την ομάδα του Κλοπ να χτυπήσει στην κόντρα. Αν βοηθήσει στα μετόπισθεν και ο Φαν Ντάικ, τότε αναμένονται πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στο Άνφιλντ και στο Κίεβο, Σαλάχ θέλοντος…

***Επισημαίνουμε ότι τα εν λόγω προγνωστικά έγιναν πριν την έναρξη της φάσης των 16!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ