Γιουβέντους – Τότεναμ 2-2

Γιουβέντους – Τότεναμ 2-2

Τρομερό παιχνίδι στο Juventus Stadium με την Γιουβέντους να προηγείται με 2-0 χάρη στα γκολ του Ιγκουαϊν και την Τότεναμ να απαντάει, με τους Κέιν και Έρικσεν (2-2) και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς!

Η Τότεναμ (μόλις στην 2η παρουσία της στους 16 της διοργάνωσης) μπορεί να βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά δεν τα παράτησε στο Τορίνο. Γνώριζε ότι το κέντρο της Γιουβέντους χωλαίνει, λόγω των πολλών απουσιών και το εκμεταλλεύτηκε. Κυριάρχησε, βρήκε χώρους, μείωσε με τον Χάρι Κέιν (ο οποίος στην τρίτη του προσπάθεια νίκησε τον Τζίτζι Μπουφόν) και ισοφάρισε με τον Κρίστιαν Έρικσεν παίρνοντας έτσι σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Γουέμπλεϊ (2-2).

Η Μεγάλη Κυρία ξεκίνησε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν να πετυχαίνει την πιο γρήγορη… ντοπιέτα, που θα έλεγαν και στην Ιταλία, στην ιστορία των νοκ-άουτ αναμετρήσεων του Champions League. Χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά και 7 δευτερόλεπτα για να σκοράρει δις και να αγχώσει τους παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο που χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να πάρουν τον έλεγχο του ματς.

Πιο συγκεκριμένα, άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίραλεμ Πιάνιτς στο 2ο λεπτό (1-0) και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 9′.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, όμως, η Τότεναμ δήλωσε παρούσα. Ο Χάρι – Τυφώνας – Κέιν προειδοποίησε δύο φορές τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν (στο 26′ και το 32′) μέχρι που εν τέλει κατάφερε να τον νικήσει στο 35ο λεπτό με υπέροχο κοντινό πλασέ, προ κενής εστίας, έχοντας προσπεράσει στο διάβα του και τον ίδιο τον πολύπειρο πορτιέρε ο οποίος δεν είχε δεχτεί γκολ για 694 διαδοχικά λεπτά, μα «υπέκυψε» μπροστά στον Άγγλο φορ.

Η Γιουβέντους και ο Ιγκουαΐν έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 3-1 στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αργεντινό άσο να εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε ο Ντόουγκλας Κόστα (στο οποίο υπέπεσε ο Οριέ – ο μόνος παίκτης που έχει παραχωρήσει περισσότερα από ένα πέναλτι στο Champions League αυτή τη σεζόν) αλλά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Γιορίς.

Στην επανάληψη και πάλι η Τότεναμ είχε το πάνω χέρι και πέτυχε εν τέλει και το γκολ της ισοφάρισης με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κρίστιαν Έρικσεν. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε αισθητά, κάτι που φυσικά ευνόησε την Τότεναμ η οποία απέσπασε σπουδαία ισοπαλία (2-2) στο Τορίνο κόντρα στην Μεγάλη Κυρία. Ισοπαλία που της δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο Γουέμπλεϊ (07/03).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα (66′ Μπεντανκούρ), Ντόουγκλας Κόστα (90+2′ Ασαμόα), Μπερναντέσκι, Μάντζουκιτς (76′ Στουράρο), Ιγκουαΐν

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο):  Γιορίς, Οριέ, Βερτόνχεν, Σάντσες, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Λαμέλα (88′ Λούκας Μόουρα), Έρικσεν (90+2′ Γουεϊνιάμα), Αλί (83′ Σον), Κέιν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ