Πόρτο – Λίβερπουλ 0-5

Πόρτο – Λίβερπουλ 0-5

Σαρωτική και υπό σφοδρή βροχόπτωση η Λίβερπουλ, είχε σε δαιμονιώδη φόρμα την επιθετική της τριπλέτα και με χατ τρικ του Μανέ σκόρπισε την Πόρτο (5-0) μέσα στο Ντραγκάο στο πρώτο ματς του ζευγαριού για τη φάση των 16 του Champions League.

Σοκ και δέος από τη Λίβερπουλ, που αντιμετώπισε την Πόρτο στο Ντραγκάο, για το πρώτο ματς της φάσης των 16 του Champions League. Οι γηπεδούχοι είναι αλήθεια πως άρχισαν καλύτερα το παιχνίδι και πίεσαν για το γκολ, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ.

Το κλίμα όμως θύμιζε… Αγγλία, αφού η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς και η Λίβερπουλ ένιωσε σαν στο σπίτι της, ειδικά μετά το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Μόλις στο 25’ ο Μανέ στην πρώτη σοβαρή επίσκεψη των Reds άνοιξε το σκορ (1-0) και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Βοήθησε βέβαια και η πολύ κακή αντίδραση του τερματοφύλακα της Πόρτο Χοσέ Σα στο φαινομενικά εύκολο σουτ του επιθετικού της Λίβερπουλ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα της Πόρτο. Ο Σαλάχ τέσσερα λεπτά αργότερα (29’) έκανε το 2-0 με πολύ φαντεζί τρόπο και κάπου εκεί καταλάβαινε κανείς ως η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Η άμυνα των κόκκινων (περιέργως) δεν δέχτηκε ούτε μια επικίνδυνη φάση και ο Κάριους ήταν σταθερότατος όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Και αφού η Λίβερπουλ ένιωθε ασφάλεια στα μετόπισθεν, την πλήρωσε η Πόρτο… Οι παίκτες του Κλοπ όποτε ήθελαν έβγαζαν αντεπιθέσεις- σήμα κατατεθέν της ομάδας, διαλύοντας τη άμυνα των Πορτογάλων.

Σε τρεις από τις φάσεις αυτές, Μανέ (53’ και 85’) και Φιρμίνο (69’), σκόραραν για το τελικό 5-0 μέσα στο Οπόρτο και το Ντραγκάο και κάπως έτσι η Λίβερπουλ, μετά τη Σίτι περιμένει από τώρα τον επόμενο αντίπαλό της για τους 8 του Champions League, αφού πλέον ο επαναληπτικός θα είναι ένα ματς-γιορτή στο Άνφιλντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ