Ολυμπιακός : «Κλείδωσε» το πλεονέκτημα, «βγαίνει» από 2ος έως 4ος

Ολυμπιακός : «Κλείδωσε» το πλεονέκτημα, «βγαίνει» από 2ος έως 4ος

Τα σενάρια για την κατάταξη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο φινάλε της κανονικής περιόδου, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή της. Η βαθμολογία, το πρόγραμμα και οι πιθανές ισοβάθμιες.

«Σφράγισε» και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας, και εξακολουθεί να κυνηγάει τη 2η θέση. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 89-82 της Εφές στο ΣΕΦ, για την 28η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (23/3).

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει σίγουρα το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ, ωστόσο η τελική κατάταξή του στην πρώτη 4άδα είναι ακόμη ανοικτή. Ο Ολυμπιακός θα βγει δεύτερος αν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου κάνει μια περισσότερη νίκη από τη Φενερμπαχτσε της οποίας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι ερυθρόλευκοι θα βγουν τρίτοι αν κάνει μία νίκη, αν κάνει όσες νίκες και το συγκρότημα του Ομπράντοβιτς, αν δεν κάνει νίκη και ο Παναθηναϊκός ηττηθεί σε ένα από τα δύο τελευταία ματς. Επίσης οι Πειραιώτες θα καταταγούν τρίτοι, ακόμη κι αν κάνουν δύο ήττες και η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει το 2Χ2. Κι αυτό καθώς υπερτερούν της βασίλισσας σε τυχόν ισοβαθμία, όπως και στην τριπλή με Παναθηναϊκό και Μαδριλένους.

Σε περίπτωση που οι τρεις ομάδες ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην κανονική περίοδο με απολογισμό 19-11, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι τρίτος, ο Παναθηναϊκός τέταρτος και η Ρεάλ Μαδρίτης θα χάσει την έδρα μένοντας 5η!

Τέλος, ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει ακόμη και στην 4η θέση, αν με Μάλαγα (εκτός) και Ζαλγκίρις (εντός) κάνει 0-2, ο Παναθηναϊκός κάνει 2Χ2 (με Βαλένθια εντός και Αρμάνι εκτός) και παράλληλα η Ρεάλ κάνει 1/2 (με Ερυθρό Αστέρα εντός και Μπάμπεργκ) εκτός.

Θυμίζουμε πως οι πράσινοι υπερτερούν των ερυθρόλευκων σε περίπτωση ισοβαθμίας, ωστόσο υστερούν με τη Ρεάλ και τη Ζαλγκίρις και επίσης υστερούν στις τριπλές ισοβαθμίες.

Στο πιο απλό σενάριο για το πλεονέκτημα έδρας, ο Τσάβι Πασκουάλ και η ομάδα του θέλει μία ήττα από τη Ρεάλ, και το τριφύλλι στο 2Χ2 ώστε να «κλέψει» εκείνο το πλεονέκτημα έδρας καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Εξάλλου, η Μπασκόνια νίκησε τη Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη με 86-73 και σε συνδυασμό με την ήττα της Μακάμπι, χθες από τον Παναθηναϊκό, έκανε «άλμα» πρόκρισης. Αφήνοντας βεβαίως τους Ισραηλινούς στα «κρύα του λουτρού», που πλέον βλπεουν τα πλέι οφ με το… κιάλι.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 22/3
Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε 63-80
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 75-76
Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις Κάουνας 88-81
Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια 89-93

Παρασκευή 23/3
Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-90
Μπάμπεργκ – Μάλαγα 93-88
Ολυμπιακός – Εφές 89-82
Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 73-86

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Πέμπτη 29/3
Χίμκι – Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα
Μπάμπεργκ – Αρμάνι Μιλάνο
Μπασκόνια – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρασκευή 30/3
Ουνικάχα Μάλαγα – Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης
Ζάλγκιρις Κάουνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παναθηναϊκός – Βαλένθια

Η τελευταία αγωνιστική (30ή)

Πέμπτη 5/4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας
Φενέρμπαχτσε – Ουνικάχα Μάλαγα
Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα – Χίμκι

Παρασκευή 6/4
Μπασκόνια – Αναντολού Εφές
Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις Κάουνας
Βαλένθια – Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάμπεργκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ