Ολυμπιακός – Εφές 89-82

Ολυμπιακός – Εφές 89-82

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε της Εφές στο ΣΕΦ με σκορ 89-82. «Σφράγισαν» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ οι ερυθρόλευκοι, παρέμειναν «ζωντανοί» για τη 2η θέση στην κανονική περίοδο.

Σε ένα παιχνίδι που έμελλε να γίνει ντέρμπι, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε «παρών», οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Εφές με 89-82 στο ΣΕΦ και «κλείδωσαν» το πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Πειραιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, οι Τούρκοι δεν είχαν τίποτα απολύτως να χάσουν και στο τέλος έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Όταν όμως τα γάλατα σφίγγουν, ο Σπανούλης είναι πάντα εκεί! Ο ηγέτης των Πειραιωτών έκανε ανω κάτω τους παίκτες του Αταμάν, σήκωσε στις πλάτες του το βάρος της οργάνωσης και της επίθεσης του Ολυμπιακού και έστειλε στα ουράνια τους μόλις 6500 οπαδούς της ομάδας του που ήρθαν στο Φάληρο.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 20 ποντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 17 πόντους με 8 ασίστ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου επίσης 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
Από την αρχή ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση με στόχο να πάρει το παιχνίδι γρήγορα και να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Σπανούλη σε κέφια και τον Μιλουτίνοφ να τελειώνει τη μία φάση μετά την άλλη, έφτασαν στο 9-3 στο ΣΕΦ. Μάλιστα το σκορ έπειτα από προσπάθεια του αρχηγού του έφτασε το σκορ στο 20-12, ενώ ο Παπαπέτρου από κοντά πραγματοποίησε το 26-12, με τους Πειραιώτες να φτάνουν ένα 11-2 επιμέρους σκορ.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 30-15 με τον Ολυμπιακό να μοιάζει έτοιμος να πανηγυρίσει το πλεονέκτημα έδρας.

Παρά λοιπόν το 36-19 που έκαναν οι Στρέλνιεκς και Τιλί με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έμοιαζαν να λογαριάζουν χωρίς τους παίκτες της Εφές. Ενδιάμεσα υπήρξε το επεισόδιο του προπονητή του Ολυμπιακού με τον ΜακΛίν (χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να λήξει η αντιπαράθεσή τους) και η Εφές ροκάνισε την διαφορά. Από το 41-26 το ματς έφτασε στο 45-40 και αυτό ήταν το… καμπανάκι κινδύνου για την ομάδα του Πειραιά.

Οι Ρόμπερτς και Πρίντεζης έδωσαν λύση μπροστά για τον Ολυμπιακό, ο Ουίμς σκόραρε για την Εφές και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 49-42.

ΞΕΦΥΓΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ…
Παρότι οι Τούρκοι μείωσαν σε 51-49, δεν υπολόγιζαν την… οργή του Σπανούλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν χάρμα οφθαλμών, έκανε… μάγκες τους συμπαίκτες του με τις πάσες του, ο Παπαπέτρου βοήθησε σημαντικά και ο Kill Bill έδωσε πάρε-βάλε πάσα στον Μιλουτίνοφ για το 59-51.

Ο Σπανούλης ξανά ανέκτησε πρωτοβουλίες, διαμόρφωσε το 62-51, ο Παπαπέτρου… σιγοντάρισε για το 64-53 και ο Μιλουτίνοφ με τον 17ο πόντο του «έγραψε» το 66-53. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 70-57, με το συγκρότημα του Αταμάν να μην έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!
Το ματς έγινε ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ήταν ασόβαρος αμυντικά και προβληματικός στην επίθεση, ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε τίποτα απολύτως να χάσει στο Φάληρο. Έπαιζε καθαρά για την υστεροφημία της η Εφές και όταν μείωσε ο Ουίμς σε 83-78 τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο… σκούρα για τους Πειραιώτες.

Ο Σπανούλης πάσαρε ιδανικά στον Παπαπέτρου για το 85-78, αλλά και πάλι ο Ουίμς διαμόρφωσε το 85-80. Μάλιστα ο Σιμόν με βολές μείωσε στους 3 (85-82) με 1:20 να μένει για το τέλος και η μπάλα κατέληξε στους Πειραιώτες. Παρότι η επίθεση δεν ήταν καλή, ο Πρίντεζης κέρδισε το πέμπτο φάουλ του Μπράουν και από τις βολές έγραψε το 86-82.

Η Εφές αστόχησε και πάλι ο Σπανούλης ήταν εκεί! Ο αρχηγός των Πειραιωτών «σκότωσε» την Εφές από τα 7 μέτρα, σκόραρε για το 89-82 και έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας τους Αταμάν. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε αυτό που ήθελε από την αρχή και τελείωσε την υπόθεση πλεονέκτημα έδρας!

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-42, 70-57, 89-82

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ