Ο ένοχος τάιγκερ, που συμπεριφέρεται σαν φώκια

Ο ένοχος τάιγκερ, που συμπεριφέρεται σαν φώκια

Οι ατάκες ταίγκερ είναι σαν να επικαλείται ο Τσοχατζόπουλος το σκάνδαλο Νοβάρτις, για να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Κάτι που συνιστά παραδοχή ενοχής..

Απολαυστικός ήταν προχθές ο τάιγκερ, εκστασιάστηκε προφανώς μετά τη μετά τη δεύτερη σερί τριάρα της ομάδας του. Κάνοντας δηλώσεις στη σκιά των πράσινων κραυγών για τη διαιτησία και με αφορμή όσα συνέβησαν στην Τούμπα, επικαλέστηκε το γκολ στον τελικό του Βόλου, τον τραυματισμό Ίβιτς, αυτά θυμήθηκε πρόχειρα…

Προσφιλής τακτική των ενόχων να κάνουν αυθαίρετες συγκρίσεις ανόμοιων γεγονότων, χωρίς να αναφέρονται στην ουσία, πιστεύοντας αφελώς πως πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα θα στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Στρατηγική που σιγοντάρεται από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στα ΠΟΚεμον, χθες πχ η διαιτησία του Θάνου πέρασε στα ψιλά, με ουδέτερες αναρτήσεις του τύπου «διαμαρτύρονται οι πράσινοι, δείτε την αποβολή του Ινσούα» κλπ. Νοστάλγησα Πέλκα, τότε που σήκωναν το λάβαρο της επανάστασης, με πηχυαίους τίτλους περί χαλίφη και χαρισμένων πρωταθλημάτων.

Όπως και να’ χει, οι ατάκες ταίγκερ είναι σαν να επικαλείται ο Τσοχατζόπουλος το σκάνδαλο Νοβάρτις, για να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Κάτι που συνιστά παραδοχή ενοχής..

Ο τάιγκερ την πάτησε, γιατί αν η απάντηση στο ακυρωθέν γκολ του Μαουρίσιο είναι το αντίστοιχο του Ενρίκε στο Βόλο, τότε ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε για τις επόμενες χιλιετίες να παίρνει μονίμως το νταμπλ, μόνο έτσι μπορεί να επέλθει ισορροπία σε σχέση με όσα έχει υποστεί.

Εμείς όμως μετά τον τελικό του Βόλου, δεν απαντήσαμε «ναι αλλά κι εμείς φάγαμε γκολ οφσάιντ τότε κι εμάς μας έχουν στερήσει τόσα κύπελλα προ αμνημονεύτων χρόνων, με άκυρα γκολ».

Και δίκιο να έχεις, ο συμψηφισμός σε γελοιοποιεί..

Παραδεχτήκαμε την αλήθεια πως ο Ενρίκε ήταν εκτεθειμένος έστω και οριακά και παραπέμψαμε στο πεντακάθαρο πέναλτι που «έπνιξε» ο Κομίνης υπέρ του Κρέσπο, κυρίως για να καταδείξουμε πως δεν υπήρχε πρόθεση από τον διαιτητή. Τέτοιες φάσεις γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, το ζήτημα είναι να μην υπάρχει σκοπιμότητα και προαποφασισμένα αποτελέσματα..

Την ανατροπή του Κρέσπο πάντως δεν την είδε ο τάιγκερ, γιατί αν την έβλεπε θα έδινε μόνος του την απάντηση στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε, για το αν έπρεπε να μπουκάρει μέσα μετά το γκολ το Ενρίκε.

Όχι, για τον ίδιο λόγο που δε μπούκαρε ούτε ο Ιβάν όταν ο Κομίνης έκανε τα στραβά μάτια σε φάση που έγινε μπροστά του..

Γκολ οφσάιντ και πέναλτι που δεν δίνονται βλέπουμε και στα πιο αξιόπιστα πρωταθλήματα του πλανήτη, δεν έχει συμβεί ούτε στην Ουγκάντα να αποφασίζουν οι ποδοσφαιριστές αν μετράει ένα γκολ.

Γιατί αυτή είναι η ουσία, έτσι ξεκίνησαν όλα, αν δεν είχε συμβεί το πρωτοφανές στα χρονικά, δεν είχε λόγο να μπουκάρει ο Σαββίδης..

Αν θέλουμε λοιπόν να γίνουμε ακριβοδίκαιοι εξομοιώνοντας τις δυο περιπτώσεις, μπορεί ο καθένας να σκεφτεί τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο Καλφόγλου ακύρωνε αρχικά το οφσάιντ γκολ και στη συνέχεια το μετρούσε, επειδή έτσι ήθελαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Σε αυτήν την περίπτωση άραγε, θα έκανε μπούκα στο γήπεδο ο τάιγκερ;

Αυτό συνέβη στην Τούμπα και προκάλεσε την αντίδραση του Σαββίδη, δεν ήταν η ακύρωση ενός καθαρού γκολ, αλλά ότι αρχικά μέτρησε και στη συνέχεια ακυρώθηκε επειδή έτσι ήθελαν οι αντίπαλοι.

Ο τάιγκερ αναφέρθηκε και στην περίπτωση Ίβιτς, επιχειρώντας για δεύτερη φορά να συγκρίνει τα ανόμοια, προσφέροντας υπηρεσίες στους ομόσταυλους του, εκ Πειραιώς, Αν κι έχω ξεκαθαρίσει πως δε μου αρέσουν οι Κατινιές, αφού όμως οι Κατίνες επιμένουν θα την ακούνε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν, κάθε φορά που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο.

Ο Ίβιτς στη Λεωφόρο χτυπήθηκε από γεμάτο κουτί μπύρας που πετάχτηκε εξ’ επαφής. Το αρχικό σενάριο που διέρρευσε ήταν πως το κουτί ήταν άδειο και καπάκι πως τα ράμματα έγιναν σε διαφορετικό σημείο από εκείνο που χτυπήθηκε, σενάρια που έρχονται σε αντίφαση μεταξύ τους, μια και αν το κουτί ήταν άδειο, δε χρειαζόταν να γίνουν ράμματα, σωστά;

Μεταφέρθηκε απευθείας στο ιατρείο του γηπέδου, εξετάστηκε από το γιατρό του αγώνα, αυτόν που οι Ολυμπιακοί στην Τούμπα απαγόρευαν να εισέλθει στα αποδυτήρια και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο όπου και του έγιναν τα ράμματα. Ο Γκαρθία, αν και ήταν του θανατά μετά το ρολό, δεν είχε κανένα εξωτερικό σημάδι, παρά μόνο εσωτερικό, που παρουσιάστηκε σε φωτογραφία, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Όση σχέση έχει το γκολ του Ενρίκε με αυτό του Μαουρίσιο και ο τραυματισμός Ίβιτς με τον αντίστοιχο του Γκαρθία λοιπόν, άλλη τόση έχει και ο Μελισσανίδης με τη φώκια.

Αφού λοιπόν τσουβάλιασε όλα τα οφσάιντ και τους τραυματισμούς από αντικείμενα, γιατί να μην βαφτίσουμε και τον τάιγκερ, φώκια, ούτως ή άλλως στη συμπαθή οικογένεια των αιλουροειδών συγκαταλέγονται αμφότερα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ