ΑΕΚ – Παναθηναϊκος 3-0

ΑΕΚ – Παναθηναϊκος 3-0

«Αγκαλιά» με τον τίτλο η ΑΕΚ που κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-0, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Αραούχο. Ο Αργεντινός στράικερ πέτυχε δύο γκολ και οδηγεί την Ένωση στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος τα τελευταία 24 χρόνια.

Η ΑΕΚ κατάφερε να συνδυάσει την εντυπωσιακή της νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (3-0) με την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς οι κιτρινόμαυροι έκαναν απόψε πάρτι τίτλου στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση πήρε τεράστια νίκη με ηγέτη τον Αραούχο που πέτυχε δύο γκολ και «αγκάλιασε» το φετινό πρωτάθλημα, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι έχουν πλέον οκτώ βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ετοιμάζονται για φιέστα.

Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αυτός που θα επιθυμούσε η ΑΕΚ καθώς οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να είναι φορτωμένοι με πίεση. Λογικό από την μια πλευρά λόγω της κρισιμότητας του ματς και αυτή την πίεση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι μάλιστα κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να προκαλέσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Ένωσης, με τον Κουλιμπαλί να είναι ο εκφραστής δύο πολύ καλών αντεπιθέσεων. Στη μια εξ αυτών ο αμυντικός του τριφυλλιού έκανε ωραία ενέργεια και σουτ αλλά ο Μπάρκας διατήρησε ανέπαφη την εστία του, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή απόκρουση.

Πρόβλημα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ στο ξεκίνημα

Η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρόβλημα στην επιθετική της ανάπτυξη και η απουσία του τιμωρημένου Λιβάγια ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Η Ένωση δεν μπορούσε να βρει εύκολα διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού και με εξαίρεση την ευκαιρία του Αραούχο στο 13’, οι κιτρινόμαυροι αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί. Ο Παναθηναϊκός πήγε το παιχνίδι σ’ ένα χαμηλό τέμπο και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να παίξουν στην κόντρα. Αυτό βόλευε τον Παναθηναϊκό κι αυτό επέλεξε ο Ουζουνίδης για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Χιμένεθ.

Η γκολάρα του Αραούχο

Η Ένωση κατάφερε πάντως να βρει δίχτυα σε χρονικό σημείο του παιχνιδιού που ήταν κομβικό, καθώς με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα, ο Αραούχο έβαλε την «σφραγίδα» του στο ντέρμπι. Και ήταν μια «σφραγίδα» μεγάλου στράικερ καθώς ο σέντερ φορ της Ένωσης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με εξαιρετικό γκολ.

Ο τρόπος με τον οποίο «άδειασε» ο Αργεντινός επιθετικός τον (συμπατριώτη του) Ινσούα και το σουτ – δυναμίτης του Αραούχο δημιούργησαν ένα μοναδικό «κάδρο» για το 1-0 της Ένωσης. Ο 26χρονος στράικερ της ΑΕΚ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και έδωσε το σύνθημα για να στήσουν πάρτι οι φίλοι της Ένωσης στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η «τραβηγμένη» αποβολή του Ινσούα

Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο 30΄με το γκολ του Αραούχο αλλά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, λόγω μιας «τραβηγμένης» διαιτητικής απόφασης. Ο Θάνος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ινσούα στο 34’, σε μια φάση που το μαρκάρισμα του αμυντικού των πράσινων στον Αραούχο, δεν ήταν για αποβολή. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είχε ένα «γκολ στην πλάτη» και παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό φάνηκε φυσικά ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος.

«Σφράγισε» νίκη και πρωτάθλημα με τον Γκάλο

Η ΑΕΚ κατάφερε να διώξει την πίεση με το γκολ του Αραούχο κι από την στιγμή που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα διαχειρίστηκε το ματς με τον ιδανικό τρόπο. Πέτυχε νωρίς στο δεύτερο μέρος το 2-0 και κάπου εκεί η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος. Η κόντρα των κιτρινόμαυρων στο 52’, με την ωραία πάσα του Μπακασέτα στον Χουλτ και την σέντρα του Σουηδού για να σκοράρει ο Γκάλο, ήταν και αποτέλεσμα της αριθμητικής υπεροχής της Ένωσης.

Η κυριαρχία της ΑΕΚ και το δοκάρι του Λάζαρου

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ μετέτρεψε το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία, καθώς η Ένωση έκανε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, έχοντας μάλιστα και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο στο 59’ , αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου στο εξαιρετικό σουτ του Έλληνα μέσου.

Το 3-0 του Αραούχο

Οι κιτρινόμαυροι πάτησαν «γκάζι» και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να μπει στο ματς. Κατάφεραν μάλιστα να δώσουν και θριαμβευτικό τόνο στη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού, με τον Αραούχο να κάνει το 3-0 στο 68’. Ο λατινοαμερικάνος στράικερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι και αυτός που οδήγησε την ΑΕΚ στην μεγάλη νίκη. Χαρακτηριστικό της υπεροχής των κιτρινόμαυρων, ήταν το τρίτο δοκάρι της Ένωσης στο ματς με τον Μπακασέτα στο 78’

Το «κλειδί»: Η ποιότητα του Αραούχο επέτρεψε στην ΑΕΚ να προηγηθεί στο σκορ, σε διάστημα που οι κιτρινόμαυροι δεν ήταν καλοί, ωστόσο ο Αργεντίνος στράικερ ήταν αυτός που «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» για την ομάδα του.

Το10άρι: Και πάλι Αραούχο. Πέτυχε δύο γκολ και δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ένωσης.

Στον πάγκο: Ο Ινσούα είχε λανθασμένη αντίδραση στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ κι επέτρεψε στον Αραούχο να κοντρολάρει με άνεση κι εν συνεχεία να κεραυνοβολήσει τον Βλαχοδήμο.

Γιατί κόουτς: Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο ματς αλλά κατέρρευσε μετά την αποβολή του Ινσούα στο 34’.

 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0

Διαιτητής: Θάνος

Γκολ: 30’,68’ Αραούχο, 52’ Γκάλο

Κίτρινες κάρτες:  60’ Βράνιες – 8’ Κουρμπέλης, 12’, 34’ Ινσούα

Αποβολές: 34’ Ινσούα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77’ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63’ Μασούντ), Αραούχο (84’ Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Κάτσε (74’ Οικονόμου), Τζανδάρης, Κουλιμπαλί, Λουντ, Μουνιέ (62’ Λουτσιάνο), Δώνης (73’ Μυστακίδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ