Ντιλ 367 εκατομμυρίων δολλαρίων για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το οποίο όμως δημιουργεί νέα ανοιχτά μέτωπα για τον Τίγρη, που ακροβατεί στη κόψη του ξυραφιού.
Την ώρα που η κόντρα για το πρωτάθλημα κορυφώνεται, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάνει άλλη μία τεράστια κίνηση. Η Aegean Marine Petroleum, η εταιρεία από την οποία είχε αποχωρήσει τον Αύγουστο του 2016 πουλώντας στην ίδια την εταιρεία τις μετοχές του, έναντι περίπου εκατό εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθες ότι αγοράζει την H.E.C. Europe. Μια άλλη εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη, έναντι 367 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρότι η τιμή της μετοχής υποχώρησε κατά 40% με την ανακοίνωση της εξαγοράς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγή ο Τίγρης αλλάζει επίπεδο.
Και πάλι όμως η κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν είναι χωρίς κόντρα. Μια επιτροπή πέντε μετόχων της Aegean που εκπροσωπούν πάνω από 12% του μετοχικού κεφαλαίου, κι οι οποίοι είχαν και πριν τα Χριστούγεννα εκφράσει με επιστολή τους την απογοήτευσή τους για τη χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής, επανήλθαν πριν λίγες μέρες με επιστολή τους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας λέγοντας:
«Η Επιτροπή επιθυμεί να υπενθυμίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι ενώ η πλειονότητα των μελών του είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα, η Εταιρεία υπόκειται στους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ, όπου έχει έδρα η Εταιρεία. Το ανησυχητικό ιστορικό συναλλαγών του Διοικητικού Συμβουλίου με συνδεδεμένα μέρη, οι οποίες ωφελούν τον Ιδρυτή Δημήτρη Μελισσανίδη εις βάρος των μετόχων, μας δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες ότι η σιωπή του Διοικητικού Συμβουλίου σημαίνει ότι σχεδιάζει μια συναλλαγή με σκοπό να μειώσει την επιρροή των μετόχων στην Aegean. Προειδοποιούμε το Διοικητικό Συμβούλιο ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα καταπάτησης των δικαιωμάτων ψήφου των μετόχων μέσω μιας συναλλαγής που θα απομειώνει τα ποσοστά τους. Η Επιτροπή μπορεί να ερμηνεύσει την έλλειψη ουσιαστικής απάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου μόνο ως περαιτέρω ένδειξη της περιχαράκωσής του και, ελλείψει οποιασδήποτε επικοινωνίας, σκοπεύουμε να επιδώσουμε στην Εταιρεία μια αίτηση επίδειξης εγγράφων προκειμένου να προσδιοριστεί η πλήρης έκταση της συμμετοχής του Διοικητικού Συμβουλίου σε συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη».
Σαν να διαβάζεις τον Ιβάν Σαββίδη που είχε προειδοποιήσει τα Χριστούγεννα τους «αδύναμους ανθρώπους που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αδυναμία τους με αυτό τον τρόπο σαν κάποιος να συνέβαλε στο να είναι αδύναμοι», λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά δύναμη σήμερα που θα μπορούσε να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ χώρια. Και το λέω αυτό μπροστά στην οθόνη. Δεν υπάρχει καμιά δύναμη στην Ελλάδα που να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ. Άλλο πράγμα, αν θέλω χρησιμοποιήσω όλη μου τη δύναμη ή όχι. Προς το παρόν δεν το θέλω. Θέλω όλα να κυλάνε ομαλά, ήρεμα, κανονικά. Αυτοί που καταλαβαίνουν θα καταλάβουν και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν, καλύτερα να μην ζοριστούν σε αυτή την κατεύθυνση». Ο Τίγρης δεν κώλωσε. Την προηγούμενη φορά που ο Δημήτρης Μελισσανίδης κόντραρε στα ίσα, βρέθηκε στον Κορυδαλλό. Σήμερα είναι πολύ πιο ώριμος, πολύ πιο ισχυρός. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι πιο κρίσιμες στην πορεία του Δημήτρη Μελισσανίδη.
(Η προηγούμενη «μεγάλη ώρα» που είχε αναφερθεί σχετικά ο Πεντακοσάρικος)