Η πιο μεγάλη ώρα του Δημήτρη Μελισσανίδη

Η πιο μεγάλη ώρα του Δημήτρη Μελισσανίδη

Σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, λέει, θα βάλλω 15. Το ίδιο ακριβώς έλεγε, μέσω εντυπωσιακών πρωτοσέλιδων πριν τρία χρόνια: «Βάζω 11 εκατομμύρια». Δεν τα έβαλε ποτέ. Τώρα, ανεβάζει το ποσό στα 15. Με δεδομένο, ότι την πρώτη φορά δεν έβαλε ούτε ένα Ευρώ, μένει να βάλει (για πρώτη φορά) το χέρι στην τσέπη. Να φανεί συνεπής και να τηρήσει τον λόγο του.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω εντυπωσιακού πρωτοσέλιδου, (Παρασκευή 30/12), ο Μελισσανίδης βάζει 15 εκατομμύρια CASH για την Αγιά Σοφιά. Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Και στο γηπεδικό και στο καθαρά ποδοσφαιρικό, (σχετικά δηλαδή με το πρωτάθλημα) η ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία.

Όπως έχει πει ο Μουρίνιο, για τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες το Champions League ξεκινάει τον Φεβρουάριο. Μέχρι τότε, η φάση των ομίλων, είναι απλά προθέρμανση. Το ελληνικό πρωτάθλημα ουσιαστικά ξεκίνησε πριν λίγες μέρες: με τις «πιστολιές» σε Περιβόλια και ΟΑΚΑ, και κυρίως με τον Σαββίδη να ρίχνει με τη συνέντευξή του στο PAOK TV το γάντι.

Όχι στον Μαρινάκη, με τον οποίο η αντιπαράθεση είναι δεδομένη. Στον Μελισσανίδη. Μέχρι τώρα, αυτό που βλέπαμε ήταν απλά η προθέρμανση. Ο Μελισσανίδης, σαν τίγρης που είναι, παραμόνευε την ΑΕΚ υπομονετικά, για να την πάρει όπως ακριβώς ήθελε: με «ζερό» χρέη.

Όρμησε το 2013 και την πήρε. Έκανε σημαία του, «να πέσει η χούντα» της ΕΠΟ. Το κατάφερε κι αυτό: το κάστρο έπεσε. Ως εγγυητής, γιατί ως χρηματοδότης (ακόμα τουλάχιστον δεν είναι) υποσχέθηκε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πάλεψε με δημάρχους και «Μίκυ Μάους», πήρε την άδεια και κέρδισε, ως τώρα, και στο ΣτΕ. Μένει το τελευταίο νομικό εμπόδιο, τον Φεβρουάριο.

ΤΩΡΑ πρέπει να δείξει το χρώμα του χρήματος: σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Δικέφαλος 1924, για την πρώτη φάση της κατασκευής του γηπέδου απαιτούνται 25,9 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ, ήτοι πάνω από 32 εκατομμύρια. Πού θα βρεθούν αυτά; Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, βάσει πάντα του ενημερωτικού δελτίου, είναι για τη 2η φάση.

Η ίδια η Δικέφαλος προέβλεπε αυτά να καλυφθούν από την αύξηση κεφαλαίου των 29 εκατομμυρίων που έτρεξε το 2014. Τελικά μαζεύτηκαν μόνο 1,8 εκατομμύρια. Κι αυτά από τον κόσμο. Ουδείς άλλος έβαλε το χέρι στην τσέπη. Από αυτά τα λεφτά, είχαν μείνει στο τέλος του 2016, λίγο πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες. Συν, τον τραπεζικό δανεισμό, ύψους 20 εκατομμυρίων, με εγγύηση την ονοματοδοσία του γηπέδου.

Για να αρχίσουν τα έργα, θα πρέπει να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου της Δικέφαλος. Θα πρέπει να κλείσει η σύμβαση ονοματοδοσίας του γηπέδου (ακούγεται κάτι για τη Huawei) και να εξασφαλισθεί ο τραπεζικός δανεισμός. Πριν όμως κάνει το πρώτο βήμα και βάλει, ως οφείλει, ο ίδιος τον χέρι στην τσέπη (αφού η Δικέφαλος 1924 που θα χτίσει την Αγία Σοφιά είναι ιδιοκτησίας του) ζητάει για μία ακόμα φορά, λεφτά από τον κόσμο.

Προαναγγέλλει ότι όσοι αγοράσουν διαρκείας της ΑΕΚ τη προσεχή σεζόν 2018/19, θα γίνουν μέτοχοι της Δικέφαλος, με το 50% των χρημάτων να πηγαίνει για το γήπεδο. Σημειώνουμε ότι στην ανεπιτυχή προσπάθεια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δικέφαλος 1924, το 2014 η οικογένεια Μελισσανίδη δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ.

Σήμερα, λέει, θα βάλλω 15. Το ίδιο ακριβώς έλεγε, μέσω εντυπωσιακών πρωτοσέλιδων πριν τρία χρόνια: «Βάζω 11 εκατομμύρια». Δεν τα έβαλε ποτέ. Τώρα, ανεβάζει το ποσό στα 15. Με δεδομένο, ότι την πρώτη φορά δεν έβαλε ούτε ένα Ευρώ, μένει να βάλει (για πρώτη φορά) το χέρι στην τσέπη. Να φανεί συνεπής και να τηρήσει τον λόγο του.

ΚΥΡΙΩΣ όμως, πρέπει να αρπάξει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του Ιβάν του Τρομερού. Με τον ίδιο τον προπονητή της ΑΕΚ να σηκώνει τα χέρια ψηλά: «Πραγματικά είμαστε στα όρια μας. Χρειαζόμαστε διακοπές. Είναι 14 παίκτες που παίζουν συνεχώς, με τη βοήθεια νεαρών παικτών που θα είναι το μέλλον της. Δεν είναι όμως έτοιμοι να υπερασπιστούν την πρώτη θέση ή ένα ευρωπαϊκό ματς».

Και παρακάτω: «Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν ομάδες που λόγω μπάτζετ έχουν βάλει στοίχημα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Εμείς δίνουμε τη μάχη μας κόντρα σε αυτές τις ομάδες». Κι αν δεν κατάλαβε κανείς, τα έκανε πενηνταράκια: «Υπάρχουν και άλλοι που διεκδικούν τους τίτλους. Εμείς έχουμε υποχρέωση να δώσουμε την μάχη μας. Τα μπάτζετ μετράνε στο ποδόσφαιρο».

Οταν ο προπονητής σου εκφράζεται έτσι ή τον αλλάζεις (παρά το ότι σε έχει έναν πόντο από την κορυφή και στους «32» του Europa League) ή είσαι υποχρεωμένος να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κάτι που, ας μη λησμονούμε, ουδέποτε έχει κάνει ως τώρα στην παραγοντική του καριέρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΚΙ ΟΛΑ αυτά, την ώρα που αντιμετωπίζει ανταρσία των μετόχων της Aegean στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Πέντε μέτοχοι που εκπροσωπούν πάνω από 12% του μετοχικού κεφαλαίου εξέφρασαν με επιστολή τους πριν λίγες μέρες την απογοήτευσή τους για τη χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής της Aegean (έχει υποχωρήσει πάνω από 75% από το 2006 που μπήκε στο χρηματιστήριο) και τον προβληματισμό τους για την εταιρική διακυβέρνηση, τη χρηματοοικονομική διοίκηση, τις συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη και την επιρροή που εξακολουθεί να ασκεί ο ιδρυτής στην εταιρεία. Ζητούν να εκλέξουν τέσσερα μέλη στο σήμερα επταμελές διοικητικό συμβούλιο της Aegean.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ όμως φαίνονται οι μάγκες. Τώρα θα δείξει ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τι είναι φτιαγμένος: παίρνει το πρωτάθλημα, χτίζει το γήπεδο και μένει για πάντα στην ιστορία ως ο άνθρωπος που, μόνος του, άλλαξε τον ρου των γεγονότων για την ΑΕΚ. Κι όταν λέμε μόνος του, εννοούμε, ότι ο κόσμος, έχει γυρίσει την πλάτη. Με την ομάδα πρώτη, τα εισιτήρια που κόβει είναι απογοητευτικά, (5.011 με την Κέρκυρα και 6.304 με τον Απόλλωνα). Αποτυγχάνει και στα δύο: θα του χρεωθεί, δικαίως ή αδίκως, ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική. Αντί για Τίγρης, θα είναι για πάντα «ο νιάου», όπως τον λένε οι εχθροί του.

ΥΓ. Ο Μελισσανίδης δεν απάντησε στον Ιβάν, για τα περί «αδυνάμων» και «ανόητων». Τα δε ΑΕΚτζήδικα ΜΜΕ, έκαναν γαργάρα το θέμα. Τις δηλώσεις του Ιβάν τις εξαφάνισαν. Το αν και τι θα απαντήσει, το παρακολουθεί κι ο τελευταίος επόπτης στο τοπικά. Για να μάθει ποιος είναι το νέο αφεντικό. Απαντάς, ξεκινάς πόλεμο. Δεν απαντάς, δείχνεις αδύναμος (όπως σε αποκάλεσε). Ο Ιβάν, προς το παρών τουλάχιστον, δείχνει ότι χειρίστηκε με έξυπνο τρόπο. Χρησιμοποίησε τον Τίγρη για να ρίξει τη χούντα και τώρα τον αδειάζει. Και χωρίς, ουσιαστικά, να γίνει μάχη. Μόνο απειλώντας.

-ΤΟ ότι ο πόλεμος με τον Ιβάν μαίνεται, προκύπτει κι από τη συμπεριφορά της ιστοσελίδας που μάχεται για την κάθαρση απέναντι στον Τίγρη. Ούτε μονόστηλο δεν έγινε το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο για τα 15 εκατομμύρια. Τίποτα. Θάφτηκε ολοσχερώς. Σαν να μην υπήρξε ποτέ. Οπως αντίστοιχα είχαν θάψει τα ΑΕΚτζήδικα ΜΜΕ το μανιφέστο του Ιβάν περί «αδύναμων και ανόητων Αθηναίων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ