ΕΠΟ : Όταν χάνεις το έδαφος από τα πόδια σου…

ΕΠΟ : Όταν χάνεις το έδαφος από τα πόδια σου…

Κατανοητή η σύγχυση και ο φόβος της ΕΠΟ. Το αφήγημα της… εξυγίανσης καταρρέει. Δεν είναι… Γραμμένο να μακροημερεύσει.

Πίστευαν πως ο Ολυμπιακός θα κάτσει στη γωνιά του και θα δέχεται στωικά την… εξυγίανση. Προφανώς περίμεναν πως θα κάνουν «πάρτι» και ο Ολυμπιακός θα κοιτά το «γλέντι» τους. Υπερτίμησαν τις δυνάμεις τους, υποτίμησαν τον Γίγαντα. Και τώρα; Τώρα χάνουν το έδαφος από τα πόδια τους και υπό σύγχυση και φόβο για αυτό που έρχεται αλαλάζουν.

Αξιομνημόνευτη θα είναι η ανακοίνωση της ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού. Παράσημο για τους ερυθρόλευκους πως ο «δικός μας» κατά δήλωση του Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο αποφάσισε να ακολουθήσει και να «ξεπατικώσει» την ανακοίνωση της ΑΕΚ για να επιτεθεί στον Ολυμπιακό.

Την ημέρα που η UEFA/FIFA τον διέσυραν για τα πεπραγμένα της ΚΕΔ, την ημέρα που αποφασίστηκε από τις διεθνείς ομοσπονδίες να μπουν δύο ξένοι αρχιδιαιτητές ως συνεργάτες του Περέιρα στην Ελλάδα, άμεσα, την ημέρα που και με την βούλα η… εξυγίανση καταρρέει, ο Γραμμένος επέλεξε να ακολουθήσει πιστά αυτούς που δημοσίως έδωσαν μάχη για να του προσφέρουν την καρέκλα στην οποία κάθεται.

Ξεφτιλίζει, λέει ο «δικός μας» κατά δήλωση Σαββίδη, Γραμμένος, το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός. Και μόνο αυτή η ατάκα αρκεί για να καταλάβει κανείς την σύγχυση. Τι να εξηγήσεις στην ΕΠΟ του Γραμμένου όταν λέει πως ο Ολυμπιακός ξεφτιλίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ο Γραμμένος που μιλούσε για ισονομία και διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ακόμη περιμένουμε να βγάλει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις αμοιβές των στελεχών της ΕΠΟ που… υποσχέθηκε πως θα κάνει σε εκείνη την περιβόητη συνέντευξη Τύπου στο Μακεδονία Palace του Ιβάν Σαββίδη που επέλεξε να συνεδριάσει η δική του ΕΠΟ. Του «δικού μας» Γραμμένου κατά τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη.

Εξοργίστηκε λένε οι υπερασπιστές του «δικού μας» Γραμμένου κατά τον Ιβάν Σαββίδη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ με την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ολυμπιακός, «ξεφτιλίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Πιέζει ο Ολυμπιακός τον διαιτητή με αυτό τον τρόπο είπε ο Γραμμένος, αντιγράφοντας την ΑΕΚ, ξεσηκώθηκαν οι υπερασπιστές των εξυγιαντών με… πύρινα άρθρα για την επίθεση του Ολυμπιακού!

Μάλλον ξέχασαν όλοι τους «τα τρένα που θα σφυρίζουν» και τα… διαγγέλματα του Σαββίδη πως θα τελειώσει διαιτητές που κατά τον ίδιο ρεζίλευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ήταν άριστοι βλέπετε, όπως οι Κούλα Χασάν, Καλφόγλου και Κύζας. Δεν ήταν εξυγιαντικοί αυτοί.

Ξέχασαν οι… εξυγιαντές τα αφιερώματα τους για κάθε διαιτητή πριν από κάθε ματς του Ολυμπιακού. Ξέχασαν τις ανακοινώσεις της πάλαι ποτέ «τρόικας» (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ) για διαιτητές πριν και μετά από κάθε ματς, αλλά τότε καλώς έπρατταν. Τότε μάλιστα που ο Αλαφούζος έκανε «σταυροφορία» κατά του «κακού», τότε που ο Αλαφούζος ήταν «δικός τους», όχι τώρα που είναι σε καθημερινή βάση στο «απόσπασμα».

Το κακό όμως για όλους αυτούς, με πρώτο τον Γραμμένο είναι πως όσα καταγγέλλει ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό, δημόσια και χωρίς να κρύβεται πίσω απο οποιονδήποτε άλλο, έχουν οδηγήσει την UEFA/FIFA που επιτηρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να καταλάβει τι εστί εξυγίανση.

Αυτό, και όχι η επιστολή του Ολυμπιακού που άλλωστε εδώ και καιρό κρατά την ίδια σκληρή στάση, ήταν και η αιτία της σύγχυσης και των σπασμωδικών κινήσεων της ΕΠΟ του Γραμμένου και των υποστηρικτών τους.

Το αφήγημα τους καταρρέει με την σφραγίδα των διεθνών ομοσπονδιών και για αυτό δεν μπορούν να βγάλουν ανακοινώσεις. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ακολουθήσουν πιστά τις εντολές.

Υ.Γ. Ο «δικός μας» Γραμμένος κατά δήλωση Σαββίδη είναι λογικό να υπερασπίζεται αυτούς που πρέπει. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού που έχει μιλήσει δημοσίως για την εξυγίανση υπερασπιζόμενος της νέας κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τι έχει να πει για το «καπέλωμα»; Πόσο… εξυγίανση τελικά υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν η UEFA/FIFA αποφασίζει να επέμβει δραστικά στα όσα κακώς κείμενα συμβαίνουν σε αυτό; Εκτός και αν ακόμη θέλουν να πιστεύουν πως η επίσκεψη Λάκοβιτς ήταν για τα… συγχαρίκια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ