Μην το πιείτε, λουστείτε!

Μην το πιείτε, λουστείτε!

Ποια UEFA και ποια FIFA, όταν έχεις πρόεδρο Γραμμένο; Μήπως κάποιοι πρέπει να σοβαρευτούν; Πιθανή ανυπακοή της ΕΠΟ θα σημαίνει αυτόματα... διοικούσα επιτροπή.

Κάποιοι θα πρέπει να άλλαξαν ήδη χώρα. Κάποιοι τα θέλουν μονά ζυγά δικά τους. Παρότι, η επικαιρότητα είναι αμείλικτη δεν τους ενδιαφέρει αν εκτίθενται, όμως κινδυνεύουν να γράφουν «καλημέρα» και οι αναγνώστες τους να κοιτάζουν αν είναι μέρα, δηλαδή αν λένε την αλήθεια. Θυμίζουν τη διαφήμιση από το σαμπουάν μπύρας που είχε το σλόγκαν «μην το πιείτε, λουστείτε»! Τόσο μπερδεμένοι είναι οι άνθρωποι!

Αντε, να τους ξεμπερδέψουμε και να μην περνάνε το σαμπουάν για μπύρα…

Η FIFA και η UEFA είναι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές. Η ΕΠΟ είναι ομοσπονδία-μέλος τους. Αρα, γίνεται κατανοητό ότι δεν τίθεται θέμα ποιος είναι ανώτερος.

Η διοίκηση της ΕΠΟ δεν είναι μια συνηθισμένη διοίκηση. Εκλεγμένη μεν, όχι συνηθισμένη, επειδή διαθέτει την επιτροπή παρακολούθησης, η οποία έχει στόχο να επιτηρεί και να παρεμβαίνει, όταν ξεφεύγουν τα πράγματα κάτι που συνέβη με τη διαιτησία.

Και επειδή για τέτοια θέματα δεν είναι σωστό να μιλάμε στον αέρα, διαβάστε για τον ρόλο της, όταν ανακοινώθηκε (26/07/17) η τοποθέτησή της:

«Ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA στις 4 Ιουλίου 2017, η FIFA μπορεί σήμερα να επιβεβαιώσει τη σύσταση μιας επιτροπής παρακολούθησης για την εποπτεία των λειτουργιών και διαδικασιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τουλάχιστον 12 μήνες μετά τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ που θα διεξαχθούν στις 18 Αυγούστου 2017.

Μετά τη διαβούλευση με την UEFA, η FIFA όρισε τα ακόλουθα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης:

Herbert Hubel (πρόεδρος) – δικηγόρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αυστριακής Π.Ο. και μέλος της νομικής επιτροπής της UEFA.

Ivan Vella (μέλος) – Αθλητικός Διευθυντής της Μάλτας, Διευθυντής Εθνικών Ομάδων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μάλτας και UEFA Venue Director.

Eduardo Dervishi (μέλος) – Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της Ισπανικής Π.Ο.

Η επιτροπή παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη συνολική κατάσταση της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών, να υποβάλλει εκθέσεις και να προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ καθώς και να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των συστάσεών της.

Η επιτροπή παρακολούθησης θα παράσχει στην FIFA και στην UEFA επικαιροποιημένες εκθέσεις τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες».

Άρα, η ΕΠΟ δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε αντιρρήσεις, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί. Και στο κάτω, κάτω οι ίδιοι δεν μας έλεγαν ότι στη διαιτησία γίνεται ότι θέλουν η FIFA και η UEFA; Γιατί να αλλάξει κάτι;

Θα ρισκάρει η ομοσπονδία την τοποθέτηση διοικούσας επιτροπής από τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές ή θα συμμορφωθεί στη ντιρεκτίβα να μπουν δυο ξένοι αρχιδιαιτητές; Και προσέξτε δεν θα τους επιλέξει η ΕΠΟ αλλά η FIFA και η UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ