Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Τα  σενάρια και ο ελληνικός «εμφύλιος»

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Τα σενάρια και ο ελληνικός «εμφύλιος»

Ολα τα σενάρια για τις δύο ελληνικές ομάδες ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Μπορεί να απομένει μόλις μία αγωνιστική για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, ωστόσο τα σενάρια για την τελική κατάταξη τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού είναι αρκετά. Bεβαίως οι Πειραιώτες δεν μπορούν να χάσουν το πλεονέκτημα έδρας (ούτε όμως και να βγουν 2οι), ενώ όσον αφορά τους πράσινους, μπορούν να τερματίσουν από 3οι έως και 6οι! Μάλιστα υπάρχει κι σενάριο που θέλει τους δύο αιώνιους να  διασταυρώνονται μεταξύ τους στα πλέι οφ, σε έναν ελληνικό «εμφύλιο» !

Ιδού λοιπόν τα σενάρια για τις ελληνικές ομάδες

Ο Παναθηναϊκός να τερματίσει τρίτος:
Θα πρέπει στην τελευταία αγωνιστική να κερδίσουν την Αρμάνι στην Ιταλία, ο Ολυμπιακός να γνωρίσει εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις και η Ρεαλ να ηττηθεί στο σπίτι της από τη Μπάμπεργκ. Σε αυτό το σενάριο θα έχουμε διπλή ισοβαθμία στο 19-11 ανάμεσα στις δύο ελληνικές ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί φυσικά. Ετσι ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 3ος, ο Ολυμπιακός 4ος και η Ρεάλ θα μείνει εκτός 4άδας με ρεκόρ 18-12.

Ο Παναθηναϊκός να τερματίσει τέταρτος:
Για να βρεθεί στην 4η θέση που επίσης δίνει πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός έχει δύο δρόμους. Ο ίδιος να κερδίσει στο Μιλάνο, η Ρεάλ να ηττηθεί από τη Μπάπεργκ στη Μαδρίτη και ο Ολυμπιακός να επικρατήσει της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Τότε θα έχουμε τους Πειραιώτες με ρεκόρ 20-10, τον Παναθηναϊκό στο 19-11 και τους Μαδριλένους στο 18-12, δηλαδή και πάλι στην 5η θέση.

Ο δεύτερος τρόπος προκειμένου το τριφύλλι να καταλάβει την 4η θέση είναι να βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Ρεάλ στο 19-11. Τότε στην 3η θέση θα είναι οι ερυθρόλευκοι, 4οι οι πράσινοι και 5η ξανά η βασίλισσα. Κι αυτό καθώς οι Ισπανοί υστερούν στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό έχοντας γνωρίσει δύο ήττες στην κανονική περίοδο. Συνεπώς σε αυτή την ισοβαθμία ευνοείται ο Παναθηναϊκός.

Για να ευοδωθεί το σενάριο αυτό η ομάδα του Πασκουάλ θέλει ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τους Λιθουανούς, και φυσικά δική της νίκη στο Μιλάνο

Ο Παναθηναϊκός να τερματίσει πέμπτος:
Αυτή δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό είναι και η πιο… αναμενόμενη περίπτωση, και λέμε δυστυχώς, καθώς τον αφήνει εκτός αβαντάζ έδρας. Θα πάρει σάρκα και οστά αν νικήσουν και οι τρεις ομάδες, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ρεάλ. Τότε οι Πειραιώτες θα είναι 3οι με ρεκόρ 20-10, ενώ Παναθηναϊκός και Ρεάλ θα ισοβαθμήσουν στο 19-11, με το ελληνικό συγκρότημα να μειονεκτεί.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι επίσης 5ος σε περίπτωση που γνωρίσει την ήττα στο Μιλάνο, ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια. Πάντως στην περίπτωση που τερματίσει 5ος στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει σίγουρα τη Ρεάλ.

Γενικότερα, το τριφύλλι με νίκη στην τελευταία αγωνιστική αποκλείεται να τερματίσει κάτω από την 5η θέση.

Ο Παναθηναϊκός να τερματίσει έκτος:
Αυτό θα υλοποιηθεί αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στο Μιλάνο από την Αρμάνι, η Ρεάλ νικήσει τη Μπάμπεργκ και ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις στο Φάληρο. Έτσι θα έχουμε ελληνικό «εμφύλιο» στα προημιτελικά! Οσον αφορά την κατάταξη, ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος, η Ρεάλ 4η, η Ζαλγκίρις 5η και ο Παναθηναϊκός 6ος, με τους Λιθουανούς να υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους πράσινους (είχαν κερδίσει με 6 πόντους στο Κάουνας και είχαν χάσει στην παράταση στο ΟΑΚΑ). Αναλυτικότερα, οι Μαδριλένοι θα πάνε στο 19-11 (και θα είναι 4οι), οι πράσινοι θα βρεθούν στο 18-12, όπως και η ομάδα του Σάρας που όμως θα υπερέχει.

Ο Ολυμπιακός να τερματίσει τρίτος:
Τρεις περιπτώσεις υπάρχουν για να τερματίσουν στην 3η θέση οι Πειραιώτες. Η μία είναι δική τους νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ. Η δεύτερη, οι ερυθρόλευκοι να ηττηθούν από τη Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός να νικήσει στο Μιλάνο την Αρμάνι και η Ρεάλ τη Μπάμπεργκ εντός. Τότε ο Ολυμπιακός θα τερματίσει, 4ος ο Παναθηναϊκός 3ος και 5η η Ρεάλ. Η τρίτη περίπτωση είναι να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις και ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί στο Μιλάνο. Ακόμη και με νίκη της Ρεαλ, ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους μερένχες.

Ο Ολυμπιακός να τερματίσει τέταρτος:
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός να νικήσει στο Μιλάνο και η Ρεάλ να χάσει στη Μαδρίτη από την Μπάμπεργκ. Σε αυτή την περίπτωση οι πράσινοι θα είναι στην 3η θέση και οι Μαδριλένοι 5οι.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Πέμπτη 29/3
Χίμκι – Φενέρμπαχτσε 64-73
Εφές – Μπαρτσελόνα 83-107
Μπάμπεργκ – Αρμάνι Μιλάνο 78-83
Μπασκόνια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-72

Παρασκευή 30/3
Μάλαγα – Ολυμπιακός 87-85 παρ.
Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 79-82
Ζαλγκίρις Κάουνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-73
Παναθηναϊκός – Βαλένθια 75-56

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ