Ευρωλίγκα : Στην τρίτη θέση ο Ολυμπιακός, τετραπλή ισοβαθμία για τον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα : Στην τρίτη θέση ο Ολυμπιακός, τετραπλή ισοβαθμία για τον Παναθηναϊκό

Ολοκληρώθηκε και η 27η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα.

Αλλαγή στον «κάτοχο» της δεύτερης θέσης είχαμε μετά την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Η χθεσινή (20/3) νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Μακάμπι (στο 19-8 πήγαν οι Τούρκοι), σε συνδυασμό με τη σημερινή (Τετάρτη 21/3) ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (στο 18-9 οι Πειραιώτες), έφεραν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο νο2 της κατάταξης.

Βεβαίως οι ερυθρόλευκοι έχουν ακόμη τρεις αγωνιστικές προκειμένου να πάρουν πίσω και πάλι τη δεύτερη θέση, την οποία κρατούσαν έτσι κι αλλιώς στο μεγαλύτερο διάστημα της Α’ φάσης της διοργάνωσης.

Στα ματς που απομένουν οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν κατά σειρά τις Εφές (εντός), Μάλαγα (εκτός) και Ζαλγκίρις (εντός). Από την πλευρά της η Φενέρ έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές παίζουν με Φενέρμπαχτσε (εκτός), Χίμκι (εκτός) και Μάλαγα (εντός) και δεν είναι παράλογο να «γκελάρει».

Οσο για το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη έχει ήδη «κλειδώσει» και μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή τετραπλή ισοβαθμία. Αυτό συνέβη μετά τη σημερινή νίκη της Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα μέσα στην ουραγό Εφές. Ετσι με το ίδιο ρεκόρ (16-11) έχουμε αυτή τη στιγμή τους πράσινους, τη Χίμκι, τη Ρεάλ, αλλά και τη Ζαλγκίρις.

Πάντως η βασίλισσα είναι εκείνη που παραμένει στην 4η θέση, άρα έχει και το πλεονέκτημα έδρας στους «8» και τη φάση των πλέι οφ. Οσο για τον Παναθηναϊκό, είναι 6ος, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να είναι στην 7η θέση, δηλαδή να βγαίνει χαμένη από την ισοβαθμία.

Εξάλλου να πούμε ότι σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της έκανε η Μπασκόνια, μετά τη νίκη της επί της αποκλεισμένης Μπάμπεργκ. Στο 14-13 οι Βάσκοι, άφησαν στην 9η θέση τη Μακάμπι που έχει 13-14, η οποία την Πέμπτη υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς-τελικό για τους Ισραηλινούς, αλλά και το τριφύλλι. Κι αυτό καθώς το τριφύλλι, μετά τις δύο ήττες της Ρεάλ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχει βάσιμες ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Τρίτη 20/3

Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-73

Ζαλγκίρις Κάουνας – Αρμάνι Μιλάνο 77-65

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 91-71

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 96-88

Τετάρτη 21/3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 89-81

Εφές – Χίμκι 73-85

Μπασκόνια – Μπάμπεργκ 103-79

Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 95-91

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ