ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 89-81

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 89-81

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε για τρία δεκάλεπτα, ήταν μέσα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, ένα σερί πόντων που δέχθηκε όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καταδικαστικό, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (89-81). Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» Πρίντεζης και Σπανούλης, στους 25 σταμάτησε ο Ντε Κολό.

Πάλεψε, μόχθησε, όμως δεν είχε τις λύσεις και τον πάγκο για να φύγει με τον διπλό από την Ρωσία έπειτα από 10 χρόνια. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 89-81 από την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Φενέρμπαχτσε και το παιχνίδι με την Αναντόλου Εφές την Παρασκευή στο ΣΕΦ θα μπορούσε πλέον να χαρακτηριστεί ως τελικός.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν συγκινητικός. Πάλεψε με τα θηρία του Ιτούδη, σκόραρε 24 πόντους με 8/11 δίποντα, είχε 5 ριμπάουντ και άξιο συμπαραστάτη τον Βασίλη Σπανούλη με 17 πόντους και 6 ασίστ, όμως οι δύο τους (και ολίγον από Μιλουτίνοφ) δεν ήταν αρκετοί για να φέρουν το διπλό στη Μόσχα, που τελευταία φορά είχε έρθει την Πρωταπριλιά του 2008.

Η προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» σίγουρα είναι άξια αναφοράς, ο Σφαιρόπουλος κρατάει την μαχητικότητα της ομάδας του, αλλά πλέον οφείλει να ξεχάσει την αναμέτρηση της Μόσχας, να ανασυνταχτεί και να επικεντρωθεί στο παιχνίδι με την ομάδα της Τουρκίας.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχοντας τις απουσίες των Παπανικολάου και Μάντζαρη, ξεκίνησε το ματς με τους Ρόμπερτς, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον αρχηγό τους ως σε ρόλο πρωταγωνιστή, προηγήθηκαν με πέντε πόντους (5-10), ενώ ο Πρίντεζης από τα 6,75μ διαμόρφωσε το 9-13. Ο Χάινς ταλαιπώρησε από νωρίς τη ρακέτα του Ολυμπιακού αλλά ο Σπανούλης με γκολ φάουλ «έγραψε» το 11-16, με τον έτερο των αρχηγών των Πειραιωτών να πραγματοποιεί το 11-18. Οι Ρώσοι απευθείας οδηγήθηκαν σε τάιμ άουτ, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού ήταν η αιτία για ένα 10-0 των γηπεδούχων ελέω των τριπόντων των Σέρχιο και Ντε Κολό με τον Σφαιρόπουλο να αναγκάζεται να φωνάξει τους παίκτες του στον πάγκο, για να τους αφυπνίσει.

Πράγμα που έγινε ως ένα σημείο, αφού ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ επέστρεψε και προηγήθηκε με τρία του καρφώματα με τρεις πόντους (21-24).

Το δίποντο του Παπαπέτρου έφτασε το σερί των «ερυθρόλευκων» στο 8-0, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 23-26 και τους Πειραιώτες να «κλέβουν» τις εντυπώσεις.

ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τον πάγκο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έτρεξε ένα ακόμα σερί και το 6-0 της, έφερε το ρωσικό προβάδισμα για το 29-26. Μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 36-26, με το 13-0 της «ομάδας του στρατού» να ανακόβεται με τρίποντο του Τόμπσον (36-29).

Αμυντικά η second unit των Πειραιωτών ήταν απογοητευτική και ο Σπανούλης προσπαθούσε μόνος να γυρίσει την κατάσταση. Το τρίποντο του έκανε το 40-33, η ΤΣΣΚΑ με τον Κουρμπάνοφ έφτασε το 44-35, αλλά και πάλι ο Σπανούλης από τα 6,75μ σκόραρε για το 44-38.

Πιστός συμπαραστάτης του ο Πρίντεζης, με τον Έλληνα φοργουορντ να μειώνει σε 44-40, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ…

Ορεξάτος ο Σπανούλης και με την έναρξη της τρίτης περιόδου και η πάσα «πάρε-βάλε» στον Μιλουτίνοφ, έφερε τη διαφορά στους δύο (44-42) και ο Ρόμπερτς από τα 5 μέτρα μείωσε στον έναν (45-44). Ένα ακόμα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και το τρίποντο του Ντε Κολό έδωσε και πάλι μία σοβαρή διαφορά στην ΤΣΣΚΑ και στην πορεία με τον 20ο του πόντο διαμόρφωσε το 50-44. Ρόμπερτς και Χίγκινς σκόραραν εκατέρωθεν και ο Σπανούλης έπειτα από φάουλ του δεύτερου, με τρεις βολές μείωσε εκ νέου σε 52-49. Από τον Ντε Κολό η ΤΣΣΚΑ βρήκε στο πρόσωπο του Χίγκινς τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές και με τον έβδομο συνεχόμενο πόντο του Αμερικανού οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 56-49.

Και πάλι ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από τάιμ άουτ και ένα 4-0 σερί έπραξε το 56-53 και αργότερα ο Πρίντεζης από τις βολές σε 58-55. Ο «Πριντ» αντέδρασε στο τρίποντο του Χίγκινς και με γκολ φάουλ κράτησε τη διαφορά στους τρεις (61-58) και ο Στρέλνιεκς πατώντας τη γραμμή των 6,75μ μείωσε στον πόντο, αναγκάζοντας σε εσπευσμένο τάιμ άουτ τον Δημήτρη Ιτούδη.

Με 5/6 βολές στη συνέχεια (2/2 για τον Ολυμπιακό από τον Πρίντεζη) το ματς στάλθηκε στο 66-62 αλλά ο ανενόχλητος Βοροντσέβιτς πήγε την ΤΣΣΚΑ στο τέταρτο δεκάλεπτο με αέρα 7 πόντων (69-62).

ΤΟΝ «ΣΚΟΤΩΣΕ» Ο ΠΑΓΚΟΣ ΤΟΥ

Η δεύτερη πεντάδα των «ερυθρόλευκων» όμως και πάλι ήταν απογοητευτική. Η ΤΣΣΚΑ έτρεξε ένα 6-0 στα πρώτα 1:10 της τέταρτης περιόδου με τη διαφορά να φτάνει τους 13 πόντους (75-62). Ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς και μία καλή άμυνα από τον Λετονό, συνδυάστηκαν με τρεις σερί πόντους του Μπράουν για το 75-68 αλλά το 10ο επιθετικό ριμπάουντ των Ρώσων και ο Ροντρίγκεθ, πραγματοποίησαν το +9 για την ΤΣΣΚΑ (77-68). Οι παίκτες του Ιτούδη συνέχισαν και αύξησαν τη διαφορά στους 13 πόντους (81-68), με τον Κλάιμπερν να καρφώνει στον αιφνιδιασμό, την ώρα που Σπανούλης και Πρίντεζης ήταν αναγκαστικά στον πάγκο για ανάσες.

Ο Τιλί (και νωρίτερα ο Σπανούλης) μείωσε στους 11 (83-72), ο Πρίντεζης με την επιστροφή του έγραψε το 83-74 και το 85-76 και το καλάθι του Τόμπσον το 85-78, όμως ως εκεί μπορούσε να αντέξει η ομάδα του Πειραιά.

Η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα και έκανε φαίνεται ως ματς ζωής και θανάτου για τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι της Παρασκευής με την Εφές στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 21-14, 25-22, 20-19

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ