ΕΠΟ : Τα δύο μηνιάτικα του Περέιρα

ΕΠΟ : Τα δύο μηνιάτικα του Περέιρα

Το μισθολόγιο της… εξυγίανσης της ΕΠΟ του Γραμμένου είναι πρόκληση για την κοινωνία και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το χρήμα ρέει άφθονο στην ΕΠΟ την ώρα που υπάρχουν ΕΠΣ που δεν έχουν ούτε τα βασικά.

Οι αποκαλύψεις για τους βασιλικούς μισθούς που μοιράζει αφειδώς η νέα διοίκηση της ΕΠΟ στους «εκλεκτούς» του τρίπτυχου Σαββίδης – Μελισσανίδης – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στήριξε τον Βαγγέλη Γραμμένο προκάλεσαν σοκ σε μεγάλη μερίδα του ποδοσφαιρικού κόσμου που δε μπορούσε να φανταστεί ότι αυτές τις δύσκολες εποχές για τη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, το χρήμα ρέει άφθονο!

Μη ξεχνάτε ότι δε ζούμε πια στις παρυφές του 2004 με την επίπλαστη ευφορία των επενδύσεων, των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ, ούτε καν στα χρόνια που ακολούθησαν την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας φέρνοντας αρκετούς νέους χορηγούς στα πόδια της ΕΠΟ.

Οι εποχές είναι δύσκολες για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται για σχεδόν μια δεκαετία βυθισμένη σε περίοδο της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης δύσκολες είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο μετά το κάζο της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016, δε θα έχει την κορυφαία εκπρόσωπό της ούτε στο Μουντιάλ του 2018 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Κάτι που σημαίνει σημαντική απώλεια εσόδων, ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.

Την ώρα λοιπόν που θα έπρεπε να υπάρχει μια εξισορρόπηση και μια συνετή διαχείριση των εσόδων της ΕΠΟ, ο νέος πρόεδρός της Βαγγέλης Γραμμένος προετοιμάζει μια λαμπερή συνέντευξη Τύπου στο λουσάτο «Μακεδονία Παλάς» – ξενοδοχείο συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Ο Σαββίδης, ο οποίος μέσω των εταιρειών του χορηγεί και τη Σούπερ Λίγκα, δεν έκρυψε ότι χορήγησε (με την καλή έννοια) και την άνοδο του Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ με στόχο την «εξυγίανση» και την «κάθαρση» όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει.

Ο Σαββίδης όμως, έχει τα δικά του χρήματα και μπορεί να τα σκορπάει όπως ο ίδιος νομίζει. Για την ΕΠΟ όμως δε συμβαίνει το ίδιο, κι ας πρόκειται για νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Ήταν λογικό να προκαλεί το κοινό αίσθημα η είδηση ότι η ΕΠΟ πληρώνει περίπου 50.000 ευρώ μηνιαίως στα μέλη της ΚΕΔ, ή ότι τα στελέχη που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση (Ιάκωβος Φιλιππούσης στην επικοινωνία, Νίκος Μπάρτζης και Αλέξανδρος Χολέβας στις νομικές υπηρεσίες) θα αμείβονται με κάτι περισσότερο από 5.000 ευρώ έκαστος σε μηνιαία βάση. Και δε συζητάμε καν για τους υπερ-διευθυντές Αλέξη Δέδε και Ζήση Βρύζα που λαμβάνουν χοντρικά ένα «δεκάρικο» μηνιαίως.

Το ίδιο φυσικά ισχύει, για τους περισσότερους από τους 43 νεοπροσληφθέντες στην ομοσπονδία, στις τάξεις της οποίας εργάζονται πλέον 128 υπάλληλοι από τους 85 που δούλευαν στο πάρκο Γουδί πριν από μερικούς μήνες.

Για να καταλάβει κάποιος τα μεγέθη, αρκεί να αναφέρουμε ότι η κάθε Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων λαμβάνει ως επιχορήγηση από την ΕΠΟ κατά μέσο όρο ένα ποσό της τάξης των 30-40.000 ευρώ, αναλόγως με τις ετήσιες ανάγκες, τις δραστηριότητες και τις εγγεγραμμένες ομάδες.

Και με αυτά τα «ψιλά» -δυο μηνιάτικα του αρχιδιαιτητή Περέιρα δηλαδή ή δυο μηνιάτικα των Δέδε-Βρύζα – προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να στηρίξουν τις υποδομές τους από τις οποίες αναδεικνύονται ΟΛΟΙ οι Ελληνες ποδοσφαιριστές…

Είναι φυσικό λοιπόν να έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες γκρίνιες από παράγοντες των Ενώσεων (ακόμη και κάποιων που στήριξαν τον Γραμμένο στις πρόσφατες εκλογές) για τους μισθούς που μοιράζονται δεξιά κι αριστερά στους «ημέτερους» που τρώνε πια με χρυσά κουτάλια!

«Ημέτεροι» που προέρχονται κατά βάση από τη δεξαμενή της κυβέρνησης, καθώς και των ομάδων που στήριξαν τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ