Ο Άρης που «πνίγει» τον αντίπαλο

Ο Άρης που «πνίγει» τον αντίπαλο

Δείγμα της καλής ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας του Σάββα Παντελίδη είναι και το γεγονός ότι έχει τα περισσότερα κλεψίματα στη Superleague.

Λένε ότι η στατιστική είναι ένας εύκολος τρόπος να πει κανείς ψέματα. Αυτό, όμως, δεν ισχύει, πάντα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν παιχνίδια στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που ο Άρης δέχτηκε αρκετά γκολ, πληρώνοντας τα λάθη που έγιναν στην άμυνα του και τη συνολική αδράνεια.

Είναι αλήθεια, όμως, επίσης, ότι ειδικά στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, το πρόσημο στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Σάββα Παντελίδη, ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικό.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με τα κλεψίματα στο πρωτάθλημα. Με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, μάλιστα. Συγκεκριμένα έχει 665 μέχρι τώρα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Λεβαδειακός (με 598), στη τρίτη η Ξάνθη (με 595), στη τέταρτη ο ΠΑΟΚ (με 593) και στη πέμπτη ο Ατρόμητος (με 592).

Ένα από τα πρώτα πράγματα, άλλωστε, που ήθελε να περάσει στην ομάδα του ο Σάββας Παντελίδης, είναι να «πνίγει» τον αντίπαλο , ασκώντας ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το κατάφερε. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα, όταν η ομάδα άρχισε να βελτιώνει και τη φυσική της κατάσταση.

Το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει, καθώς δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, αποτέλεσε στα πρώτα 60 λεπτά ένα πολύ ικανοποιητικό δείγμα. Κάτι ανάλογο έγινε και στην τελευταία αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, με τον Άρη, αυτή τη φορά να εξαργυρώνει τη καλή του εμφάνιση, κερδίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Εκτός από την πίεση που ασκούν οι μέσοι και οι αμυντικοί, τα πολλά κλεψίματα που κάνει ο Άρης οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι όλη η ομάδα μαρκάρει. Η πίεση ξεκινάει από τους επιθετικούς και τους παίκτες στα άκρα , στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα κλεψίματα ο Άρης έχει παρουσία και στην πρώτη πεντάδα άλλων κατηγοριών της στατιστικής του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στα συνολικά γκολ με 39, αλλά και στην ίδια θέση σε ότι αφορά τις τελικές προσπάθειες με 291. Ακόμα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είναι πέμπτη και στις πάσες με 1338, ενώ είναι στη τρίτη θέση στα λάθη, έχοντας υποπέσει σε 1259.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται στη πρώτη θέση στα κλεψίματα, κανείς από τους παίκτες του δεν βρίσκεται στη πρώτη πεντάδα στη σχετική κατηγορία.

Σε ότι αφορά, πάντως, τους ποδοσφαιριστές του Άρη, ο Χαμζά Γιουνές βρίσκεται στη τρίτη θέση σε ότι αφορά τα γκολ ανά τελική προσπάθεια, σκοράροντας μια φορά ανά 3.8. Ακόμα, ο Χαβιέ Ματίγια είναι πέμπτος στις επιτυχημένες πάσες με 200, ενώ ο Ματέο Γκαρσία στη τρίτη θέση στα λάθη, έχοντας υποπέσει σε 182.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ