Αγνοούνται οι ασίστ από βασικούς παίκτες του Παναθηναϊκού

Αγνοούνται οι ασίστ από βασικούς παίκτες του Παναθηναϊκού

Σημαντικοί ποδοσφαιριστές στην ανάπτυξη του «τριφυλλιού» δεν έχουν βοηθήσει με τις τελικές τους πάσες κι αυτός είναι ένας λόγος, που η ομάδα δείχνει εδώ και καιρό προβλέψιμη και χωρίς φαντασία.

Ο Παναθηναϊκός είναι φανερό ότι έχει χάσει τη σπιρτάδα, τη φαντασία, τα τρεξίματα που τον διέκριναν στο ξεκίνημα της περιόδου. Ακολούθησαν αρνητικά αποτελέσματα, ειδικά στο έτος που διανύουμε κι αυτό έχει πολλές αιτίες.

Σαφώς και δεν υπάρχει η ποιότητα που θα ήθελε ο καθένας. Αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές με δυνατότητες που δεν έχουν μπορέσει να δώσουν ό,τι χρειάζεται για να έρθουν γκολ και νίκες. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχαμε επισημάνει την επίδραση του Χατζηγιοβάνη στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο νεαρός παίκτης είχε συμμετοχή στα μισά και πλέον γκολ της ομάδας του. Κατόπιν, έπεσε και η δική του απόδοση. Σε γενικές γραμμές, πάντως, τη δουλειά του την έχει κάνει.

Τα μπακ

Υπάρχουν παίκτες που ακόμα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Ας πάμε στους ακραίους μπακ. Ο Παναθηναϊκός, όπως και κάθε μεγάλη ομάδα, οφείλει να έχει επιθετικά μπακ για να ανοίγει τις κλειστές άμυνες.

Οι Γιόχανσον, Ινσούα και ο Κουλιμπαλί, όποτε παίζει ως δεξί μπακ, δεν είναι κακοί ποδοσφαιριστές, ούτε διστάζουν να προωθηθούν. Όλοι έχουν επιθετικά στοιχεία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ανάλογη ουσία.

Ο Γιόχανον ναι μεν είναι δεύτερος σκόρερ με τέσσερα γκολ (τα δύο σημαντικά με την ΑΕΛ, ενώ πέτυχε το 3-0 με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και το 5-1 με τον Απόλλωνα), αλλά σε δώδεκα ματς δεν έχει ασίστ. Μετράει επίσης 5/15 γεμίσματα. Λίγα για έναν ακραίο μπακ που πρέπει να είναι επιθετικός.

Το ότι δεν έχει ασίστ δείχνει επίσης το πρόβλημα. Ενδεικτικά ν’ αναφέρουμε ότι ο Κουλιμπαλί επίσης σε 12 συμμετοχές έχει δύο ασίστ. Και οι δύο σε ένα ματς, στο νικηφόρο με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Έχει ακόμα 5/24 γεμίσματα. Είναι πιο άστοχος συνολικά από τον Σουηδό, αλλά έχει περισσότερα, ενώ στα μισά ματς αγωνίστηκε ως στόπερ.

Στο άλλο άκρο ο Ινσούα είναι φανερό ότι προωθείται. Μετράει 13/49 γεμίσματα, περισσότερα απ’ ό,τι έχουν μαζί Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, αλλά μόνο μία μία ασίστ και ένα γκολ (το 4-0 με τον Απόλλωνα).

Τα χαφ

Οι βασικοί μέσοι του Παναθηναϊκού είναι οι Κουρμπέλης, Δώνης, Κάτσε. Ο τελευταίος έχει τις λιγότερες συμμετοχές. Έχει παίξει σε 12 ματς και μετράει δύο ασίστ και δύο γκολ. Αν και παίζει στον άξονα έχει 8/23 γεμίσματα. Πιο πολλά και πιο εύστοχος από τους δεξιούς μπακ.

Πάμε και στους άλλους δύο μέσους. Ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης έχει αγωνιστεί στα 16 από τα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος. Έχει δύο γκολ, το ένα με πέναλτι 5/12 γεμίσματα και καμία ασίστ. Είναι πρόβλημα ο βασικός σου μέσος και από τους πιο ποιοτικούς σου παίκτες, να μην έχει τελικές πάσες. Το ίδιο ισχύει για τον Χρήστο Δώνη. Επίσης μετράει 16 συμμετοχές. Έχει 2/12 γεμίσματα, μηδέν γκολ και καμία ασίστ…

Ας δούμε και τον Μπουζούκη, ο οποίος έχει τέσσερα γκολ κι έχει παίξει και στα 19 παιχνίδια. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μετράει 18/46 γεμίσματα, που δεν είναι άσχημο ποσοστό, αλλά μόλις μία ασίστ. Στο ματς της τρίτης αγωνιστικής με την ΑΕΛ… Έκτοτε, τίποτα.

Όταν οι πέντε από τους επτά βασικούς παίκτες, που είναι σημαντικοί για να φτάσουν τη μπάλα στον Μακέντα και γενικά στην αντίπαλη περιοχή, έχουν συνολικά δύο ασίστ, τότε έχουμε έναν από τους λόγους, που ο Παναθηναϊκός δεν αποδίδει εξίσου καλά με το ξεκίνημα της σεζόν.

Ουσιαστικά, έχει χαθεί το εύκολο γκολ που υπήρχε στην αρχή. Ο Παναθηναϊκός έως το ματς με τον Πανιώνιο, την έβδομη αγωνιστική, μετρούσε έξι νίκες και μία ισοπαλία. Πετυχαίνοντας 14 γκολ. Κι έχει 13 τέρματα στα υπόλοιπα 12 παιχνίδια…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ