Μπερίσο : Η μάχη του Μπερίσο με τον καρκίνο και εκείνοι που βγήκαν νικητές

Μπερίσο : Η μάχη του Μπερίσο με τον καρκίνο και εκείνοι που βγήκαν νικητές

Ο Εντουάρντο Μπερίσο πάσχει από καρκίνο του προστάτη και το «to10.gr» έψαξε και βρήκε τους ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να νικήσουν την συγκεκριμένη αρρώστια.

Όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος στο άκουσμα της είδησης πως ο Εντουάρντο Μπερίσο πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Ο προπονητής της Σεβίλλης ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στην αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ πως πάσχει από καρκίνο στον προστάτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εξετάσεις την επόμενη μέρα και να διαπιστωθεί πως πράγματι έχει βρεθεί αντιμέτωπος με αυτή την αρρώστια.

Λίγη ώρα μετά τις ιατρικές εξετάσεις, η Σεβίλλη με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε πως ο Αργεντινός τεχνικός πάσχει από καρκίνο του προστάτη, αλλά η θεραπεία που θα χρειαστεί να ακολουθήσει θα καθοριστεί από τις νέες ενδελεχείς εξετάσεις που θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες όλος ο κόσμος ποδοσφαίρου είναι δίπλα στον Μπερίσο είτε στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης, είτε κάνοντας ένα απλό tweet δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του. Eίναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο τεχνικός των Ανδαλουσιανών και αυτός αναμένεται να έιναι ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής του.

Στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε συναντήσει τον καρκίνο να χτυπάει κάποιον. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που προσβλήθηκαν από τη συγκεκριμένη αρρώστια και δεν τα κατάφεραν, όμως υπάρχουν πολλοί οι οποίοι μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Με αφορμή την είδηση για τον Εντουάρντο Μπερίσο το «to10.gr» σας παρουσιάζει κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είχαν προσβληθεί από τον καρκίνο, όμως δεν το έβαλαν κάτω, πάλεψαν και εντέλει τον νίκησαν και τώρα είναι άκρως υγιείς.

Γεράι Άλβαρεθ

Image result for YERAY ALVAREZ

Τελευταίος χρονικά που το κατάφερε αυτό είναι ο άσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γεράι Άλβαρεθ ο οποίος στα τέλη του περασμένου έτους είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους όρχεις και στη συνέχεια υπέστη υποτροπή, όμως σταδιακά επέστρεψε στη δράση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η αλήθεια είναι ότι το να ξεφορτωθεί κανείς τον καρκίνο και να το ξεπεράσει είναι πολύ καλή είδηση ​​για αυτόν. Αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι μπορώ να πίνω νερό και ξέρω ότι και μη φάω και να φάω δεν θέλω να κάνω εμετό. Αυτά τα πράγματα, πραγματικά, τα εκτιμώ περισσότερο από οτιδήποτε» δήλωσε ο Γεράι σε ένα βίντεο ευχαριστιών.

Άριεν Ρόμπεν

Ο Άριεν Ρόμπεν υπέστη καρκίνο των όρχεων όταν ήταν μόλις 20 ετών. Φυσικά λίγοι το θυμούνται αυτό, αφού τότε δεν ήταν τόσο γνωστός όσο τώρα. Για τον Ολλανδό υπήρχε φόβος πως όχι δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αλλά ίσως δεν καταφέρει να ζήσει.

Παρόλα αυτά ο Ρόμπεν πάλεψε από πολύ μικρή ηλικία με τον μεγαλύτερο αντίπαλο και τον νίκησε. Ο όγκος αφαιρέθηκε και ήταν σε θέση να συνεχίσει να παίζει και να πετύχει όλα αυτά που όλοι γνωρίζουμε.

Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα 

Related image

Ο Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα, πρώην τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια μεταξύ άλλων, υπέστη επίσης καρκίνο των όρχεων.

Ήταν το 2002, όταν υπερασπιζόταν την εστία της Λα Κορούνια. Μετά από λίγο καιρό χωρίς να αγωνίζεται, καθώς περνούσε από συνεχείς χημειοθεραπείες, ο Μολίνα επέστρεψε για να παίξει ποδόσφαιρο τον Ιανουάριο του 2003 εκπλήσσοντας τους πάντες.

Ερίκ Αμπιντάλ

Image result for ERIC ABIDAL

Μια άλλη περίπτωση που θυμόμαστε πολύ καλά είναι αυτή του Ερίκ Αμπιντάλ. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού πριν έρθει στην Ελλάδα είχε διαπιστωθεί ότι πάσχει από καρκίνο του ήπατος, αλλά το πάλεψε και εντέλει κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Γάλλος αμυντικός όχι μόνο τον νίκησε αλλά επέστρεψε στην ενεργό δράση και σήκωσε ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της αρρώστιας.

Λούμποσλαβ Πένεβ

Image result for luboslav penev

Ο Βούλγαρος επιθετικός Λούμποσλαβ Πένεβ έπαιξε για τη Βαλένθια το 1994 όταν οι γιατροί βρήκαν έναν όγκο στον αριστερό όρχι. Τότε ο ποδοσφαιριστης της Ισπανικης ομάδας αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και ξεκίνησε χημειοθεραπείες.

Μετά από αρκετούς μήνες από συνεχόμενες συνεδρίες χημειοθεραπειών κατάφερε να θεραπευτεί και να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Σέρχιο Αραγονέσες

Image result for sergio aragoneses

Ο τερματοφύλακας από τη Γαλικία, Σέρχιο Αραγονέσες, αντιμετώπισε δύο φορές τον καρκίνο. Ο τερματοφύλακας βρήκε δύο όγκους των όρχεων μεταξύ 2005 και 2007, όταν ήταν ποδοσφαιριστής στην Έλτσε και την Χέρκουλες αντίστοιχα.

Μετά από χειρουργική επέμβαση στην πρώτη περίπτωση και χημειοθεραπεία στη δεύτερη, ο τερματοφύλακας ήταν σε θέση να συνεχίσει το ποδόσφαιρο, προκαλώντας τεράστια έκπληξη στην κοινή γνώμη.

Γιόνας Γκουτιέρες

Image result for JONAS GUTIERREZ

Ο Αργεντινός επιθετικός Γιόνας Γκουτιέρες πέρασε πάνω από ένα χρόνο έξω από το γήπεδο μετά από χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία. Ο Γκουτιέρες είχε καρκίνο και μάλιστα πολύ προχωρημένο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του.

Είχε χάσει πάρα πολλά κιλά και ήταν σε κακή κατάσταση. Όμως τελικά ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος, κατάφερε και νίκησε την αρρώστια και πλέον παίζει ακόμα ποδόσφαιρο στην Αργεντινή.

Κάρλος Ρόα

Related image

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή, ο Κάρλος Ρόα, υπέστη καρκίνο των όρχεων το 2004, παίζοντας στην Αλμπαθέτε εκείνη την εποχή.

Ακολούθησαν πολλές χημειοθεραπείες και πολλά προβλήματα τα οποία όμως τα ξεπέρασε. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του επέστρεψε στην Αργεντινή για να απολαύσει τελευταία χρόνια εκεί παίζοντας ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ