Super League: Τι μας έχουν «δείξει» οι πρώτες 7 αγωνιστικές

Super League: Τι μας έχουν «δείξει» οι πρώτες 7 αγωνιστικές

Ποιες ομάδες ξεχωρίζουν, ποιες απογοητεύουν και ποιες δεν έχουν ξεφύγει από τα στάνταρ τους στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος

Κοιτώντας απλά τους αριθμούς, 116 γκολ σε 49 ματς, δηλαδή 2,3 γκολ ανά ματς στη νέα Stoiximan Super League. Το λες και αξιόλογο για τα ελληνικά δεδομένα, για ένα πρωτάθλημα μάλιστα που δεν μπορεί να πει κανείς ότι μας εντυπωσιάζει έως τώρα με την ποιότητά του αλλά σίγουρα δεν μας απογοητεύει κιόλας.

Ένα πρωτάθλημα που στις πρώτες 7 «στροφές» του μας έχει «δείξει» αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί στην πορεία να παίξουν τον ρόλο τους για την διαμόρφωση των δεδομένων στο δεύτερο… επίπεδο του «μαραθωνίου», τα πλέι οφ που θυμίζω πως φέτος είναι κομμένα στα τρία (1-4, 5-8, 9-14).

Με τον ΠΑΟΚ μετά από 7 αγωνιστικές να έχει το καλύτερο ρεκόρ από όλους άρα και την κορυφή στην βαθμολογία με 16 βαθμούς. Ο Άρης του έκανε και φέτος την ζημιά με το διπλό στην Τούμπα και κάπως έτσι με το 5-1-1 πηγαίνει πρωτοπόρος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Αρένα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Με τον Ολυμπιακό να περιμένει να επωφεληθεί για να πιάσει ακόμη και κορυφή αν του «κάτσει» το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός που έβγαλε αντίδραση μετά απο δύο ματς μακριά απο την εικόνα που πρέπει να έχει (Παναιτωλικός, Άρης) και που αν ήταν λίγο πιο τυχερός και… εύστοχος στο ΟΑΚΑ θα ήταν παρέα με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ που έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 13 γκολ, ένα παραπάνω από τον ΟΦΗ που με 12 γκολ έχει καταφέρει να μαζέψει 11 βαθμούς και να βρίσκεται ψηλά, στην 6η θέση της βαθμολογίας. Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά…

Διαβάστε επίσης: Το κρίσιμο (φιλικό) τεστ του Μεντιλίμπαρ, η δοκιμή του Γιαζιτσί, όσοι «ψάχνουν» ευκαιρίες και το ρεπό

Το BIG-3 μαζί και ο… Αλόνσο μόνος του

Για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ τα πράγματα προφανώς και έχουν θετικό πρόσημο καθώς συν τοις άλλοις έχει βγάλει και δύο δύσκολες έδρες με νίκες (Περιστέρι, Λιβαδειά) σε μια σεζόν που… ανοικοδομήθηκε όπως ουσιαστικά είπε και ο Λουτσέσκου μετά το τελευταίο ματς. Και εκεί κοντά στον ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ συνθέτουν μαζί με τον Άρη την πρώτη 4αδα με τον Παναθηναϊκό του «μένει μέχρι να φύγει» Αλόνσο να χρειάζεται… κιάλια για να τους δει.

Με 14 βαθμούς Ολυμπιακός και ΑΕΚ και με σκαμπανεβάσματα έως τώρα που τους έχουν στοιχίσει. Ο Ολυμπιακός μετά το αρχικό 3Χ3 επέστρεψε αγνώριστος μετά την διακοπή και το «πλήρωσε» με τους χαμένους βαθμούς με Παναιτωλικό και Άρη. Το «τρίποντο» με τον Ατρόμητο ήταν το μοναδικό στο πρωτάθλημα σε αυτό το διάστημα καθώς στο ΟΑΚΑ παρότι είχε τις ευκαιρίες έμεινε στο μηδέν με τον ΠΑΟ.

Αλόνσο

Η ΑΕΚ από την άλλη παρότι το ένα ντέρμπι που έδωσε, με τον ΠΑΟ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το πήρε και εύκολα, επαναλαμβάνει τις περσινές «ασθένειες» χάνοντας βαθμούς στα… εύκολα. Ισοπαλία με την Λαμία εντός, ισοπαλία με την Καλλιθέα στο «ουδέτερο» της Λεωφόρου, ήττα στο Αγρίνιο και κάπως έτσι και για τους δύο διαμορφώνεται το 4-2-1 με την ΑΕΚ να έχει 11 γκολ και τον Ολυμπιακό 10. Και οι δύο τους έχουν τις καλύτερες επιδόσεις ανασταλτικά. Η ΑΕΚ μόλις δύο γκολ έχει δεχθεί, τα οποία μάλιστα τις στοίχισαν 4 βαθμούς (1-1 Λαμία, 1-0 Παναιτωλικός) και ο Ολυμπιακός τρία με τον ΠΑΟΚ και την μια εκ των εκπλήξεων στο ξεκίνημα της σεζόν, τον Παναιτωλικό να ακολουθούν με 5. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη;

Σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ σε ένα… mood που θέλει τον Αλόνσο να μένει μέχρι να φύγει καθώς ήδη ο Αλαφούζος που τον… στηρίζει ψάχνει άλλον. Οι «πράσινοι» που έχουν πετύχει γκολ μόνο σε τρία από τα εφτά ματς πρωταθλήματος, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους, και που με τους 9 βαθμούς συγκομιδή ίσα που θα έμπαιναν στο δεύτερο γκρουπ των πλέι οφ για την 5η θέση της Ευρώπης. Δεν είναι τόσο η σημαντική διαφορά που έχουν από τους πρώτους, όσο η εικόνα τους. Έξι γκολ υπέρ, έξι γκολ κατά για τους πράσινους με ρεκόρ 2-3-2 και τρία ντέρμπι που όχι απλά δεν νίκησαν (δύο ισοπαλίες) αλλά δεν έβαλαν γκολ. Και κάπως έτσι έχουν μπλέξει με το… καλημέρα.

Ο Άρης και οι εκπλήξεις

Σε μια χρονιά που πέμπτος δεν υπάρχει για τα πλέι οφ πρωταθλητή, ο Άρης έχει μπει «σφήνα» στο Big-4. Και όσο συνεχίζει έτσι αυτός και την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό… αμολάνε αετό; Γιατί να μην ονειρεύονται πως μπορούν να πάνε μέχρι τέλους.

Ο Άρης που «τρέχει» ένα σερί νικών με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Λαμία και που δείχνει δυνατός όντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας παρέα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. 10-6 τα γκολ των «κίτρινων» που έχουν ως «βαρύ πυροβολικό» τον πρώτο σκόρερ έως τώρα του πρωταθλήματος, Μορόν που έχει βάλει πάνω από το 50% των γκολ της ομάδας, 6.

Και αν ο Άρης έχει μια διαφορετική δυναμική από τις υπόλοιπες πλην Big-4 ομάδες, η παρουσία ΟΦΗ και Παναιτωλικού είναι αν μη τι άλλο εξαιρετική σε αυτό το πρώτο δείγμα των 7 αγωνιστικών. Μόνο τυχαία άλλωστε αυτές οι δύο ομάδες της Περιφέρειας δεν βρίσκονται στο 5-6 της βαθμολογίας, με 11 βαθμούς και οι δύο και σπουδαία έως τώρα αποτελέσματα. Με τον ΟΦΗ να παίζει ένα πιο ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο (εξ ου και το 12-12 στα γκολ) και τον Παναιτωλικό κυρίως βασισμένο στην άμυνα (7-5 γκολ) με μεγάλα αποτελέσματα καθώς πήρε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά στην ιστορία του και νίκησε στο Αγρίνιο την ΑΕΚ.

Ναι και όχι…

Όσο για το δεύτερο μισό της βαθμολογίας, εξαιρώντας τον Παναθηναϊκό; Ο Αστέρας που έχει χάσει την σεζόν αλλάζοντας προπονητές χωρίς ουσιαστικά κανείς να καταλάβει τον λόγο, ο Ατρόμητος εκεί που λες πως ανεβαίνει, χάνει, ο Βόλος κερδίζει μόνος εκτός, η Λιβαδειά χάνει πέναλτι και βαθμούς στα χασομέρια, η Λαμία «μπούκωσε» μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα, η Athens Kallithea δεν χάνει αλλά δεν κερδίζει και ο Πανσερραικός μετράει ήδη 16 γκολ παθητικό και κάπως έτσι είναι τελευταίος.

Για τον Αστέρα το ξεκίνημα στο ΟΑΚΑ με το διπλό επί του ΠΑΟ ήταν εντυπωσιακό, όπως και η ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όμως ο Ράσταβατς δεν κέρδιζε στην Τρίπολη και για αυτό ήρθε ο Μακελελέ που και αυτός δεν κέρδισε στην Τρίπολη αλλά τελικά μετά από τρία ματς έφυγε γιατί όπως είπε του έλεγαν ποιους θα βάλει. Και κάπως έτσι το λες και επιτυχία που έχει 9 βαθμούς με όλα όσα έχουν συμβεί.

Ο Ατρόμητος του Γκαρσία από την άλλη παρότι δείχνει «γεμάτος» στο ρόστερ έχει πάρει λιγότερα από όσα μπορούσε. 8 βαθμούς και αδυναμία να εκμεταλλευτεί την έδρα του, κάτι σαν τον Βόλο που έχει δύο διπλά, ένα στο Περιστέρι, και μόλις ένα βαθμό στο Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος που είναι πρώτος στις αποβολές με τρεις μαζί με τον Ατρόμητο! Η Athens Kallithea από την άλλη έκανε μόλις την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα με τον Αστέρα την 7η αγωνιστική παίζοντας με δέκα (η άλλη στο Καραϊσκάκη) αλλά νίκη ακόμη δεν έχει πανηγυρίσει μένοντας στους πέντε βαθμούς.

Η χειρότερη επίθεση (4 γκολ) και η χειρότερη άμυνα (16 γκολ) παρέα στην τελευταία θέση με την διαφορά πως ο Λεβαδειακός έχει… κάνει ότι μπορεί για να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Έφαγε γκολ στο 96 στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, ισοφαρίστηκε στα χασομέρια από τον ΟΦΗ, έχασε πέναλτι στο 1-1 με τον Αστέρα και ένα ακόμη πέναλτι με τον ΠΑΟΚ στο 0-0. Ε, κάπως έτσι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ