Υπόθεση Μπεργκαμίνι: Δεν αυτοκτόνησε αλλά τον σκότωσε η σύντροφός του (pics)

Υπόθεση Μπεργκαμίνι: Δεν αυτοκτόνησε αλλά τον σκότωσε η σύντροφός του (pics)

Η 53 ετών σήμερα, πρώην σύντροφος του άτυχου ποδοσφαιριστή συνεχίζει να εμμένει στην αρχική της κατάθεση δηλώνοντας αθώα

Δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία. Χρειάστηκε να περάσουν 35 χρόνια για να πέσει φως στις συνθήκες θανάτου του ιταλού ποδοσφαιριστή Ντένις Μπεργκαμίνι.

Το Ποινικό Δικαστήριο της Κοζέντσα αποφάσισε πως ο Μπεργκαμίνι δεν αυτοκτόνησε το 1989, όπως υποστήριζε τόσα χρόνια η τότε σύντροφός του Ιζαμπέλα Ιντερνό αλλά δολοφονήθηκε από την ίδια με τη βοήθεια δύο συνεργών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Με Ζέλσον, Μασούρα και Πιρόλα κόντρα στην Μπράγκα (pic)

Η Ιντερνό καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία 12.775 ημέρες μετά τον θάνατο του ποδοσφαιριστή. Η ετυμηγορία έρχεται ύστερα από έναν μεγάλο αγώνα από οπαδούς και μέλη της οικογένειας του Μπεργκαμίνι που απαιτούσαν για δεκαετίες «δικαιοσύνη». Μια σκοτεινή και οδυνηρή ιστορία του calcio.

Ο Μπεργκαμίνι αγωνιζόταν στην Κοζέντσα για πέντε σεζόν (1985-1989) και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Η Πάρμα προσπάθησε να τον αποκτήσει αλλά η ομάδα του ήταν ανένδοτη.

Στις 18 Νοεμβρίου 1989, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Μπεργκαμίνι στον αυτοκινητόδρομο Jonica 106 στην πόλη Ροζέτο Κάπο Σπούλικο που απέχει 104 χιλιόμετρα από την Κοζέντσα. Η πρώτη εκτίμηση ήταν «αυτοκτονία», σύμφωνα και με τις καταθέσεις της 18χρονης τότε συντρόφου του, Ιζαμπέλα Ιντερνό.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα και ο Μπεργκαμίνι δέχτηκε εκείνο το απόγευμα ένα τηλεφώνημα από την Ιζαμπέλα για να συναντηθούν σε ένα απόμερο ξενοδοχείο για να λύσουν μία και καλή τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με την εκδοχή της Ιντερνό που ήταν η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, ο ποδοσφαιριστής πήδηξε από το παράθυρο και όταν έπεσε στον αυτοκινητόδρομο τον παρέσυρε για εξήντα μέτρα διερχόμενο φορτηγό.

Αυτό που διαπίστωσαν τότε η αδερφή του Ντονάτα και ο πατέρας του Ντομίτσιο ήταν πως το σώμα του Ντένις ήταν σε άριστη κατάσταση παρά το σύρσιμο πάνω στην άσφαλτο για τόσα πολλά μέτρα.

Μετά από έρευνες τριών χρόνων αποφασίστηκε η υπόθεση να ανοίξει ξανά. Το δικαστήριο έκρινε πως ο Μπεργκαμίνι πέθανε από ασφυξία με τη χρήση πλαστικής σακούλας ή κάτι παρόμοιο και στη συνέχεια η Ιντερνό πέταξε το άψυχο σώμα του στον αυτοκινητόδρομο.

Η 53 ετών σήμερα, πρώην σύντροφος του άτυχου ποδοσφαιριστή συνεχίζει να εμμένει στην αρχική της κατάθεση δηλώνοντας αθώα.

Η αδερφή του Ντένις Μπεργκαμίνο, Ντιονάτα, χαιρέτισε την ετυμηγορία μετά από 35 χρόνια μάχης να αποδείξει πως ο αδερφός της δεν αυτοκτόνησε. «Τώρα ο αδερφός μου μπορεί να πετάξει. Αφιερώνω αυτή την απόφαση τους φίλους της Κοζέντσα και στην πόλη, στον πατέρα μου που δεν βρίσκεται πια εδώ, στη μητέρα μου και στα παιδιά μου που πάντα ήλπιζαν για απονομή της δικαιοσύνης. Δεν με ενδιαφέρει η ποινή, αλλά το ό,τι αποδείχτηκε πως ο Ντένις δολοφονήθηκε», είπε στους δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του δικαστηρίου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ