Η «κατάρα» ενός Μουντιάλ: Οι αστέρες που έλαμψαν στην Ιταλία, αλλά η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι (vids)

Η «κατάρα» ενός Μουντιάλ: Οι αστέρες που έλαμψαν στην Ιταλία, αλλά η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι (vids)

Βιάλι, Σκιλάτσι, Μαραντόνα και Μπρέμε ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Μουντιάλ της Ιταλίας, ωστόσο «έφυγαν» άδικα από τη ζωή, δημιουργώντας μια «κατάρα» γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990

H… κατάρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 συνεχίζεται. Μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων, 4 αστέρες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι «έλαμψαν» με τις επιδόσεις τους στο Μουντιάλ που διεξήχθη στα γήπεδα της Ιταλίας έφυγαν άδικα από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψη στους ποδοσφαιρόφιλους όλου του κόσμου.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Τζιανλούκα Βιάλι, Αντρέας Μπρέμε και Σαλβατόρε Σκιλάτσι, άφησαν την τελευταία τους πνοή, σε όχι προχωρημένη ηλικία, αφού αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους για αρκετά χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Τζολάκης: «Στα 100 χρόνια να πανηγυρίσουμε ένα υπέροχο πρωτάθλημα»

Την αρχή έκανε ο μεγάλος σταρ του Μουντιάλ του 1990, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής και κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος, στις 25 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 60 ετών, πέθανε από οξύ καρδιακό επεισόδιο με επακόλουθο πνευμονικό οίδημα στο σπίτι του στο Τίγρε του Μπουένος Άιρες, με την είδηση να προκαλεί σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Μαραντόνα είχε οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στον τελικό του τουρνουά, όπου ηττήθηκε με 1-0 από τη Γερμανία, και αναδείχτηκε 30ς στη ψηφοφορία για το βραβείο του Golden Ball.


Ο σκόρερ εκείνου του μεγάλου τελικού, Αντρέας Μπρέμε, άφησε τη τελευταία του πνοή τον Φεβρουάριο του 2024, σε ηλικία 63 ετών έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς. Ο άνθρωπος που χάρισε στη Γερμανία το τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο «έφυγε», τόσο ξαφνικά,  στην οικεία του στο Μόναχο, συνεχίζοντας την «κατάρα», η οποία ολοκληρώθηκε με τον χαμό των δύο Ιταλών, Τζιανλούκα Βιάλι και Σαλβατόρε Σκιλάτσι.

Oι δυο τους αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο της «σκουάντρα αζτούρα», η οποία κατέλαβε τη 3η θέση στο Μουντιάλ που διοργάνωσε η πατρίδα τους. Αμφότεροι έδωσαν μεγάλη «μάχη» με την επάρατη νόσο, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφεραν. Ο Σκιλάτσι, πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 6 γκολ και καλύτερος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε ηλικία 60 ετών, ενώ ο παρτενέρ του στην ιταλική επίθεση άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Βιάλι, o oποίος με δύο ασίστ είχε βοηθήσει τον Σκιλάτσι να βγει πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του 1990, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας το 2018, ωστόσο μετά από 5 χρόνια θεραπειών, ο Ιταλός δεν τα κατάφερε κι «έφυγε» σε ηλικία 59 ετών στο Λονδίνο, όπου διέμενε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ