Φάκελος Μιλουτίνοφ: Στον αστερισμό της… γκαντεμιάς (vids)

Φάκελος Μιλουτίνοφ: Στον αστερισμό της… γκαντεμιάς (vids)

«Θα ήταν διαφορετική η ζωή μου αν δεν αργούσα 15 λεπτά σε όλα τα ραντεβού μου», είπε κάποτε ο Γούντι Άλεν. Και αυτό το αν είναι που απασχολεί τον Ολυμπιακό για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ...

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο, απο όταν δηλαδή επέστρεψε στον Ολυμπιακό, που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τραυματίζεται, κάνοντας τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Σε λιγότερες από 365 μέρες ο «Μίλου» που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την ερυθρόλευκη front line, συναντιέται ξανά με την ατυχία του με το διάστημα απουσίας του να μην έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Διαβάστε επίσης: H ξεχασμένη ιστορία Κολέ και Ολυμπιακού: «Λυπάμαι που δεν δέχθηκα», η ατάκα 10 χρόνια μετά (pic)

Το χρονικό της «γκαντεμιάς»

Ο Σέρβος σέντερ αγωνίστηκε πέρυσι σε 21 από τα 34 παιχνίδια της Euroleague στην κανονική διάρκεια, σημειώνοντας 8.5 πόντους και μαζεύοντας 5.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε μέχρι και την 7η αγωνιστική της περυσινής Euroleague και έλειψε από την 8η και την 9η εξαιτίας μιας τενοντίτιδας που τον ταλαιπώρησε στο αριστερό του γόνατο στις αρχές Νοέμβρη.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2024 σε παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την regular season της Basket League, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είδε την τύχη να του γυρίζει ξανά την πλάτη, όταν σε μία ανύποπτη φάση και ενώ γύριζε στην άμυνα, πάτησε στο πόδι του Παπανικολάου και τραυματίστηκε εκ νέου.

Το αποτέλεσμα; Έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 80 μέρες. Κάτι τέτοιο φυσικά και το απεύχονται στον Ολυμπιακό, γιατί ενδεχόμενη απουσία του Μιλουτίνοφ για μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει αυτόματα πως ο μοναδικός καθαρόαιμος σέντερ που απομένει είναι ο Μόουζες Ράιτ.

Ο ψηλός του Ολυμπιακού επέστρεψε στο τελευταίο ματς της regular season απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και… απογειώθηκε έχοντας πολύ καλή εικόνα στα δυο τελευταία ματς playoffs απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου ήταν εκ των κορυφαίων στο Game 4 και στο Game 5.

Εκεί σημείωσε 8 και 10 πόντους αντίστοιχα έχοντας το τρομερό 80% (!) στο δίποντο, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο Final Four παίζοντας και εξαιρετική άμυνα απέναντι στον Βέσελι.

Ο «Μίλου» με κεκτημένη ταχύτητα στο τελείωμα της περυσινής σεζόν και έτσι όπως τα έφερε η μοίρα ήταν ο μοναδικός σέντερ στους τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό τραβώντας το… κουπί σχεδόν αποκλειστικά στην θέση, κάνοντας πολύ καλά παιχνίδια, ειδικά στα δύο πρώτα ματς της σειράς.

Στη συνέχεια έδειχνε να μένει από ανάσες, μην έχοντας ουσιαστική βοήθεια, με τον Ράιτ να μην είναι δηλωμένος και τον Γάλλο «δεινόσαυρο» τραυματία.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Σέρβος σέντερ αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την Εθνική ομάδα της χώρας του, κατακτώντας μάλιστα και το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας αρκετά μεγάλη καταπόνηση και εκεί.

Δεδομένα λοιπόν ο σέντερ του Ολυμπιακού έχει καταπονήσει το κορμί του παίζοντας στα «κόκκινα» εδώ και αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί εκ νέου, κάνοντας άπαντες να αγωνιούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ