Πρίντεζης: Από το κατακόκκινο δωμάτιο και την παρουσίαση με τον Ρίβερς, στον «ουρανό» του ΣΕΦ (vids, pics)

Πρίντεζης: Από το κατακόκκινο δωμάτιο και την παρουσίαση με τον Ρίβερς, στον «ουρανό» του ΣΕΦ (vids, pics)

24 χρόνια μετά από την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πρίντεζης ετοιμάζεται να περάσει στο πάνθεον της «ερυθρόλευκης» ιστορίας.

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη βραδιά που θα διοργανώσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη. Στην εκδήλωση με τίτλο «A Moment to Remember», ο εκ των σπουδαιότερων αρχηγών της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου θα δει τη φανέλα με το όνομά του και τον αριθμό «15» να κοσμεί την οροφή του ΣΕΦ.

Έτσι θα κλείσει για τον Ολυμπιακό ένας μεγάλος κύκλος, όπως αξίζει στον άλλοτε φόργουορντ των Ερυθρόλευκων. Σε εκείνον που συνέβαλλε τα μέγιστα στο να αλλάξει το ρου της «ερυθρόλευκης» μπασκετικής ιστορίας. Ένας κύκλος που άνοιξε πριν από 24 χρόνια, όταν ένας πιτσιρικάς 15 ετών, ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί από τον Ολυμπιακό δίπλα σε κάποια μεγάλα ονόματα.

Διαβάστε επίσης: Νάσος Γκαβέλας: Από το bullying στο σχολείο ως την κορυφή του κόσμου!

Η παρουσίαση δίπλα στα μεγάλα ονόματα

Καλοκαίρι του 2000 και ο Ολυμπιακός παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία ρόστερ της ιστορίας του. Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, οι δημοσιογράφοι έχουν μαζευτεί για να απαθανατίσουν τη στιγμή που σπουδαία ονόματα της εποχής κρατάνε τη φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα και τον αριθμό τους στην πλάτη. Κάπου εκεί, κοντά στον Ντέιβιντ Ρίβερς, τον Πάτρικ Φέμερλινγκ και τον Νίκο Μπουντούρη υπάρχει και ένας αμούστακος μαθητής λυκείου, μόλις 15 ετών, που κρατούσε στα χέρια του τη φανέλα της ομάδας της καρδιάς του. Όπως θα δήλωνε ο ίδιος χρόνια αργότερα, ρώταγε τον Νίκο Μπουντούρη τι έπρεπε να πει και τα είχε γράψει σε ένα χαρτί για να τα μάθει απ’ έξω.

Το «αγροτικό» υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα και το NBA

Τη σεζόν 2006-2007 παραχωρείται δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας. Η θητεία του εκεί, με προπονητή του τον Γιώργο Μπαρτζώκα, του κάνει πολύ καλό. Ολοκλήρωσε το ελληνικό πρωτάθλημα με μέσο όρο 11,5 πόντους και 3,9 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ ψηφίζεται ως ο καλύτερος νέος παίχτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Μετά το πέρας του δανεισμού του, επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετέχει στο ντραφτ του ΝΒΑ όπου επιλέγεται από του Σαν Αντόνιο Σπερς στο νούμερο 58, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η αποχώρηση, το κεφάλαιο Μάλαγα και ο τραυματισμός

Το 2009 οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των Πειραιωτών πέφτουν στο κενό και ο Πρίντεζης παίρνει μεταγραφή για την Ουνικάχα Μάλαγα. Μέσω ανακοίνωσης που είχε εκδώσει, είχε πει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για τα 9 χρόνια που περάσαμε μαζί. Ήταν και είναι η ομάδα της καρδιάς μου, αλλά δυστυχώς οι δρόμοι μας χωρίζουν και πιστεύω πως με βάση τις επιλογές που είχα στα χέρια μου και το σκεπτικό της κάθε πρότασης, ο καθένας στη θέση μου θα έπραττε το ίδιο. Πηγαίνω στην Ισπανία για να βελτιωθώ και ελπίζω κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν, όταν και εάν με θέλουνε πραγματικά».

Κι ενώ ο ίδιος πίστευε πως στην Ανδαλουσία η καριέρα του θα απογειωνόταν βρίσκοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής από ότι στον Ολυμπιακό, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Ήταν Νοέμβριος του 2009 όταν σε μία αναμέτρηση της Μάλαγα κόντρα στην Καχασόλ, ο Πρίντεζης έφυγε στην αντεπίθεση, πήρε τα βήματα για να καρφώσει, τα χέρια του όμως γλίστρησαν στη στεφάνη με αποτέλεσμα ο Έλληνας φόργουορντ να προσγειωθεί άσχημα στο παρκέ, αποφεύγοντας το χτύπημα στον αυχένα του για λίγα εκατοστά. Ο τραυματισμός αυτός τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα, πριν επιστρέψει στα γήπεδα.

Η συνέχεια στην Ισπανική ομάδα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή με τον χρόνο συμμετοχής του να περιορίζεται αρκετά και τους διοικούντες της Μάλαγα να ψάχνουν έναν τρόπο για να «απαλλαγούν» από το υψηλό συμβόλαιό του.

Επιστροφή στο λιμάνι του, απογείωση και καθιέρωση

Τον Απρίλιο του 2011 η Μάλαγα τον αποδεσμεύει και συμφωνεί με τον Ολυμπιακό με στόχο να βοηθήσει την ομάδα στα πλέι-οφ της σεζόν στο πρωτάθλημα. Στην ομάδα βρίσκεται ήδη ο Βασίλης Σπανούλης με τον οποίο ταιριάζουν απόλυτα εντός και εκτός γηπέδου, ενώ στο τιμόνι της ομάδας είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να ηγούνται ενός συνόλου νέων παιδιών οι ερυθρόλευκοι φτάνουν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, ως το μεγάλο αουτσάιντερ.

Εκεί αποκλείουν την Μπαρτσελόνα και προκρίνονται στο μεγάλο τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Πρίντεζης θα συμβάλλει στην σπουδαία ανατροπή από το -19 με καθοριστικά εύστοχα δίποντα, μέχρι την τελευταία επίθεση όπου εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Σπανούλη θα πετύχει το πιο μεγάλο καλάθι στην ιστορία του συλλόγου, το γνωστό πλέον «πεταχτάρι», δίνοντας έτσι το τρόπαιο στην ομάδα του για πρώτη φορά από το 1997. Θα ακολουθήσει η κατάκτηση του τίτλου και την επόμενη σεζόν με τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν το «back 2 back».

Τα επόμενα χρόνια ο Πρίντεζης καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως ο υπαρχηγός της ομάδας και πάντα με συνοδοιπόρο τον Βασίλη Σπανούλη οδηγούν τον Ολυμπιακό σε 2 τελικούς Ευρωλίγκας, ένα διηπειρωτικό τρόπαιο και δύο πρωταθλήματα Ελλάδας.

Το 2016 συγκίνησε τους πάντες όταν μετά την απονομή του πρωταθλήματος φίλησε το τρόπαιο δακρυσμένος και κοίταξε ψηλά στον ουρανό αφιερώνοντας το στον πατέρα του που είχε φύγει από τη ζωή κατά τη διάρκεια των τελικών με τον Παναθηναϊκό.

Πρώτος αρχηγός και πρώτη κούπα

Μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από την ενεργό δράση όπως ήταν λογικό η σκυτάλη της αρχηγίας του Ολυμπιακού πέρασε στον πιο πιστό στρατιώτη του συλλόγου. Στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας την τελευταία του σεζόν, ο Πρίντεζης σήκωσε για πρώτη φορά κούπα ως αρχηγός των ερυθρόλευκων σε μια ιστορική στιγμή. Ακολούθησε η παρουσία στο Βελιγράδι και ο πικρός ημιτελικός με την Εφές, πριν ο «Πρι» βάλει τέλος στην καριέρα του μετά τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ