Seven moments to remember: Οι «ερυθρόλευκες» στιγμές μαγείας του Γιώργου Πρίντεζη που τον έκαναν Θρύλο! (vids)

Seven moments to remember: Οι «ερυθρόλευκες» στιγμές μαγείας του Γιώργου Πρίντεζη που τον έκαναν Θρύλο! (vids)

Ο Ολυμπιακός τιμάει τον Γιώργο Πρίντεζη και to10.gr θυμάται τις 7 σπουδαίες στιγμές του «υπαρχηγού», που τον έβαλαν μια για πάντα στο πάνθεον της «ερυθρόλευκης» ιστορίας

Πολλοί, αμέτρητοι παίκτες έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό, καθ’ όλη τη διάρκεια της πλούσιας ιστορίας του. Λίγοι κατάφεραν σπουδαία πράγματα και έμειναν στη μνήμη για αρκετά χρόνια λόγω των κατορθωμάτων τους στο παρκέ. Ελάχιστοι μπήκαν μια για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου!

Ο Γιώργος Πρίντεζης ανήκει αναμφίβολα στην τρίτη κατηγορία. Ως ένας εκ των ηγετών του Ολυμπιακού. Ως ένας απ’ αυτούς που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ από τον κόσμο της ομάδας. Όσα χρόνια και αν περάσουν.

Διαβάστε επίσης: Το κεφάλαιο ΝΒΑ του Φουρνιέ και η μοναδική επίδοση στη Euroleague πριν καν αγωνιστεί (vids)

Δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος παίκτης ή ένας κορυφαίος σκόρερ. Αλλά Ολυμπιακός… από τα γεννοφάσκια του. Το δωμάτιό του από την εφηβεία του είχε μονάχα ένα χρώμα: Ερυθρόλευκο! Φανέλες, αφίσες, αυτοκόλλητα, κασκόλ του Ολυμπιακού. Τίποτε άλλο.

Και το σύμπαν… συνομότησε. Ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Έγινε ο μακροβιότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που αγάπησε όσο τίποτε άλλο. 22 χρόνια έπαιξε μπάσκετ. Τα 19 τα πέρασε στον Πειραιά! Υπάρχει κάτι πιο ιδανικό απ’ αυτό για ένα παιδί που γεννήθηκε και θα είναι για πάντα Ολυμπιακός; Όχι, δεν υπάρχει.

To10.gr θυμάται τις 7 στιγμές που μετέτρεψαν τον Air George σε Θρύλο του Θρύλου. Το ντεμπούτο του το 2001. Η επιστροφή και η καθιέρωσή του. Το πεταχτάρι. Το buzzer beater με την Μπαρτσελόνα. Η απόλυτη αποθέωση από 13.000 οπαδούς σε… μικρό τελικό Euroleague. Το «αντίο» με τίτλο και με το ΣΕΦ να δονείται απ’ άκρη σ’ άκρη: «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα»!

Οι 7 moments to remember του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό:

1. Το ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα

Ήταν 29 Απριλίου 2001 όταν ο Πρίντεζης πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, στον μικρό τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ηρακλή. Με το 14 στην πλάτη έκανε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι που έληξε 91-70 υπέρ των Πειραιωτών.

2. Η επιστροφή και η καθιέρωση

Από το 2000 έως το 2009 ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, με μόνη εξαίρεση τον δανεισμό του στην Ολύμπια Λάρισας τη σεζόν 2006-07. Η διετία 2009-2011 ήταν η μοναδική που βρήκε τον «Πρι-Πρι» εκτός Ελλάδας, καθώς εκείνο το διάστημα βρέθηκε στην Ισπανία όπου και αγωνίστηκε για λογαριασμό της Ουνικάχα Μάλαγα. Ωστόσο, στις 28 Απριλίου 2011 επέστρεψε στο λιμάνι του. Το σπίτι του. Από τότε, δεν το αποχωρίστηκε ποτέ ξανά…

3. Το «πεταχτάρι» και το 2ο ευρωπαϊκό

Έναν χρόνο και έναν μήνα μετά την επιστροφή του, ο Γιώργος Πρίντεζης έμελλε με δικιά του υπογραφή να χαρίσει στον Ολυμπιακό την ενδοξότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του! Στις 13 Μαΐου του 2012 η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» είναι πίσω με 19 (53-34).

Σε εκείνο το σημείο ο διακόπτης γυρίζει, ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει συμβεί ποτέ σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης και κατακτά τη 2η Euroleague της ιστορίας του. Με υπογραφή του Air George Πρίντεζη! 9.7 πριν το φινάλε ο Σισκάουσκας χάνει και τις δύο βολές, ο Παπανικολάου μαζεύει το ριμπάουντ, ο Σπανούλης οργανώνει την επίθεση, πασάρει στον Πρίντεζη και ο τελευταίος με το θρυλικό του πεταχτάρι διαμορφώνει το τελικό 62-61. Ο Ολυμπιακός είναι για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης.

4. Το θρυλικό buzzer beater πρόκρισης με την Μπαρτσελόνα

Στις 23 Απριλίου 2015 το κατάμεστο ΣΕΦ… κοχλάζει και σπρώχνει τον Ολυμπιακό σε μία ακόμη πρόκριση σε Final Four Euroleague. Το break έχει γίνει από το Game 2 (63-76), το θρίλερ του Game 3 βάφεται «ερυθρόλευκο» (73-71) και ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία ακόμη νίκη στο… σπίτι του για να πάει Μαδρίτη.

Με το σκορ στο 68-68 στα 5.2 πριν τη λήξη, ο Μάντζαρης επαναφέρει, ο Σπανούλης παίρνει την μπάλα, εκείνος πασάρει στον Σλούκα, ο τελευταίος δίνει στον Πρίντεζη και ο… Άγιος Γεώργιος κάνει το θαύμα του! Τρίποντο, 71-68 και Final Four…

5. Τα ρεκόρ και οι ατομικές διακρίσεις που έγραψαν ιστορία

Στις 16 Νοεμβρίου 2019, ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο τρίτος παίκτης με τουλάχιστον 3.000 πόντους στην ιστορία της Euroleague και στις 20 Μαρτίου 2020 το πεταχτάρι του Air George στην Πόλη το 2012, αναδείχτηκε ως το καλύτερο νικητήριο καλάθι της δεκαετίας 2010-2020 στη διοργάνωση!

Επίσης, στις 21 Απριλίου 2020 ανακοινώθηκε ότι ο Πρίντεζης αποτελεί μέρος της καλύτερης ομάδας παικτών της Euroleague για τη δεκαετία 2010-2020.

6. Απόλυτη αποθέωση… μετά από χαμένο ημιτελικό

21 Μαΐου 2022. Η πίκρα του σοκαριστικού αποκλεισμού από την Αναντολού Εφές, με το buzzer beater του Βασίλιε Μίτσιτς (74-77), είναι πολύ μεγάλη. Αλλά αυτό δεν αποτρέπει 12.000 Ολυμπιακούς στο Βελιγράδι να αποθεώσουν τον αρχηγό τους, στην τελευταία του συμμετοχή σε Final Four Euroleague. Τρομερό standing ovation που έμεινε αναμφίβολα στην ιστορία.

Η αποθέωση στο 6:35 του βίντεο:

7. «Αντίο» με δάκρυα, αλλά και τίτλο. Όπως ακριβώς του άξιζε

Το τελευταίο ματς του Πρίντεζη με τη φανέλα του Ολυμπιακού έμελλε να είναι ο τρίτος τελικός της Stoiximan Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός νικάει με σκορ 93-74 τους «πράσινους», στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας με 3-0 νίκες, ο συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια Air George γνωρίζει την απόλυτη αποθέωση, ολοκληρώνει την «ερυθρόλευκη» καριέρα του με κούπα και ως αρχηγός σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό του ΣΕΦ.

Ιδανικό φινάλε, σε μία ασύγκριτη καριέρα…

Απόψε η φανέλα με το Νο.15 θα αποσυρθεί και θα αποκτήσει μια για πάντα τη θέση της στον ουρανό του ΣΕΦ. Ο «υπαρχηγός» θα τιμηθεί. Όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν πιστό στρατιώτη, αγνό οπαδό και κορυφαίο παίκτη!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ