Γουίλφριντ Ζαχά: O Legend της Κρίσταλ Πάλας, η Γιουνάιτεντ και τα εκατομμύρια της Γαλατά (pics, vids)

Γουίλφριντ Ζαχά: O Legend της Κρίσταλ Πάλας, η Γιουνάιτεντ και τα εκατομμύρια της Γαλατά (pics, vids)

Ποιος είναι ο Γουίλφριντ Ζαχά, που φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τους Τούρκους.

Το όνομα του Γουίλφριντ Ζαχά φαίνεται πως έχει πέσει στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό. Όπως αποκάλυψε ο Τούρκους πρώην ποδοσφαιριστής, Νιχάτ Καχβετσί, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος τον κάλεσε προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τον Ιβοριανό ακραίο επιθετικό.

Ποιος είναι όμως ο εξτρέμ με την τεράστια εμπειρία από την Premier League, που… λατρεύεται σαν «Θεός» από τους φιλάθλους της Κρίσταλ Πάλας;

Διαβάστε επίσης: Συζήτηση ΕΠΟ-Βρούτση για το ημιαυτόματο οφσάιντ

Μεγαλωμένος στο νότιο Λονδίνο, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Πάλας και ήταν 17 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή απέναντι στην Κάρντιφ τον Μάρτιο του 2010, ενώ το πρώτο του γκολ το πέτυχε σε μια αναμέτρηση κόντρα στη Λέστερ, το 2013 όταν και βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στην Premier League μετά από οκτώ χρόνια. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε αγοραστεί για περίπου 11 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελώντας μια από τις τελευταίες μεταγραφές του Σερ Άλεξ Φέργκουσον, αλλά παρέμεινε ως δανεικός.

Δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τον τρόπο να μείνει στο «Ολντ Τράφορντ», όμως η Πάλας ήταν το σπίτι του και η ομάδα που του ταίριαζε για να αναδείξει την κλάση του. Το 2015 τον αγόρασε και επίσημα από τη Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να παραμένει στο «Σέλχαρστ Παρκ» για τα επόμενα οκτώ χρόνια, φτάνοντας συνολικά τις 458 συμμετοχές και τα 90 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, εκτοξεύοντας τη χρηματιστηριακή του αξία.

Η Γαλατασαράι το καλοκαίρι του 2023 ήταν αποφασισμένη να τον κάνει δικό της, στην άτυπη κόντρα εκατομμυρίων με την αντίπαλό της, Φενέρμπαχτσε, και με τον ίδιο πλέον να έχει αποφασίσει πως έφτασε η ώρα να προχωρήσει την καριέρα του, στα 30 του χρόνια, ο «γάμος» έγινε με το κόστος της μεταγραφής του στην «Πόλη» να φτάνει τα 22 εκατ. ευρώ.

Με τη φανέλα της «Τσιμ Μπομ» αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια, μετρώντας 10 γκολ και 5 ασίστ. Εσχάτως πάντως είχε βρεθεί εκτός προπονήσεων της Γαλατά και μάλιστα είχε εξασφαλίσει άδεια να μιλήσει με ομάδες, με τον ίδιο να στόχευε σε μια πιθανή επιστροφή του στην Premier League, με τις Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ και Γουλβς να εκφράζουν ενδιαφέρον. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κρίσταλ Πάλας, Στιβ Πάρις, σε συνέντευξή του, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το δανεισμό του Ζαχά, για φορολογικούς λόγους.

Στη συνέχεια επέστρεψε στις προπονήσεις της Γαλατά κι έπαιξε για 15 λεπτά στον τελικό του Super Cup κόντρα στην Μπεσίκτας στις 8 Αυγούστου (ήττα με 5-0), ενώ έκατσε στον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι (21/8) με την Γιουνγκ Μπόις για τα play offs του Champions League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ