Ποια είναι η Athens Kallithea που πάει απόψε στο Καραϊσκάκης: Ο Αμερικανός επενδυτής, τα αδέρφια Φιλιππάκου και ο… Βαλμπουενά

Ποια είναι η Athens Kallithea που πάει απόψε στο Καραϊσκάκης: Ο Αμερικανός επενδυτής, τα αδέρφια Φιλιππάκου και ο… Βαλμπουενά

Η Athens Kallithea, 18 χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία, φιλοξενείται απόψε (26/8, 20:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης» - H ανάπτυξη του brand, η χρονιά ορόσημο και το αγωνιστικό πρότζεκτ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Athens Kallithea (26/8, 20:30), την ομάδα που επέστρεψε στην Superleague μετά από 18 χρόνια, για να δώσει άλλο… αέρα στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος με αγωνιστικούς και μη τρόπους.

Τις προηγούμενες μέρες, στα social media έγινε… viral η απάντηση της ομάδας σε χρήστη του Twitter, όταν ρώτησε στον επίσημο λογαριασμό του συλλόγου, γιατί γράφουν όλα τα ποσταρίσματά τους στα αγγλικά. Αν μη τι άλλο, η απάντηση ήταν… αποστομωτική. «Το 90% των πωλήσεων του merch μας είναι εκτός Ελλάδας, το 65% των ακόλουθων στα social media μας είναι εκτός Ελλάδας. Να ‘σαι καλά».

Διαβάστε επίσης: Ο βασικός Μπιανκόν και το πλάνο του «Μέντι»

Παράλληλα, οι επιλογές στις παρουσιάσεις των εμφανίσεων της σεζόν, είναι πάντα ιδιαίτερες, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν ακόμη και σελίδες του εξωτερικού, όπως το «Soccer Bible» και το «Goal.com». Η Athens Kallithea πέρα από το αγωνιστικό, έχει πάντα στις προτεραιότητές της και την ανάπτυξη του brand της ομάδας, με την περσινή παρουσίαση των εμφανίσεων για τη σεζόν 2023-24 να… τραβά τα βλέμματα για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ενώ και τη φετινή χρονιά χρησιμοποιήθηκε η ίδια τακτική. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Η χρονιά ορόσημο και τα αδέρφια Φιλιππάκου

Το 2021 ήταν κομβική χρονιά για την Athens Kallithea. Ο Αμερικανός μεγαλοδικηγόρος Άντριου Μπάρογουεϊ αγόρασε το 90% των μετοχών του συλλόγου και μετά από τρία χρόνια πέτυχε τον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Superleague, με επικεφαλής τους Τεντ και Πιτ Φιλιππάκο, σε ρόλο επενδυτών, αλλά και προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα. Μάλιστα ο Πιτ, έχει αγωνιστεί στη χώρα μας, φορώντας τη φανέλα του αποψινού αντιπάλου, Ολυμπιακού, τη διετία 2004-06.

Πώς όμως βρέθηκε ένας δισεκατομμυριούχος δικηγόρος να επενδύει στην Ελλάδα και την Καλλιθέα; Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τεντ Φιλιππάκος, το 2016 εργαζόταν στην ιταλική Βενέτσια ως Chief Marketing Officer/Chief Executive Officer και με τη βοήθεια μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας προσέγγισε τον Μπάρογουεϊ και «έκλεισε» το deal για μία μικρή αρχικά επένδυση, στις 300.000 ευρώ.

Το αγωνιστικό πρότζεκτ

Αγωνιστικά, στην πρώτη σεζόν μετά από 18 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, η Athens Kallithea έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ στο οποίο ισορροπεί η εμπειρία με τον… νεανικό ενθουσιασμό. Ο Μάσιμο Ντονάτι, που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου, έχει παίκτες όπως ο Γιώργος Μανθάτης (27), που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και ο Ματιέ Βαλμπουενά, που επίσης έχει υπάρξει παίκτης των Πειραιωτών, με τις συστάσεις εδώ να… περισσεύουν. Επίσης το όνομα του Ματίγια ξεχωρίζει στη λίστα του ρόστερ, με τον Ισπανό να έχει υπάρξει από το 2018 μέχρι το 2022 παίκτης του Άρη.

Η αποστολή ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό: 

Πάντος, Μπερναμπέ, Γκέλιος, Μεχίας, Χάνουσεκ, Μότοτς, Καινούργιος, Μανθάτης, Σοϊρί, Τσιβελεκίδης, Ματίγιεβιτς, Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Βασιλόγιαννης, Ματίγια, Ντεμίτριους, Μουστακόπουλος, Μερκάτι, Μουτίνιο, Λέλε Ντιμπά, Ουλντρικις και Λουκίνας.

Η ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα της Superleague:

Είναι άγνωστο το μέλλον της Athens Kallithea στη φετινή Superleague. Ωστόσο οι άνθρωποι πίσω από το σύλλογο φέρνουν… φρέσκες ιδέες και μένει να φανεί αν αυτές θα μεταφραστούν σε παραμονή στα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ