Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ένας θρυλικός «εκτελεστής» που έμεινε στην ιστορία! (vids)

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ένας θρυλικός «εκτελεστής» που έμεινε στην ιστορία! (vids)

Έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού. Φεύγει, αλλά πάντοτε θα αποτελεί μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας - To10.gr παρουσιάζει τη θρυλική πενταετία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο λιμάνι

Ήταν 6 Ιουλίου 2019: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιουσέφ Ελ Αραμπί». Κανείς δεν περίμενε τότε, ότι πέντε χρόνια μετά ο Μαροκινός επιθετικός θα έφευγε από τον Ολυμπιακό έχοντας γράψει ιστορία.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: «Πολυβόλο». «Killer». «Εκτελεστής». Ο ορισμός του αρχισκόρερ. Σε πέντε χρόνια πέτυχε τα πάντα στο μεγάλο λιμάνι. Πήρε τρία πρωταθλήματα Ελλάδας. Ένα Κύπελλο Ελλάδας. Και στο τέλος το αποκορύφωμα. Ο άνθρωπος με τα τόσα σημαντικά ευρωπαϊκά γκολ, με το buzzer beater στο έπος του Λονδίνου, κατέκτησε με τον Ολυμπιακό αυτό ακριβώς που του χρωστούσε η ιστορία. Μία ευρωπαϊκή κούπα. Εκείνη του Europa Conference League!

Μία καριέρα που πολλοί ζηλεύουν, αλλά λίγοι μπορούν να πραγματοποιήσουν. 554 συμμετοχές, 279 γκολ, 62 ασίστ, σε 36.501 λεπτά. Η πενταετία με τον Ολυμπιακό προφανώς είναι η κορυφαία του: 225 συμμετοχές, 94 γκολ και 25 ασίστ. Πέμπτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, μαζί με τον Κώστα Φορτούνη και πίσω μόνο από τους Αλέκο Αλεξανδρή (170), Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (157), Νίκο Αναστόπουλο (121) και Τζιοβάνι (97). Κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με 20 τέρματα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα μέτρησε συνολικά 68 γκολ (53 σε κανονική διάρκεια και 15 στα play offs) σε 148 αναμετρήσεις, τερματίζοντας στην κορυφή των σκόρερ δύο συνεχόμενες σεζόν με 20 γκολ (2019/20) και 22 γκολ (2020/21) αντίστοιχα.

Το έπος του Λονδίνου, θα έχει για πάντα την υπογραφή του

Αναμφίβολα, το highlight της υπέροχης καριέρας του Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν εκείνο το γκολ με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, το βράδυ της 27ης Φλεβάρη του 2020.

«Ελαμπντελαουί, νέα σέντρα, πέρασε η μπάλα, 2-1. 2-1. 2-1. Γκολ ο Ολυμπιακός. Ο Ελ Αραμπί κάνει το 1-2. Μες στο Λονδίνο ξεραίνει την Άρσεναλ»!

Τα λόγια, περιττεύουν…

Φυσικά, αυτό δεν ήταν το μοναδικό σημαντικό ευρωπαϊκό γκολ του Ελ Αραμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Υπήρξαν πολλά ακόμα, που έγραψαν ιστορία.

Ιδού μερικά από αυτά…

Ακόμα και στην τελευταία του χρονιά, έδωσε ό,τι είχε για τον Ολυμπιακό

Ο Ελ Αραμπί δικαιωματικά απέκτησε τον τίτλο του «παλιού καλού κρασιού», που όσα χρόνια και αν περάσουν, τόσο πιο ώριμο και απολαυστικό γίνεται. Με μία νοοτροπία άκρως επαγγελματική, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για έναν «killer» για τον οποίον το γκολ είναι μια τέχνη που δεν ξεχνιέται. Ακόμα και στα 37 του πρόσφερε υπερπολύτιμες λύσεις στον Ολυμπιακό και ήταν εκεί να του δώσει σημαντικές νίκες φέτος. Όπως στην Καισαριανή με την Κηφισιά. Στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Τρίποντα με γκολ… buzzer beater. Αποδεικνύοντας ότι μέχρι το τέλος, έδωσε τα πάντα για τους «ερυθρόλευκους». Με τον Μαροκινό killer να γράφει το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερ του ιστορικού 6-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ τον περασμένο Μάρτιο.

Την τελευταία του χρονιά στο λιμάνι προφανώς είχε έναν πιο περιορισμένο ρόλο στο rotation. Αλλά και πάλι κατέγραψε 27 συμμετοχές, με 7 γκολ και 1 ασίστ, μερικά από τα οποία υπήρξαν ιδιαιτέρως σημαντικά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τον Ελ Αραμπί. Τον άνθρωπο που έδωσε σπουδαίες προκρίσεις. Νίκες. Και αμέτρητες στιγμές χαράς στους φίλους της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Και για έναν ποδοσφαιριστή που όσο το «λέει η ψυχή του» δεν θα σταματήσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον: Να «ματώνει» τα δίχτυα με κάθε τρόπο! Μέχρι πριν λίγο καιρό στον Ολυμπιακό. Τώρα στον ΑΠΟΕΛ.

Υπήρξε ένας παίκτης-κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα, όχι μόνο για την απόδοσή του, αλλά και για τις υπέροχες στιγμές που μας πρόσφερε. Όπως αυτή στην Καισαριανή πριν μερικούς μήνες, όταν χάρισε τη φανέλα του σε ball boy των γηπεδούχων…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ