Λιονέλ Μέσι: O άνθρωπος που… τερμάτισε το ποδόσφαιρο έγινε 37 χρονών (pics & vids)

Λιονέλ Μέσι: O άνθρωπος που… τερμάτισε το ποδόσφαιρο έγινε 37 χρονών (pics & vids)

Ο Λιονέλ Μέσι, ο κορυφαίος όλων, γιορτάζει σήμερα τα 37 του χρόνια και μαζί του γιορτάζει και το ποδόσφαιρο.

Τι μένει πια να ειπωθεί για τον Λιονέλ Μέσι; Για τον άνθρωπο που πήγε το ποδόσφαιρο σε άλλο επίπεδο. Που το… τερμάτισε θα μπορούσε να πει κανείς μετά και την κατάκτηση του Μουντιάλ. Σήμερα συμπληρώνονται 37 χρόνια από εκείνη τη μέρα που ο «pulga» είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου στο Ροζάριο της Αργεντινής. Στο εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής πλευράς της χώρας που χάρη σε εκείνον έγινε ξακουστή σε όλο τον κόσμο.

Ως η γενέτειρα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου. Του κρυφαίου όλων των εποχών για μία μεγάλη πλειοψηφία. Πότε έφτασε 37 ο Μέσι θα αναρωτηθεί κανείς; Περνάνε τα χρόνια και ήδη μετράει αντίστροφα για το μεγάλο φινάλε, έχοντας δηλώσει πως η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι ο τελευταίος σταθμός της αξεπέραστης καριέρας του. Αυτές τις μέρες βέβαια έχει μπροστά του ακόμη μία πρόκληση.

Διαβάστε επίσης: H αλήθεια για Γκος και τα δεδομένα για τον Ντοζίερ (vids)

Την τελευταία ίσως σπουδαία πρόκληση της ποδοσφαιρικής του διαδρομής. Να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα των ΗΠΑ. Αλλά και να μην τα καταφέρει, τι; Ξόρκισε όλους τους δαίμονές του στο Μουντιάλ του Κατάρ, έναν χρόνο περίπου μετά την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου με την «αλμπισελέστε» και μάλιστα μέσα στο Μαρακανά επί της Βραζιλίας, στην προηγούμενη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα.

Άργησε να έρθει η δικαίωση σε διασυλλογικό επίπεδο, αλλά όταν ήρθε, συνέβη με εκκωφαντικό τρόπο. Πέρα από Αργεντινός ο Μέσι θα είναι πάντα ο Μέσι της Μπαρτσελόνα. Κι ας είναι πια τρία χρόνια μακριά της. Σε μία εξέλιξη που ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συμβεί κάποτε, μέχρι που συνέβη. Πέρασε δύο χρόνια από την Παρί, τώρα κολλάει τα… τελευταία ένσημα στο λαμπερό Μαϊάμι.

Η ιστορία έγραψε όμως στα μπλαουγκράνα και είναι σίγουρο ότι μία μέρα θα επιστρέψει εκεί, έστω και από ένα άλλο πόστο. Εκεί, στη Βαρκελώνη έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής και της καριέρας του. Κατέκτησε τα πάντα, λατρεύτηκε όσο κανείς, έγινε συνώνυμο της Μπάρτσα και της ιδέας της. Μαζί με το ποδόσφαιρο γιορτάζει και η Βαρκελώνη σήμερα. Αυτό είναι σίγουρο.

Χρόνια πολλά Λιονέλ. Συνέχισε να μας χαρίζεις στιγμές μαγείας για όσο ακόμα αντέχεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ