Σέρχιο Αραούχο: Κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ (vids)

Σέρχιο Αραούχο: Κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ (vids)

O Σέρχιο Αραούχο φαίνεται πως βγάζει οριστικά την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά το στίγμα του στην ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μείνει ανεξίτηλο.

«Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας, μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού, η αγάπη ενώνει τον πόνο μας, όταν είσαι και είμαι αλλού». Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Γιώργου Τσαλίκη, σε στίχους Πάνου Φαλάρα, αποδίδει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την σχέση μεταξύ του Σέρχιο Αραούχο και της ΑΕΚ. Μία σχέση που ξεκίνησε πριν από 7,5 χρόνια και φαίνεται πως ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι.

Μετά από τέσσερις θητείες του Αργεντινού με τα κιτρινόμαυρα και 179 συμμετοχές, 48 γκολ, 25 ασίστ, δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, πολλές λύπες, αλλά το κυριότερο με πολύ συναίσθημα. Με το αγαπημένο για όλους τους ΑΕΚτζήδες «11» στην πλάτη που μετά από πάρα πολλά χρόνια ένιωσαν πως το φόρεσε κάποιος αντάξιος του Ντέμη και του Μαύρου. Κάποιος που πράγματι άξιζε να το φοράει και που θα μπορούσε να το τιμήσει. Το τίμησε και με το παραπάνω είναι η αλήθεια.

Διαβάστε επίσης: To εντυπωσιακό promo βίντεο για τον τελικό του Champions League (vid)

Το ανεξήγητο δέσιμο με τον κόσμο, το… τυχερό αλκοτέστ και το περιβραχιόνιο 

Ο Αραούχο για την ΑΕΚ δεν ήταν ένας ακόμη ποδοσφαιριστής και φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017. Είχε ένα δέσιμο με τον κόσμο, σαν να γνωρίζονταν από… μία άλλη ζωή. Το όνομά του δεν άργησε να γίνει σύνθημα. Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες το ΟΑΚΑ ήταν στο πόδι για χάρη του. Μόλις στο ντεμπούτο του σε εκείνο το 6-0 στο Κύπελλο με τον Λεβαδειακό, σε ένα παγωμένο βράδυ στο ΟΑΚΑ, όπου πέτυχε δύο γκολ, έδειξε πως είναι διατεθειμένος να αφήσει όσα τον βασάνισαν το προηγούμενο διάστημα πίσω του.

Δεν ήταν και λίγα άλλωστε. Ο Αραούχο είχε ένα θέμα με το αλκοόλ και λίγο έλειψε να καταστρέψει την καριέρα του εξαιτίας του. Αυτό το πρόβλημα όμως ήταν και ο λόγος που ο «Τσίνο» ήρθε στην ΑΕΚ, με όλα τα υπόλοιπα να είναι ιστορία. Εκείνο το αλκοτέστ τον Ιανουάριο του 2017, το τρίτο κατά σειρά στο οποίο πιάστηκε να είναι πάνω από το όριο, έμελλε να καθορίσει τη ζωή του στο εξής, αλλά σε μεγάλο βαθμό και τη ζωή της Ένωσης που συνδέθηκε μία για πάντα μαζί του.

Η ατμόσφαιρα στη Λας Πάλμας δεν τον σήκωνε πια. Ο Κίκε Σετιέν τον έθεσε εκτός ομάδας και η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να τον φέρει στην Ελλάδα αρχικά ως δανεικό. Ακολούθησαν άλλες τρεις θητείες. Η τελευταία ήταν και η φαρμακερή και μετά από συνεχόμενους δανεισμούς οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους με μεταγραφή και να τον «δέσουν» με τριετές συμβόλαιο. Έτσι ο Αραούχο ήταν αυτός που μπήκε ως αρχηγός στην «Αγιά Σοφιά», στην επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρας μετά από δύο δεκαετίες.

Κατι περισσότερο από ένας ακόμη ποδοσφαιριστής

Συνολικά αγωνίστηκε για πέντε χρόνια με τον δικέφαλο στο στήθος. Δεν έβαλε πάρα πολλά γκολ αν αναλογιστεί κανείς ότι αποκτήθηκε για φορ αλλά και ότι επί Ματίας Αλμέιδα ο ρόλος του άλλαξε, ωστόσο όταν σκόραρε, έβαζε γκολάρες. Υπέροχα γκολ που θα μείνουν για πάντα στην μνήμη είτε για το πόσο θεαματικά ήταν είτε για το πόσο σημαντικά ήταν. Όπως εκείνο για παράδειγμα κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον περασμένο Αύγουστο.

Εκεί όπου με το δικό του γκολ ο «Τσίνο» κράτησε όρθια την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, λίγα λεπτά πριν ο ίδιος κερδίσει το πέναλτι από το οποίο προήρλε η ισοφάριση και η πρόκριση απέναντι στους Κροάτες. Η αφιέρωσή του στον δολοφονημένο από την επιδρομή των Ναζί οπαδών της Ντιναμό, Μιχάλη Κατσούρη, έμεινε στην ιστορία, όπως και ο πανηγυρσμός του σε εκείνο το ματς με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ένας πανηγυρισμός που του έδωσε και το βραβείο Fair Play στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ, με τον Αραούχο να συγκινεί δινόντάς το με τη σειρά του στους γονείς του αδικοχαμένου φίλου του Άρη. «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο. Έναν ακόμα γιο μου», είχε δηλώσει τότε η μητέρα του Άλκη, ευχαριστώντας τον Αργεντινό για την όμορφη κίνησή του. Στα χρόνια που ο Αραούχο συνδέθηκε με την ΑΕΚ λατρεύτηκε από τον κόσμο της ομάδας του, αλλά κατάφερε και κάτι που ειδικά στην Ελλάδα δεν συναντάμε συχνά.

Κέρδισε τον σεβασμό των αντίπαλων οπαδών χάρη στο ήθος και τον χαρακτήρα του. Χειροκροτήθηκε στα περισσότερα γήπεδα που έπαιξε ως αντίπαλος και αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο για εκείνον. Πέρα από κάθε τίτλο, νίκη, γκολ. Το κεφάλαιο του ποδοσφαιριστή Αραούχο φαίνεται πως κλείνει οριστικά εδώ, αλλά ποιός ξέρει; Σε μία τέτοια σχέση ένα «αντίο» ποτέ δεν είναι οριστικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ