Σταύρος Πήλιος: Από εξτρέμ σε μπακ κι από τα Γιάννενα στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

Σταύρος Πήλιος: Από εξτρέμ σε μπακ κι από τα Γιάννενα στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

Το προφίλ του Σταύρου Πήλιου που αποτελεί την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ.

Λίγο πριν βγει ο Μάιος έσκασε και η πρώτη μεταγραφή για την ΑΕΚ. Όχι επίσημα, αφού οι ανακοινώσεις θα έρθουν τον Ιούλιο, αλλά όπως γνωστοποίησε η Ένωση, υπάρχει οριστική συμφωνία με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την απόκτηση του Σταύρου Πήλιου. Του 22χρονου αριστερού μπακ που προκάλεσε αίσθηση φέτος με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα και θα υπογράψει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με τους νταμπλούχους Ελλάδος.

Αρχικά θα μπει στο ροτέισον πίσω από τους Χατζισαφί, Μοχαμάντι και εφόσον ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ματίας Αλμέιδα δεν αποκλείεται ακόμη και να ανέβει στην ιεραρχία παίρνοντας ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι μία επένδυση για τους «κιτρινόμαυρους» που πάντα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην ελληνική αγορά για περιπτώσεις όπως αυτή του νεαρού μπακ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πρόγραμμα των τελικών της Basket League

Ο Πήλιος όμως δεν έπαιζε πάντοτε στη θέση που τον… έστειλε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, αλλά σε μικρή ηλικία βρέθηκε στα Γιάννενα και εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου όπου καθιερώθηκε ως εξτρέμ έχοντας μάλιστα και αρκετά γκολ με την Κ19. Αυτός που του άλλαξε την καριέρα ήταν ο Γιάννης Πετράκης καθώς μετά από εισήγηση του Έλληνα τεχνικού, ο μικρός άλλαξε θέση.

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του ΠΑΣ έκανε επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη, παίρνοντας αρχικά συμμετοχές στη Β’ Εθνική τη σεζόν 2019-20 και την επόμενη κάποιες ακόμα στη Super League. To καλοκαίρι του 2021 δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή με τον οποίο πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά στη Super League 2, έχοντας 30 συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ. Πέρσι επέστρεψε στον ΠΑΣ και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος για τους Ηπειρώτες.

Μέχρι τα μισά σχεδόν του πρώτου γύρου είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, αλλά αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, ο Θανάσης Στάικος του έδειξε εμπιστοσύνη και ο Πήλιος τον δικαίωσε πραγματοποιώντας συνολικά 24 συμμετοχές με δύο ασίστ. Με τη δουλειά του κατάφερε να βελτιωθεί και να τραβήξει την προσοχή πολλών ομάδων, με την ΑΕΚ να είναι αυτή που πήρε τελικά την υπογραφή του.

Ο Πήλιος έχει όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο μπακ αφού είναι δυνατός, γρήγορος και με αντοχές, στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα στο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα. Στα υπέρ του και το γεγονός ότι είναι αρκετά επιθετικό μπακ, με συμμετοχή στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Στο χέρι του είναι πλέον να αρπάξει την ευκαιρία και να γράψει και εκείνος ιστορία με τη φανέλα της Ένωσης. Εξάλλου φέτος ο Αργεντινός τεχνικός απέδειξε πως πάνω από όλα είναι δίκαιος προπονητής και ξέρει να ανταμείβει όσους δουλεύουν σκληρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ