Υπέστη έγκαυμα τρίτου βαθμού όταν ήταν ακόμη μωρό. Έχασε τον πατέρα του όταν ήταν μόλις πέντε ετών, είδε τον καλύτερο του φίλο να βάζει τέλος στη ζωή του. Δεν γνώρισε ποτέ την πραγματική του μητέρα και έτσι χρειάστηκε να τον αναλάβει ο θείος-πατέρας του, τον οποίο «έχασε» εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ζωή του Κάρλος Τέβες.
Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία φορά που ο Κάρλος Τέβες αγωνίστηκε. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες, ο «απάτσι» δεν μπήκε ποτέ ξανά στα γήπεδα. Ωστόσο χρειάστηκε να περάσει όλο αυτό το διάστημα για να ανακοινώσει κάτι που έτσι και αλλιώς είχε… πει έμμεσα ο ίδιος με την αγωνιστική του απραξία.
Ο Κάρλος Τέβες επισημοποίησε το ποδοσφαιρικό του τέλος. Ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση, βάζοντας τέλος σε μια από τις πιο πλούσιες καριέρες του 21ου αιώνα. Τόσο σε τίτλους, όσο κυρίως σε εμπειρίες. Διότι, όσα έζησε ο Τέβες όλα αυτά τα χρόνια, τόσο εντός, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών, ελάχιστοι τα έχουν βιώσει.
Από τη φτώχεια, τις «ιπτάμενες» σφαίρες και τις συμμορίες, στην απόλυτη χλιδή. Η ζωή του «απάτσι» μέσα από to10.gr.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στο «Φουέρτε Απάτσε». Μια από τις χειρότερες περιοχές του Μπουένος Άιρες. Ναρκωτικά, συμμορίες, δολοφονίες και σφαίρες να κάνουν… βόλτες συνεχώς πάνω από τα κεφάλια.
Τα παιδιά του Εχερσίτο ντε λος Άντες, η οποία είναι η «κανονική» ονομασία της περιοχής, μπαίνουν από νωρίς στο κλίμα και φεύγουν από τα σπίτια τους σε πολύ μικρή ηλικία. Πολλοί χάνονται εντελώς. Δεν δίνουν ξανά σημεία ζωής. Άλλοι καταλήγουν στις φυλακές πριν καν «πατήσουν» τα 18 τους έτη.
Μόνη ασχολία για να ξεχαστούν και να μείνουν μακριά από όλα αυτά, ήταν και είναι το ποδόσφαιρο. Ο Κάρλος Τέβες ήταν ένα από τα παιδάκια που συνεχώς ήταν με μια μπάλα στα πόδια του. Τι και αν οι «σφαίρες» περνούσαν συνεχώς πάνω από το κεφάλι του; Εκείνος συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπούσε, παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.
Υπέστη έγκαυμα τρίτου βαθμού όταν ήταν ακόμη μωρό. Έχασε τον πατέρα του όταν ήταν μόλις πέντε ετών, είδε τον καλύτερο του φίλο να βάζει τέλος στη ζωή του. Δεν γνώρισε ποτέ την πραγματική του μητέρα και έτσι χρειάστηκε να τον αναλάβουν οι θείοι του.
Τον ρόλο του πατέρα ανέλαβε ο Σεγούνδο Ραϊμούνδο Τέβες. Ο πατέρας του Καρλίτος. Μπορεί να ήταν στα… χαρτιά ένας απλός θείος, ωστόσο ο Σεγούνδο ήταν αυτός που έκανε τον Τέβες αυτό που είναι σήμερα.
«Αυτό ήταν, τέρμα. Τα έχω δώσει όλα. Έχω αποσυρθεί. Μου πρόσφεραν πολλά, με προσέγγισαν ομάδες, είχα τη δυνατότητα να πάω και στις ΗΠΑ, αλλά τέλος. Ήταν πολύ δύσκολο να παίζω την περασμένη σεζόν, αλλά είχα την ευκαιρία να βλέπω τον πατέρα μου. Τώρα όμως χάθηκε αυτός που ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου, οπότε σταματώ…», δήλωσε ο Τέβες πριν από μερικές ώρες, στην ανακοίνωση του «τέλους» του, αναφερόμενος φυσικά στον θείο του ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από σχεδόν έναν χρόνο, μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.
Στα εφηβικά του χρόνια «έχασε» και τον κολλητό του, τον Ντάριο Κορονέλ. Ο άνθρωπος του Τέβες όταν ήταν μικρός. Ο καλύτερος συμπαίκτης του. Μάλιστα ο… μύθος λέει πως ο Κορονέλ ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Τέβες.
Ωστόσο, στα 11 του τον παράτησε η μητέρα του και του άφησε και τα αδέρφια του. Ο μικρός Ντάριο μετακόμισε στην Παραγουάη και κατέληξε να γίνει μέλλος συμμορίας, σκοτώνοντας συνεχώς κόσμο. Μέχρι που σκότωσε τον ίδιο του τον εαυτό στα 17 του χρόνια, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη…
Η ευκαιρία της Μπόκα, η Κορίνθιανς και το «σκάνδαλο» με τη Γουέστ Χαμ
Πήρε την ευκαιρία του στην Μπόκα Τζούνιορς. Ξεχώρισε από μικρή ηλικία και έτσι η ομάδα από το Μπουένος Άιρες τον «άρπαξε». Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στα 16 του χρόνια. Συνολικά, στο πρώτο του πέρασμα στην Μπόκα, φόρεσε τη φανέλα της 75 φορές, σκόραρε 26 φορές.
Από εκεί πήρε μεταγραφή ρεκόρ στη Κορίνθιανς. Ο Καρλίτος Τέβες αποκτήθηκε από τους Βραζιλιάνους με ένα ποσό που σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα έφτανε στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε… όργια στη Βραζιλία και έγινε ο πρώτος μη Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε κορυφαίος της λίγκας μετά από σχεδόν 30 χρόνια.
Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, ο 22χρονος Τέβες ανακοίνωσε την απόφαση του να μην αγωνιστεί ξανά με τη Κορίνθιανς. Χωρίς λόγο. Και έτσι την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του 2006, ο Αργεντινός επιθετικός και ο Μασεράνο μετακόμισαν στην Αγγλία από το… πουθενά, για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, προκαλώντας «σεισμό» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι «μεγάλοι» της Ευρώπης έψαξαν καλύτερα την υπόθεση και τελικά απέδειξαν πως οι δύο μεταγραφές δεν έγιναν ποτέ με νόμιμο τρόπο. Οι μεταγραφές έγιναν μέσω δυο offshore εταιριών, θυγατρικών της «Media Sports Investment» που κατείχαν τα δικαιώματα των δυο ποδοσφαιριστών.
Η υπόθεση πήρε «φωτιά», όταν τον Γενάρη του 2007 η Λίβερπουλ προσπάθησε να αποκτήσει τον Μασεράνο. Όταν οι «κόκκινοι» ζήτησαν τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του Αργεντινού, κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πηγαίνει στην Premier League.
Τότε έγινε αντιληπτό, πως τα δικαιώματα των δύο παικτών δεν άνηκαν στη Γουέστ Χαμ αλλά στην «Media Sports Investment»! Τα «σφυριά» τελικά τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων λιρών.
Η μετακόμιση στο Μάντσεστερ, οι κούπες με τη Γιουνάιτεντ και το «Welcome to Manchester» της Σίτι
Το 2007 ο Τέβες έγινε κάτοικος Μάντσεστερ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ. Εκεί ο Αργεντινός έλαμψε και έδειξε σε όλους για το τι ήταν ικανός να κάνει. Κατέκτησε τα πάντα υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Δύο χρόνια αργότερα ωστόσο, ο Αργεντινός αποφάσισε να γίνει μέλος της Σίτι, της συμπολίτισσας. Και οι Πολίτες τον υποδέχτηκαν με ένα πανό που έχει μείνει στην ιστορία. «Welcome to Manchester», έγραφε το μεγάλο πανό. Φυσικά ήταν ένα μήνυμα προς τη Γιουνάιτεντ. Το πανό μάλιστα το σχολίασε και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τότε ο οποίος έκανε λόγο για νοοτροπία μικρής ομάδας…
Στη Σίτι ο Τέβες έγινε ο μεγάλος αστέρας. Μέχρι να αποκτηθούν οι ηγέτες της χρονιάς του πρωταθλήματος. Τα παρατράγουδα πάντως δεν έλειψαν ούτε εκεί, καθώς το 2011, ο Τέβες αρνήθηκε να μπει ως αλλαγή σε έναν αγώνα με την Μπάγερν για τη φάση των ομίλων του Champions League, με τον Μαντσίνι να τον αφήνει εκτός μέχρι και τον Φλεβάρη του 2012!
Η μεταγραφή στη Γιουβέντους, επιστροφή στην Μπόκα, η… ζωάρα στην Κίνα και το τέλος στο Μπουένος Άιρες
Αφού ολοκλήρωσε το πέρασμα του από τη Μάντσεστερ Σίτι με 73 γκολ σε 148 συμμετοχές, το 2013 ο Τέβες πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Γιουβέντους. Εκεί ο Αργεντινός έδειξε πως ήταν ακόμα σε φοβερή κατάσταση. Πήρε τη Γηραιά Κυρία για δύο συνεχόμενες χρονιές από το χέρι, την οδήγησε σε ισάριθμα πρωταθλήματα και μάλιστα την έφτασε μέχρι και τον τελικό του Champions League, όπου ηττήθηκε από την σούπερ ομάδα της Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε με το MSN…
Στη Γιουβέντους ο Τέβες είχε 50 γκολ σε 96 συμμετοχές. Και το καλοκαίρι εκείνη του 2015, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο comeback για χάρη της Μπόκα. Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που έμεινε στο Μπουένος Άιρες, ο «απάτσι» οδήγησε την ομάδα της καρδιάς του στο μεγάλο νταμπλ, σκοράροντας 14 φορές σε 34 συμμετοχές.
Οι περιπέτειες ωστόσο για τον Αργεντινό επιθετικό δεν είχαν τελειώσει. Και έτσι τον Δεκέμβριο του 2016 αποφάσισε να «κουφάνει» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Shanghai Shenhua η οποία του έδωσε ένα μυθικό συμβόλαιο.
«Ήμουν σε διακοπές για επτά μήνες στην Κίνα. Είναι εντάξει για τον προπονητή και τον πρόεδρο της Shanghai Shenhua να μου ασκούν κριτική. Δεν ξέρω τι έκανα εκεί. Από τη στιγμή που έφτασα στη χώρα ήξερα ότι δεν είναι για μένα και ήθελα να φύγω. Την ώρα των αγώνων αναρωτιόμουν γιατί ήρθα», παραδέχτηκε ο ίδιος αργότερα, όταν επέστρεψε στην Μπόκα για το last dance τον Γενάρη του 2018.
Όλα ωστόσο τελείωσαν για τον Καρλίτος το περασμένο καλοκαίρι, όταν έχασε τον «μεγάλο». Ο χαμός του… πατέρα-θείου του, τον έριξε και τελικά ο Τέβες ανακοίνωσε έναν την απόσυρση του από την ενεργό δράση έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Σεγούνδο Ραϊμούνδο Τέβες.
Μια καριέρα βγαλμένη από τα καλύτερα κινηματογραφικά σενάρια. Όπως και έγινε δηλαδή, με την κυκλοφορία της φοβερής σειράς στο Netflix που είναι αφιερωμένη στον Κάρλος Τέβες, με ονομασία «Apache: La vida de Carlos Tevez».