Ρογκαβόπουλος – Έτοιμος για το μεγάλο… restart στην καριέρα του (pics, vids)

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος διανύει μια αρκετά καλή σεζόν με τη φανέλα του Προμηθέα, δείχνοντας πλέον έτοιμος για να κάνει το... restart στην καριέρα του και να δείξει τι αξίζει.

Στα 15 του θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η φήμη του είχε ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας μας, φτάνοντας ακόμα και στην Αμερική. Για διάφορους λόγους δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, περί ου ο λόγος, είναι μόλις 20 ετών, όμως έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να βάλει ξανά την καριέρα του σε μια σειρά κα να γίνει επιτέλους αυτό που προοριζόταν.

Πλέον, στον Προμηθέα Πάτρας καλείται να κάνει ένα restart. Να αφήσει πίσω του όσα τον εμπόδισαν να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και να αποδείξει ξανά πως μπορεί να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο. Ο δρόμος μόνο εύκολος δεν είναι, παρόλα αυτά έχει όλο τον χρόνο και τα εφόδια για να πάει ψηλά.

Από τον Μάικλ Τζόρνταν, στη Ρεάλ Μαδρίτης και τις προσδοκίες

Το 2017 ήταν με διαφορά ένας από τους πιο υποσχόμενους παίκτες στην Ευρώπη. Οι εμφανίσεις του με τις μικρές Εθνικές ομάδες του έδωσαν στη δυνατότητα να βρεθεί στο Jordan Brand Classic International Game 2017, που διεξήχθη στο Μπρούκλιν. Εκεί συνάντησε το είδωλό του, Μάικλ Τζόρνταν, με τον πιτσιρικά τότε Ρογκαβόπουλο να θυμάται: «Όταν τον είδα από κοντά, τον χαιρέτησα, τον αγκάλιασα. Τον είχα δει στον ύπνο μου ημέρες πριν και ξαφνικά τον είδα μπροστά μου. Δέος. Τρελάθηκα. Κρίμα, που απαγορευόταν να βγάλω φωτογραφίες μαζί του».

Τα πράγμα πήγαιναν υπέροχα για τον νεαρό παίκτη του Δούκα. Αυτό ήρθε να το αποδείξει η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα, που εδώ και χρόνια φημίζεται για τα ταλέντα που έχει αναδείξει, προσέγγισε τον Έλληνα φόργουορντ και τον κάλεσε στην Ισπανία, με σκοπό να του δείξει τις εγκαταστάσεις και να τον πείσει να υπογράψει, καθώς πίστευε πολύ στο ταλέντο του. Ο Ρογκαβόπουλος όμως, παρότι έκανε το ταξίδι, αποφάσισε να μην αφήσει την Ελλάδα, και εν τέλει επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Η στασιμότητα στην ΑΕΚ

Η επιλογή της Ένωσης ήταν εύκολη για τον νεαρό φόργουορντ. Καθώς πίστευε ότι θα έβρισκε μπόλικο χρόνο στο ροτέισον με σκοπό να δείξει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το ταλέντο του, όχι μόνο στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Ο Ρογκαβόπουλος δεν πήρε τον χρόνο που θα ήθελε στο παρκέ. Από την άλλη πλευρά, όταν έπαιρνε την ευκαιρία του, δεν έδειχνε πάντα αυτά που μπορούσε να κάνει. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μία σχέση που ο ένας δεν βοήθησε τον άλλο να πάρει το καλύτερο δυνατό.

Στην πρώτη του σεζόν με τα «κιτρινόμαυρα» έπαιζε κατά μέσο όρο 4,1 λεπτά, σκοράροντας 1,2 πόντους. Στη δεύτερη χρονιά, τα λεπτά του ανέβηκαν στα 7,2 ανά αγώνα, με 3,2 πόντους και 1,4 ριμπάουντ. Πέρυσι, αγωνίστηκε περισσότερο από ποτέ με 13 λεπτά ανά ματς, ενώ κατέγραψε 3,8 πόντους και 1,9 ριμπάουντ.

Όπως ήταν λογικό, ο νεαρός παίκτης ήθελε να παίζει περισσότερο, μέχρι που τον περασμένο Απρίλιο έκανε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Κάτι που λίγο διάστημα μετά έγινε και επίσημο με τον αθλητή να υπογράφει το καλοκαίρι στον Προμηθέα Πάτρας για μια νέα αρχή.

Έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα

Στο Προμηθέα, ο τότε προπονητής της ομάδας, Λουίς Κασιμίρο, πίστεψε πολύ στο ταλέντο του 20χρονου παίκτη, θεωρώντας πως αν του δώσει χρόνο, χώρο και την μπάλα, θα μπορέσει να τον δικαιώσει. Κάτι που συνέβη, ακόμα και σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, οι Πατρινοί έπαιξαν ένα πολύ γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, που ευνοούσε τις ικανότητες του Ρογκαβόπουλου, ο οποίος άρχισε να βρίσκει την αυτοπεποίθησή του. Αυτό συνεχίζεται μέχρι και τώρα, που ο Κασιμίρο αποχώρησε, με τον Ηλία Ζούρο να τον διαχειρίζεται αρκετά καλά και να παίρνει πράγματα από εκείνον.

Στην Basket League έχει αγωνιστεί σε 11 αγώνες, μένοντας για 21 λεπτά μέσα στο παρκέ και καταγράφοντας 7,4 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ, σουτάροντας με 38,4% στα εντός πεδιάς. Τη διαφορά όμως την έχει κάνει στο EuroCup.

Εκεί ο Έλληνας φόργουορντ μετρά σχεδόν 10 πόντους (9,8), 6,6 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,3 κλεψίματα, σουτάροντας πίσω από τα 6,75 με το πάρα πολύ καλό 41,2%, στα 8 παιχνίδια που έδωσε στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της Ευρώπης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ρογκαβόπουλος είναι μόλις 20 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Η φετινή σεζόν είναι η πρώτη της καριέρας του, στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε πρώτη φάση δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. Με λίγη υπομονή και από εκείνον και από την ομάδα του, μπορεί να εξελιχθεί σε αυτό που όλοι περίμεναν και… περιμένουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από