Οι Αφρικανοί του Θρύλου: Ο Τουρέ, τα «διαμάντια» Καμαρά, Μπα και οι «killers» Ελ Αραμπί και Χασάν (vids)

Ολοι οι Αφρικανοί που φόρεσαν τα χρώματα του Ολυμπιακού: Από τον Χλοουάνε, στους Τουρέ, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Ιντέγε και από εκεί στους Σισέ, Καμαρά, Μπα, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας πολύ μεγάλη βαρύτητα στο τμήμα σκάουτινγκ. Τελευταία ανακάλυψη των Πειραιωτών ο Αλγκασίμ Μπα. Το νέο αστέρι της Γουϊνέας, το οποίο όπως διαβάσατε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του 10.gr έφερε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να «κλέβουν» τον 18χρονο μεσοεπιθετικό μέσα από τα χέρια πολύ σημαντικών συλλόγων της Ευρώπης, αλλά και από την Γάνδη, που είχε ήδη ετοιμάσει τα συμβόλαια και περίμενε την υπογραφή του Αφρικανού άσου.

Ένα ακόμα ατόφιο… διαμάντι από την Γουϊνέα, με τους Πειραιώτες να προσθέτουν στο ρόστερ τους ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αφρικάνικου ποδοσφαίρου. Έναν παίκτη, που είχαν στις λίστες τους κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε «σφήνα» στη διεκδίκησή του και με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε να τον φέρει στην Ελλάδα. Μια ακόμα επιτυχία, για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, η οποία τα τελευταία χρόνια ποντάρει πολλά σε Αφρικανούς και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει δικαιωθεί για την επιλογή της να επενδύσει σε «διαμαντάκια» από τη δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο της γης. Μια ήπειρο γεμάτη από ταλέντα, τα οποία περιμένουν την ευκαιρία για να δείξουν την αξία τους και έχουν στόχο να αγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο.

To10.gr με αφορμή τον ερχομό του Αλγκασίμ Μπα στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, θυμίζει τους Αφρικανούς που πέρασαν από το μεγάλο λιμάνι τις τελευταίες δεκατίες. Από τον Χλοουάνε το 1987 στον Τουρέ το 2005 και από εκεί στους Καμαρά, Μπα, Ελ Αραμπί και Χασάν, που αγωνίζονται τώρα με τα ερυθρόλευκα. Φυσικά και τον Παπέ Σισέ, ο οποίος έχει δοθεί ως δανεικός στην Σεντ Ετιέν.

Χλοουάνε ο 1ος

Ο πρώτος Αφρικανός που φόρεσε τα χρώματα του Ολυμπιακού ήταν ο Τόμος Χλοουάνε. Το 1987 οι Πειραιώτες έφεραν στην Ελλάδα τον 25χρονο τότε Χλοουάνε από την Νότια Αφρική. Ενας στράικερ, ο οποίος μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αφρικής. Ο Τόμος είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά τελικά προτίμησε την Ελλάδα.

Ο Χλοουάνε συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε σε ορισμένα φιλικά με τους Ερυθρόλευκους, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του. Δεν γύρισε ποτέ στο μεγάλο λιμάνι, με τις δύο πλευρές να λήγουν άδοξα τη συνεργασία τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρότι έκανε προπονήσεις και έπαιξε σε φιλικά, δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο ματς με τον Ολυμπιακό.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 επέστρεψε στην Ελλάδα και έπαιξε στον Ιωνικό, ενώ το 2006 έφυγε από τη ζωή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα…

Η επόμενη τετράδα

Μετά τον Χλοουάνε ακολούθησαν οι Γιεκινί, Οφορίκουε, Αμπονσά και Αμπουάγκουε. Ο δεύτερος Αφρικανός που φόρεσε τα ερυθρόλευκα ήταν ο Ρασίντ Γιεκινί. Ο Νιγηριανός επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1994 και ενώ νωρίτερα είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. Εκείνη την περίοδο από τους κορυφαίους επιθετικούς του αφρικανικού ποδοσφαίρου και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Στον Ολυμπιακό, πάντως, δεν έπιασε, καθώς στο μεγάλο λιμάνι παρέμεινε μόλις για ένα χρόνο. Το παρατσούκλι του ήταν “ο ταύρος της Καντούνα”. Το 2012 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Πίτερ Οφορίκουε. Ο Γκανέζος ήρθε στον Ολυμπιακό το 1997 σε ηλικία 17 ετών από την Καλαμάτα. Η μεταγραφή του μάλιστα είχε κοστίσει στους Πειραιώτες 2.800.000 ευρώ. Αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα έως το 2003, έχοντας 24 γκολ σε 80 συμμετοχές.

Επόμενος ο Φέλιξ Αμποάγκουε. Ηρθε στην Ελλάδα το 1998 ως το «Ζαρκάδι της Αλ Αχλί». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής ο Ολυμπιακός τον είχε αποκτήσει έναντι 1.000.000.000 δραχμών από την Αλ Αχλί. Δεν κατάφερε όμως να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Πέρασε και δεν ακούμπησε…

Συνεχίζουμε με τον Κόφι Αμπονσά. Ενας από τους αγαπημένους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Επαιξε στον Ολυμπιακό από το 1998 έως το 2004 και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς του είχε μεγάλη αδυναμία και τον πήρε μαζί τους στους δύο Δικεφάλους.

Το 2001 οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον Ζίζι Ρόμπερτς από τον Πανιώνιο έναντι 1 εκατ. ευρώ. Μια περίεργη περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς στην Ελλάδα αγωνιζόταν ως στράικερ και στην εθνική ομάδα της Λιβερίας ως στόπερ. Μάλιστα, ο Τάκης Λεμονής αρκετές φορές τον προτιμούσε αντί του Τζιοβάνι. Τελικά, δεν του βγήκε, με τον Αφρικανό να αποχωρεί άδοξα από το μεγάλο λιμάνι.

Πέτυχε διάνα με τον Τουρέ

Τέσσερα χρόνια αργότερα ήρθε στον Ολυμπιακό ο Γιάγια Τουρέ. Ενας από τους σπουδαιότερους Αφρικανούς που πέρασε από τους Πειραιώτες. Οι Ερυθρόλευκοι το 2005 απέκτησαν τον αδερφό του Κόλο Τουρέ, ο οποίος τότε ήταν διάσημος αφού αγωνιζόταν στην Αρσεναλ, με τον Γιαγιά να έρχεται στην Ελλάδα από την Μέταλουργκ Ντόνετσκ ως ο «νέος Βιεϊρά». Στην πρώτη του χρονιά με τον Ολυμπιακό είχε 29 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Με το επιβλητικό του παρουσιαστικό και με την σπουδαία του κλάση έκανε κατευθείαν τη διαφορά. Το 2005 παραχωρήθηκε στην Μονακό με 10.000.000 ευρώ. Μετέπειτα αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και το 2018 γύρισε στο μεγάλο λιμάνι. Η δεύτερη θητεία του ωστόσο κράτησε μόλις για λίγους μήνες, καταγράφοντας μόνο 5 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League…

To 2005 μαζί με τον Τουρέ είχε έρθει στον Ολυμπιακό επίσης ο 22χρονος τότε επιθετικός, Αρούνα Μπαμπανγκίντα. Το «βέλος» από τη Νιγηρία, που είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στις πρώτες του εμφανίσεις με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Στο μεγάλο λιμάνι έμεινε μέχρι το 2007, χωρίς να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, με την καριέρα του να παίρνει πτωτική πορεία…

Το 2006 φόρεσε τα ερυθρόλευκα ο Αμπντεσλάμ Ουαντού, ο οποίος ήρθε στη χώρας μας έχοντας πολύ καλή φήμη στη Γαλλία. Η θητεία του στους Πειραιώτες όμως ήταν σύντομη, καθώς έμεινε στην ομάδα μόλις για ένα εξάμηνο. Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Μαροκινός σέντερ μπακ.

Την ίδια χρονική περίοδο ο Ολυμπιακός απέκτησε και τον Μάρκο Νε. Τον νέο… Γιάγια Τουρέ, όπως έγραφαν τότε τα ρεπορτάζ. Καμία σχέση βέβαια ο ένας με τον άλλον. Ο Νε δεν κατάφερε ποτέ να μπει στα παπούτσια του Τουρέ, ενώ οι τραυματισμοί τον κράτησαν για αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Το 2007 ήρθε στο λιμάνι ο Λομανά Λούα Λούα. Τα… τσαλιμάκια του στον αγωνιστικό χώρο και οι ωραίες ντρίμπλες τον έκαναν αγαπητό στον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι τραυματισμοί, όμως, αλλά και η περίεργη συμπεριφορά του, δεν τον άφησαν να μακροημερεύσει στους Πειραιώτες και το 2008 αποχώρησε από την ομάδα. Το 2009 επέστρεψε, αλλά δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που είχε έρθει το 2007. Μοιραία μετά από ένα εξάμηνο αποχώρησε ξανά από τον Ολυμπιακό…

Ζαϊρί, Αμπντούν και Τζιμπούρ

Επόμενος στη λίστα ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Επαιξε στον Ολυμπιακό από το 2009 έως το 2011. Τη διετία 2007-2009 είχε αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μαροκινός εξτρέμ ήταν μπαλαδόρος, είχε στο αίμα του την ντρίμπλα και τα κολπάκια με την στρογγυλή θεά, αλλά δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Εμεινε για δύο χρόνια στους Ερυθρόλευκους και στη συνέχεια μετακόμισε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί παρέμεινε για ένα χρόνο, ενώ το 2015 γύρισε για να παίξει στην Ζάκυνθο!

Το 2011 η ομάδα του μεγάλου λιμανιού απέκτησε τον Ζαν Μακούν ως δανεικό από την Αστον Βίλα. Ο Αφρικανός χαφ έπαιξε σε 35 παιχνίδια με τα χρώματα του Ολυμπιακού και είχε 2 γκολ. Ηθελε να μείνει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά η βρετανική ομάδα ζητούσε πολλά. Ετσι, μοιραία επέστρεψε στην Μεγάλη Βρετανία και την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε στη Ρεν, όπου παρέμεινε μέχρι το 2015.

Οι επόμενοι δύο της λίστας είναι Αλγερινοί. Ο λόγος φυσικά για τον Τζαμέλ Αμπντούν και τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο πρώτος ήρθε στον Ολυμπιακό το 2011 από την Καβάλα. Η είδηση της μεταγραφής του δεν ενθουσίασε τον κόσμο των Πειραιωτών, αλλά με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε, πολλοί ήταν αυτοί που άλλαξαν γνώμη και τον χειροκρότησαν. Εμεινε στους Ερυθρόλευκους μέχρι το 2013, όταν μετακόμισε στην Αγγλία για την Νότιγχαμ Φόρεστ. Στη βρετανική ομάδα έμεινε μέχρι το 2015.

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ ήρθε στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2011. Γύρισε την πλάτη στην ΑΕΚ, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι τότε και προτίμησε να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Μια μεταγραφή η οποία δικαίωσε απόλυτα όσους πίστεψαν στον Αλγερινό επιθετικό. Με τη φανέλα των Πειραιωτών έπαιξε για δυόμιση χρόνια, έχοντας σε 81 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, 45 γκολ και 9 ασίστ. Το 2013 δόθηκε ως δανεικός στην Σίβασπορ και στη συνέχεια στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ολαϊτάν και αρκετοί ακόμα…

Το 2013 ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Μάικ Ολαϊτάν από την Βέροια. Ο Νιγηριανός επιθετικός υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στους Πειραιώτες, αλλά στις 2 Μαρτίου του 2014 είχε ένα σοβαρό επεισόδιο υγείας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η καριέρα του ουσιαστικά έλαβε τέλος. Δεν ανέκαμψε ποτέ αγωνιστικά και ένα ακόμα ταλέντο χάθηκε…

Στη λίστα με τους Αφρικανούς που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό βρίσκεται επίσης ο Κογκολέζος, Ντελβίν Εντινγκά, ο οποίος αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2013 από την Μονακό. Ενας παίκτης που βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στην πρόκριση στους «16» του Champions League. Με τους Ερυθρόλευκους έπαιξε σε 61 παιχνίδια, έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Γκαετάν Μπονγκ, Καρλ Μετζανί, Ντρίσα Ντιακιτέ και Σαμπού Γιαταμπαρέ, οι οποίοι πέρασαν και δεν… ακούμπησαν. Στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο Εμάνουελ Εμενίκε, που επίσης ήρθε με εξαιρετικές συστάσεις στο μεγάλο λιμάνι, αλλά δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και έφυγε κακήν κακώς. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε επίσης ο Μαροκινός, Μανουέλ Ντα Κόστα, ο οποίος είχε ανάμεικτες… εμφανίσεις και αρκετές φορές εξελίχθηκε σε μοιραίο για τους Πειραιώτες, αλλά και ο Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος δεν μπόρεσε να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν και παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης.

Ο Ιντέγε και ο Ρομαό…

Το καλοκαίρι του 2015 και συγκεκριμένα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον Μπράουν Ιντέγε από την Γουέστ Μπρομ έναντι 6 εκατ. ευρώ. Ο Νιγηριανός στράικερ πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού και έμεινε στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια, προτού αποχωρήσει για την Κίνα και την Tianjin TEDA. Τα πήγε εξαιρετικά στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού και έφυγε έχοντας 28 γκολ και 10 ασίστ σε 65 συμμετοχές με τα χρώματα των Πειραιωτών.

Ένα χρόνο μετά τον Μπράουν Ιντέγε ήρθε στην Ελλάδα ο Αλεξί Ρομαό. Ενας πολύπειρος μέσος, με πολύ μεγάλη θητεία στην Μαρσέιγ. Επαιξε στους Ερυθρόλευκους από το 2016 έως το 2018. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 60 παιχνίδια έχοντας 6 γκολ και 2 ασίστ. Στη δεύτερη σεζόν του ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών και κέρδισε με το σπαθί του τον σεβασμό και την αγάπη των οπαδών της ομάδας. Το 2018 επέστρεψε στη Γαλλία και αγωνίστηκε στη Ρεμς.

Στη λίστα υπάρχει επίσης ο Μαροκινός, Μεχντί Καρσελά, ο οποίος αποκτήθηκε από την Γρανάδα, αλλά και αυτός δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Μετά από ένα εξάμηνο αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον ντόρο γύρω από τ’ όνομά του.

Τα «διαμάντια» Σισέ, Καμαρά, Μπα

Τα τελευταία χρόνια οι Πειραιώτες έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο τμήμα σκάουτινγκ και έχουν δικαιωθεί απόλυτα για την επιλογή τους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Παπέ Αμπού Σισέ, Μαντί Καμαρά και Ουσεϊνού Μπα.

Το πρώτο… διαμαντάκι που έπιασε λιμάνι ήταν το 2017 ο Σισέ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον Σενεγαλέζο από την Αζαξιό. Τον Ιανουάριο τον έκλεισε και το καλοκαίρι ο Αφρικανός σέντερ μπακ έπιασε λιμάνι. Μέχρι τον φετινό Ιανουάριο, όταν παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Σεντ Ετιέν. Με τα χρώματα των Πειραιωτών έχει 92 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 10 γκολ. Πριν φύγει για τη Γαλλία ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Το 2018 ακολούθησε ο Μαντί Καμαρά. Επίσης από την Αζαξιό. Ο μέσος από τη Γουϊνέα ήρθε στον Ολυμπιακό ένας ένα ατόφιο διαμάντι και έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, το πάθος, το πείσμα και τη σωστή καθοδήγηση από τους Ερυθρόλευκους, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του και πλέον κοστολογείται στα 15 εκατ. ευρώ. Με τον Ολυμπιακό έχει 115 συμμετοχές, με 16 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένα χρόνο αργότερα έπιασε λιμάνι ο Ουσεϊνού Μπα. Ενας ακόμα ποδοσφαιριστής που ήρθε από την Γαλλία ως ταλέντο και έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή. Είναι στις βασικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον θηριώδη κεντρικό αμυντικό. Με τον Ολυμπιακό έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και μέχρι στιγμής έχει 51 συμμετοχές, με 1 γκολ. Είναι με το σπαθί του πλέον ένας από τους βράχους της άμυνας των Πειραιωτών…

Χασάν, Σουντανί και Ελ Αραμπί

Από την άμυνα, στην επίθεση. Το καλοκαίρι του 2018 ο Πέδρο Μαρτίνς έφερε στον Πειραιά τον Αχμέντ Χασάν ως δανεικό από την Μπράγκα. Στην πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό, ο Αιγύπτιος επιθετικός πέτυχε 15 γκολ σε 32 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Μπράγκα και τον Ιανουάριο του 2020 γύρισε και πάλι στον Ολυμπιακό ως δανεικός. 19 συμμετοχές, με 8 γκολ η συγκομιδή του «Φαραώ» στην περσινή σεζόν, με τους Ερυθρόλευκους να ενεργοποιούν την οψιόν το περασμένο καλοκαίρι και να κάνουν δικό τους τον υψηλόσωμο Αφρικανό στράικερ.

Το 2019 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Σουντανί από την Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Αλγερινός επιθετικός βοήθησε πολύ τους πρώτους μήνες, αλλά τον Φεβρουάριο του 2020 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Φέτος, επέστρεψε στη δράση, αλλά δεν βρισκόταν στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και πριν από λίγες εβδομάδες αποχώρησε από τους Ερυθρόλευκους. 31 αγώνες, με 9 γκολ και 5 ασίστ ο απολογισμός του Αλγερινού επιθετικού με τους Πειραιώτες.

Το καλοκαίρι του 2019 ήρθε στο λιμάνι και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Το… κανόνι από το Μαρόκο. Ενας παίκτης που έδειξε με το… καλημέρα την εκτελεστική του δεινότητα και πέρσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, βοηθώντας τα μέγιστα τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του νταμπλ. Σε 51 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League και Europa League, είχε 27 γκολ και 8 ασίστ. Φέτος, έχει 19 γκολ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και οδεύει ολοταχώς για να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα…

Ο Μεριά και οι υπόλοιποι…

Εκτός από όσους προαναφέραμε, στη λίστα βρίσκονται επίσης οι Γιασίν Μεριά, Αμπντουλαγέ Κεϊτά, Φοντέ Καμαρά και Μοχάμεντ Ντρέγκερ.

O Μεριά αποκτήθηκε το 2018 από την Σφαξιέν, αλλά δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο λιμάνι. Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός τον Ιανουάριο του 2020 δόθηκε ως δανεικός στην τούρκικη Κασίμπασα και το πέρσι το καλοκαίρι στην Ρίζεσπορ.

Ο Κεϊτά αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο το 2019 και δόθηκε ως δανεικός στην Αζαξιό. Ο Καμαρά πήγε στους Πειραιώτες το 2019 από την Αζαξιό και φέτος έχει παραχωρηθεί ως δανεικός στα Χανιά.

Ο Ντρέγκερ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό και είναι μια από τις λύσεις που διαθέτει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς για το δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από