Οι πέντε λόγοι που το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να χορεύει… σάμπα (pics & vids)

Οι πέντε λόγοι που το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να χορεύει… σάμπα (pics & vids)

Η χώρα που ξέρει πως να δημιουργεί το μέλλον του ποδοσφαίρου και μία μητέρα που δεν σταματάει την αναπαραγωγή ταλέντων. Το φετινό βραζιλιάνικο πρωτάθλημα «γέννησε» και πάλι κάποιους από τους πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας και το «10» σας τους παρουσιάζει…

Η Βραζιλία δεν αγαπάει απλώς το ποδόσφαιρο. Ζει για αυτό. Η λατρεία των ανθρώπων στην όψη της «στρογγυλής θεάς», ξεπερνάει το φυσιολογικό. Άπαντες αναπνέουν και ανυπομονούν να παίξουν ή να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο άθλημα. Είναι τέτοια η επιρροή, που ένα ολόκληρο έθνος βλέπει σαν «θεό» τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χώρας στα χρονικά, Πελέ.

Αυτή την ακραία και ρομαντική λογική, περιμένουν οι ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες «στήνουν» το μέλλον τους, στα πόδια των παιδιών της Βραζιλίας, που θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Το φετινό Campeonato Brasileiro Série A είναι γεμάτο από τέτοιες περιπτώσεις. Μία ανάγνωση στην πρώτη εξάδα των ομάδων στη βαθμολογία, είναι αρκετή για να θαμπωθεί κάποιος από την λάμψη που έχουν αυτά τα «διαμάντια». Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που το ποδόσφαιρο ανυπομονεί για την… επόμενη μέρα!

Γκαμπριέλ Βερόν (Παλμέιρας)

Το κορυφαίο ταλέντο της χώρας. Ο Γκαμπριέλ Βέρον μπορεί να ενηλικιώθηκε πριν λίγους μήνες (03/09/2002), όμως έχει προλάβει να αποδείξει ότι το όνομά του θα είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Το «Βερόν» του το έδωσαν οι γονείς του από τον Αργεντινό «θρύλο», Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, τον οποίο θαύμαζαν. Ο 18χρονος εξτρέμ έχει ξεχωρίσει για τα καλά από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και είναι προϊόν των ακαδημιών της Παλμέιρας.

Πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο στις 28 Νοεμβρίου του 2019 και από τότε, μετράει οκτώ τέρματα και τρεις ασίστ σε σύνολο 25 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, είναι αναμφίβολα, από τους κορυφαίους παίκτες που έχει στην διάθεσή του, ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα. Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι έχει 16 παρουσίες με το εθνόσημο της Κ17 ενώ είναι έτοιμος να περάσει το κατώφλι και της Κ20.

Μαρόνι (Ατλέτικο Μινέιρο)

Ένας από τους λόγους που η Ατλέτικο Μινέιρο είναι στην κορυφή. Ο Μαρόνι μπορεί βρίσκεται στο 21ο έτος της ηλικίας του (05/02/1999), όμως έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό όνομα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της λίστας, εκείνος έχει πραγματοποιήσει ήδη την πρώτη του μεταγραφή.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο βραζιλιάνικος σύλλογος δαπάνησε 3,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Βάσκο Ντα Γκάμα και μέχρι τώρα, έχει δικαιώσει άπαντες. Συγκεκριμένα, έχει πέντε τέρματα και δύο ασίστ σε 24 παρουσίες, αγγίζοντας τα στατιστικά που είχε στην προηγούμενη ομάδα του. Ο νεαρός εξτρέμ, παρότι δεν έχει κληθεί να αγωνιστεί με το εθνόσημο, είναι ένα από τα παιδιά που θα απασχολήσουν σύντομα τις ομάδες της Ευρώπης.

Χέιτορ (Ιντερνασιονάλ)

Στα χνάρια του Ντάνι Άλβες (;). Ο, γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου του 2000, Χέιτορ μπορεί να μην αγωνίζεται στο επιθετικό μισό του γηπέδου, όμως έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους τεχνικά ποδοσφαιριστές της χώρας. Ο νεαρός δεξιός οπισθοφύλακας μοιάζει αρκετά στον συμπατριώτη του, Ντάνι Άλβες και είναι ο ορισμός του φουλ-μπακ, βοηθώντας παράλληλα την Ιντερνασιονάλ τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας και έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του 2019. Φέτος, βρήκε τα πατήματά του και έχει μοιράσει ήδη τέσσερις ασίστ σε εννιά αγώνες, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μόνιμη θέση στην βασική εντεκάδα. Ταυτόχρονα, φιγουράρει με την πρώτη του κλήση στην εθνική Βραζιλίας Κ21.

Μπρένερ (Σάο Πάολο)

Ο επόμενος μεγάλος φορ της Βραζιλίας. Ο Μπρένερ κρύβεται πίσω από την αισιοδοξία της Σάο Πάολο για την επιστροφή της στην κορυφή. Γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου του 2000, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την έναρξη της νέας σεζόν. Το «ξεπέταγμά» του από τις ακαδημίες του βραζιλιάνικου συλλόγου, συνδυάστηκε και με τις πρώτες του επίσημες συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αν και ήταν μόλις 17 ετών, κατάφερε εκτός από το να αγωνιστεί, να βρει και δίχτυα, δημιουργόντας ένα εξαιρετικό όνομα στη χώρα, κάνοντας τη Φλουμίνενσε να τον αποκτήσει ως δανεικό για έξι μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, μπορεί να αγωνίστηκε μόλις πέντε φορές, ωστόσο επέστρεψε πολύ πιο ώριμος στη Σάο Πάολο και έτοιμος να πάρει τα ηνία της επίθεσης. Αυτή την στιγμή, ο απολογισμός του είναι 19 τέρματα σε σύνολο 40 συμμετοχών ενώ οι πρώτες «καμπάνες» από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Άρσεναλ, έχουν αρχίσει να χτυπούν έντονα.

Κάιο Ζόρζε (Σάντος)

Περίπτωση που δεν μπορεί να συγκριθεί. Ο Κάιο Ζόρζε δεν είναι το κλασσικό βραζιλιάνικο wonderkid και αυτό τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Μπορεί να είναι μόλις 18 ετών (24/01/2002), όμως θεωρείται ήδη και δικαίως, ο βασικός φορ της Σάντος. Η ωριμότητα που έχει από την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή, τον κάνει να εξελίσσεται ραγδαία.

Συγκεκριμένα, έκανε ντεμπούτο όταν ήταν 16 ετών και από τότε, έχει καταφέρει να βρει τέσσερις φορές δίχτυα σε 34 συμμετοχές. Όμως, αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, είναι πως κάνει όλες τις δουλειές της επίθεσης. Ο τρόπος παιχνιδιού του φέρνει αρκετά σε αυτόν του Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ και ήδη η αξία του είναι στα 12 εκατ. ευρώ (!). Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις παρουσίες του στην Κ17 της Βραζιλίας, όπου μετράει έξι τέρματα σε 10 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Κάθε σύλλογος έχει το δικό του «διαμάντι». Ωστόσο, αυτοί οι πέντε, συνεχίζουν με την ίδια επιτυχία, αυτό που έκαναν οι αστέρες του παρελθόντος στη χώρα. Από τον τεράστιο Πελέ, στο «Φαινόμενο» Ρονάλντο και από εκεί, στον Νεϊμάρ. Μερικά από τα ονόματα που έχουν αφήσει την δική τους εποχή στο άθλημα. Αυτά τα πέντε «αστέρια» θέλουν να αφήσουν πίσω τους το ίδιο έργο και να συνεχίσουν να φωτίζουν το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ