Τα ιστορικά επιτεύγματα του Kawai Leonard

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Kawai Leonard

Μήπως ο Αμερικανός wing, Kawai Leonard, αποτελεί μέχρι στιγμής το πρόσωπο των playoffs;

Δεν νομίζω πως υπάρχει σειρά στο φετινό δεύτερο γύρο των playoffs, που να μας έχει αφήσει παραπονεμένους. Σε αμφότερες τις περιφέρειες επικρατεί ένας αληθινός χαμός, με την συναισθηματική πίεση να αλλάζει στρατόπεδο μετά την ολοκλήρωση κάθε παιχνιδιού. Μέχρι στιγμής τα θεωρητικά φαβορί (όπου υπάρχουν), δυσκολεύονται χαρακτηριστικά να κεφαλαιοποιήσουν την υπεροχή τους μέσα στο γήπεδο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, στη μονομαχία ανάμεσα στους Toronto Raptors και στους Philadelphia 76ers. Μόνο που στο συγκεκριμένο ζευγάρωμα, συναντάμε μια σημαντική, ποιοτική διαφορά. Τον τρομακτικό Kawai Leonard.

Τα επιτεύγματα του Klaw έχουν αρχίσει πλέον και εισέρχονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ο τύπος μοιάζει κυριολεκτικά ασταμάτητος. Στη φετινή postseason σκοράρει κατά μέσο όρο 32,3 πόντους ανά αγώνα, σουτάροντας με το αδιανόητο 70,4% True shooting percentage ένας στατιστικός δείκτης που υπολογίζει την ευστοχία ενός παίκτη, συνυπολογίζοντας τα δίποντα, τα τρίποντα και τις ελεύθερες βολές. Κόντρα στους Sixers, ο παραπάνω αριθμός εκτοξεύεται στους 38 πόντους σε κάθε αναμέτρηση. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρωταγωνιστής μας, ευθύνεται μέχρι στιγμής για το 38,6% των συνολικών πόντων που έχουν πετύχει οι Raptors απέναντι στη Philadelphia. Μια ασταμάτητη επιθετική μηχανή, που έχει βαλθεί να κουβαλήσει τους συμπαίκτες του έως τους τελικούς του ΝΒΑ.

Επειδή τις τελευταίες εβδομάδες, γίνεται πολύ κουβέντα σχετικά με τους αστέρες που συστηματικά δεν κατορθώνουν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες στο δύσκολο περιβάλλον των playoffs (Curry, Harden, Lowry είναι μερικά από τα ονόματα που ακούγονται), ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο.

Η αποτελεσματικότητα του Leonard αυξάνεται σε ιστορικά επίπεδα, μόλις περάσει το κατώφλι της postseason. Στο χθεσινό ματς «σκότωσε» για τέταρτη διαδοχική φορά τους Sixers, αρπάζοντας με το έτσι θέλω το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας για λογαριασμό των Καναδών. Η χειρουργική ακρίβεια με την οποία εκτελεί από μέση απόσταση, αποτελεί πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση – ο Embiid και η παρέα του, δείχνουν ώρες ώρες ανήμποροι να αντιδράσουν.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις έπιασε «κορόιδο» τον Καμερουνέζο, όπως εδώ που χρησιμοποιεί μια εξαιρετική up and under προσποίηση, για να τον πετάξει εκτός φάσης και να φτάσει στο εύκολο lay up.

Το καλύτερο βέβαια το φύλαγε για το τέλος. Ακολουθεί ο πραγματικός διάλογος με τη δημοσιογράφο που ανέλαβε τη συνέντευξη του.

Kawai αυτό δεν είναι δίκαιο για τους Sixers. Σκοράρεις χωρίς καν να ιδρώσεις.

Ασφαλώς και ιδρώνει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ