Η πορεία που έστειλε την Εθνική στη League B του Nations League (Vid)

Η πορεία που έστειλε την Εθνική στη League B του Nations League (Vid)

Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2024, αλλά στο Nations League τα είχε πάει εξαιρετικά. To10.gr σας θυμίζει πώς η «γαλανόλευκη» πήρε την άνοδο για τη League B.

Νέο ξεκίνημα απόψε για την Εθνική ομάδα (7/9, 21:45) που υποδέχεται στο Φάληρο τη Φινλανδία και θέλει να κάνει ξεκίνημα με το… δεξί στο Nations League αλλά και στην εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το ιδανικό θα ήταν να συνδυάσει αυτό το γεγονός με μία νίκη.

Η Ελλάδα έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο πλέον στη διοργανώση αφού βρίσκεται στη League B. Μπορεί ο τελικός στόχος που ήταν η πρόκριση στο Euro 2024 να μην επετεύχθη, αλλά στο Nations League η Εθνική είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία τερματίζοντας στην πρώτη θέση η οποία την έστειλε στην επόμενη κατηγορία. Και το έκανε μάλιστα με άνεση αφού στα έξι ματς είχε πέντε νίκες και μία ήττα που δεν κόστισε.

Διαβάστε επίσης: Η επιστροφή Βεζένκοφ, ο clutch Πρίντεζης και η… δήλωση του ΜακΚίσικ

Στο δεύτερο γκρουπ της τρίτης κατηγορίας η Ελλάδα είχε αντιπάλους τη Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο και την Κύπρο. Ξεκίνησε την πορεία της με νίκη (0-1) επί της Βόρειας Ιρλανδίας εκτός έδρας χάρη σε γκολ του Μπακασέτα και τη δεύτερη αγωνιστική επικράτησε με 1-0 και στην έδρα του Κοσόβου έχοντας ξανά σκόρερ τον Μπακασέτα. Με γκολ των Μπακασέτα, Παυλίδη και Λημνιού «καθάρισε» με 3-0 την Κύπρο στη συνέχεια και με τους Γιακουμάκη, Μάνταλο να σκοράρουν νίκησε με 2-0 το Κόσοβο κάνοντας το 4Χ4 που της εξασφάλισε την πρώτη θέση.

Ακολούθησε μία ήττα (1-0) χωρίς ουσία στην Κύπρο για να κλείσει αυτή η πορεία με το 3-1 επί της Βόρειας Ιρλανδίας σε ένα ματς-γιορτή. Πέλκας, Μασούρας και Μάνταλος ήταν οι σκόρερ για την Εθνική που μετά από καιρό κατάφερε να σημειώσει μία επιτυχία εξασφαλίζοντας τη δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Euro εφόσον δεν το πετύχαινε μέσω των προκριματικών. Τελικά η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν αξιοποίησε καμία από τις δύο ευκαιρίες και δεν βρέθηκε στα γήπεδα της Γερμανίας, ωστόσο κρατάει τουλάχιστον την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Με τον Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο της έχει την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα και να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια σε τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης. Αρχικά υπάρχει βέβαια μπροστά της το Nations League όπου θα βρει απέναντί της και ένα μεγαθήριο όπως η Αγγλία ενώ μετά θα μπει στα προκριματικά του Μουντιάλ με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ