Η Ισπανία, οι αποδείξεις και η «κατάρα» των εννιά παιχνιδιών

Η Ισπανία, οι αποδείξεις και η «κατάρα» των εννιά παιχνιδιών

Οι Ίβηρες στον αυριανό (5/7) προημιτελικό με τη Γερμανία θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν στα δύσκολα και να «σπάσουν» τη δυσμενή παράδοση, καθώς σε εννιά αγώνες σε μεγάλες διοργανώσεις, από το 1934, δεν έχουν κερδίσει τη διοργανώτρια χώρα.

Η Ισπανία είναι η αλήθεια ότι είναι η ομάδα που έπεισε περισσότερο μέχρι τώρα στο Euro, κάνοντας το απόλυτο των νικών στα τέσσερα ματς που έχει δώσει. Ξεκίνησε με νίκη επί της Κροατίας με 3-0, ακολούθησαν οι επικρατήσεις με το ίδιο σκορ (1-0) απέναντι σε Ιταλία και Αλβανία, ενώ στη συνέχεια συνέτριψε με 4-1 στους «16» τη Γεωργία, που έκανε το «λάθος» να προηγηθεί με αυτογκόλ.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η εικόνα της ομάδας του Ντε Λα Φουέντε, που έχει δημιουργήσει προσδοκίες. Με τον αρχηγό Μοράτα να βγαίνει μπροστά και να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, τους νεαρούς Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ να κάνουν πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο και τον Ρόδρι να κάνει, μέχρι τώρα, εξαιρετικό τουρνουά.

Διαβάστε επίσης: Και ο Μεντιλίμπαρ στη «μάχη» για τον Ελ Κααμπί

Για την ακρίβεια η ισπανική «μηχανή» έχει δουλέψει μέχρι στιγμής εξαιρετικά, με αποτέλεσμα, να μη φαίνονται οι απουσίες, με πιο κομβική αυτή του Γκάβι. Στην Ισπανία, σε υποστηρικτές και ΜΜΕ επικρατεί ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τη μέχρι τώρα πορεία της εθνικής τους.

Μια Ισπανία, όμως, για την οποία, ο προημιτελικός με τη Γερμανία, θα είναι ένα πολύ μεγάλο τεστ. Ουσιαστικά, πρόκειται για παιχνίδι αποδείξεων για τον προπονητή και τους παίκτες της. Που θα πρέπει να δείξουν από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένοι και αν μπορούν να ανταποκριθούν.

Παράλληλα, εκτός από τη Γερμανία που παίζει στο σπίτι της, οι Ισπανοί έχουν να αντιμετωπίσουν και μια «κατάρα», την οποία δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν τα τελευταία 90 χρόνια. Μια «κατάρα» που ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1934, όταν και είχαν ηττηθεί με 1-0 από την Ιταλία.

Από τότε, η Ισπανία έχει δώσει άλλα οκτώ παιχνίδια απέναντι στις διοργανώτριες χώρες, σε μεγάλα τουρνουά, τρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο και πέντε για το Euro και δεν κατάφερε σε κανένα να κερδίσει. Με πιο πρόσφατο ματς για το Euro, αυτό με την Πορτογαλία το 2004, από την οποία και ηττήθηκε με 1-0 στη φάση των ομίλων, ενώ η εθνική μας ομάδα ήταν αυτή που κατέκτησε τον τίτλο.

Οι Ισπανοί πιστεύουν, ότι έφτασε, επιτέλους, η ώρα για να το πετύχουν. Θα πρέπει, όμως, να το αποδείξουν αύριο (5/7) και στον αγωνιστικό χώρο της «Stuttgart Arena», ενώ αν τα καταφέρουν, θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Γαλλία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ