Χωρίς κατηγορία
Ένα παγωτό πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει σήμερα μια συνταγή που θα παραξενέψει πολλούς αλλά όλοι θα μείνουν με το στόμα… ανοιχτό, όταν δοκιμάσουν το τηγανητό παγωτό!
Αν έχετε επισκέπτες θα τους καταπλήξετε, τα παιδιά θα το λατρέψουν ενώ και εσείς θα διασκεδάσετε με την δημιουργική διαδικασία!
Τηγανητό παγωτό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
- Με ένα σκουπ παγωτού χωρίζουμε το παγωτό σε 6 μπάλες και τις τοποθετούμε στο παγωμένο ταψάκι. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δημητριακά και τα σπάμε καλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τη μία μπάλα από το παγωτό στο μπολ με την ξηρή μαρινάδα και καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του. Βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά και ξανά στην ξηρή μαρινάδα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μπάλες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε ανά 2 μπάλες παγωτού για 20-30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα, φράουλες, μύρτιλα, ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.
Ακολουθήστε στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από