Το 0,25% του πληθυσμού ήδη νοσεί - Άλλοι 338 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η Βρετανία εξαιτίας του υψηλού αριθμού νεκρών και κρουσμάτων, τα οποία προκαλούν ασφυξία στο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με ειδικά τεστ που έχουν διεξαχθεί, σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους του Λονδίνου έχει ήδη νοσήσει από κορωνοϊό, δηλαδή 1,53 εκατομμύρια.
Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, από τα τεστ αντισωμάτων σε μερίδα του πληθυσμού προέκυψε ότι το 17% των κατοίκων του Λονδίνου έχουν μολυνθεί από την ασθένεια Covid-19.
Σε όλη τη χώρα το ποσοστό όσων έχουν νοσήσει φτάνει το 5%.
Όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, το 0,25% του πληθυσμού ήδη νοσεί.
Ξεπέρασαν, στο μεταξύ, τους 36.000 οι νεκροί λόγω στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σημειώθηκαν 338 νέοι θάνατοι σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως 250.908 είναι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 2.615 νέα περιστατικά.
Υγειονομικοί θα συμμετάσχουν σε δοκιμές υδροξυχλωροκίνης
Διεθνή δοκιμή για δύο φάρμακα κατά της ελονοσίας θα διεξάγει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε υγειονομικούς.
Στόχος είναι αν τα φάρμακα μπορούν να εμποδίσουν την Covid-19, περιλαμβανομένου και ενός φαρμάκου το οποίο έχει δηλώσει ότι παίρνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η μελέτη «COPCOV» θα περιλάβει τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενους πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική προκειμένου να προσδιοριστεί αν η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη είναι αποτελεσματικές για την αποτροπή του νέου κορωνοϊού.
Η δοκιμή ξεκινά σήμερα για τους Βρετανούς υγειονομικούς
Η δοκιμή, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την υποστήριξη της Ερευνητικής Μονάδας Τροπικής Ιατρικής, Mahidol Oxfrod Tropical Medicine Research Unit (MORU) στην Μπανγκόκ, θα ανοίξει για Βρετανούς συμμετέχοντες σε χώρους νοσοκομείων στο Μπράιτον και την Οξφόρδη σήμερα, Πέμπτη, και περιλαμβάνει εκείνους που είναι σε στενή επαφή με ασθενείς που έχει αποδειχθεί ή είναι πιθανό ότι έχουν προσβληθεί από την COVID-19.
«Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν η χλωροκίνη ή η υδροξυχλωροκίνη είναι ωφέλιμη ή επιβλαβής απέναντι στην COVID-19», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Νίκολας Ουάιτ, ένας από τους κύριους ερευνητές της μελέτης που έχει τη έδρα του στη MORU.
«Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψουμε αν είναι αποτελεσματικά για την πρόληψη της COVID-19 είναι σε μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή», είπε.