Η Ελλάδα προσφέρει στους Βρετανούς τουρίστες τη δυνατότητα να έρθουν για διακοπές στην χώρα μας χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε 14ημερη καραντίνα λόγω κορονοϊού, γράφει σήμερα η Daily Mail.
Την ελεύθερη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσων ταξιδεύουν από την Ελλάδα, όταν και η ελληνική κυβέρνηση επιτρέψει κάποια στιγμή την ελεύθερη είσοδο αφίξεων από τη χώρα αυτή, πρότεινε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο BBC.
Σε συνέντευξή του στο επίκαιρο podcast του BBC ‘The Coronavirus Newscast’ το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Θεοχάρης ερωτηθείς για την επικείμενη καραντίνα των διεθνών αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε τα εξής:
«Αυτή η επιθετικότητα που επιδεικνύει αυτή η χώρα (το Ην. Βασίλειο) στη λήψη αυτών των αποφάσεων (για την επιβολή καραντίνας) είναι απολύτως κατανοητή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εμείς θεωρούμε πως αυτή είναι μια στιγμή για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση των περιορισμών και να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια».
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Προτρέπουμε άλλες χώρες, του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβανομένου, ότι όσο πιο σύντομα το κάνουμε εμείς αυτό, θα καλωσορίζαμε την αμοιβαιότητα. Άρα αν δεν επιβάλλουμε καραντίνα για ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο από κάποια μέρα και μετά, θα το καλωσορίζαμε αν το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το ίδιο».
Η Ελλάδα αναμένεται να επανεκκινήσει τις πτήσεις προς το εξωτερικό μέσα στον Μάιο από την Αθήνα προς το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Φρανκφούρτη και τη Γενεύη, με μικρή κατά αρχήν συχνότητα. Ταυτόχρονα, θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, τον μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί.
Την ίδια ώρα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε ότι από τον επόμενο μήνα στην Βρετανία θα καθιερωθεί 14ημερη καραντίνα σε όσους φτάνουν στην χώρα του.
Όμως, αποκάλυψε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για το ποιες χώρες μπορεί να εξαιρεθούν από την οδηγία αυτή στο μέλλον.
Ασύγκριτος Ελ Κααμπί: Σπάει όλα τα κοντέρ στο σκοράρισμα – Τα αδιανόητα νούμερά του (vids)
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται χώρες με μικρό αριθμό κρουσμάτων όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα.