Ο κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει έως και 14 λεπτά στον αέρα όταν μιλάμε δυνατά, δείχνει έρευνα

Kαμπανάκι από Αμερικανούς γιατρούς για τους λαούς που ακούγονται...όπως οι Ισραηλινοί - Με τη δυνατή ομιλία είναι σαν να βήχουμε ή να φταρνιζόμαστε , σύμφωνα με τους ερευνητές

Όταν μιλάμε δυνατά ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει στον αέρα έως και 14 λεπτά, όπως προκύπτει από αμερικανική έρευνα και αφορά τους λαούς που… ακούγονται, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Jerusalem Post». Το δημοσίευμα καταδεικνύει την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας ειδικά από τους λαούς που μιλούν με βροντερή φωνή, όπως οι Ισραηλινοί. Για το συμφέρον τους, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, θα ήταν να συνεχίσουν να φορούν μάσκα για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού και να «μειώσουν την καμπύλη».

H μελέτη δημοσιεύθηκε στα επιθεώρηση «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ». Η έρευνα διεξήχθη από μια ομάδα επιστημόνων που ανήκουν στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH) και διαπίστωσαν ότι τα μικροσκοπικά σταγονίδια που εκτοξεύονται από το στόμα ενός ατόμου όταν αυτό μιλάει δυνατά, συμπεριφέρονται όπως όταν κάποιος βήχει ή φτερνίζεται.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους εθελοντές να επαναλαμβάνουν τις φράσεις δυνατά και να παρακολουθούν τα σταγονίδια που εκτοξεύονται από το στόμα τους χρησιμοποιώντας ευαίσθητα λέιζερ. Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνάς τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «μ’ ένα λεπτό δυνατής ομιλίας εκτοξεύονται τουλάχιστον 1.000 σταγονίδια που εμπεριέχουν ιούς», σύμφωνα με την επιθεώρηση του «MIT Technology Review».

Τα ίδια σταγονίδια μπορούν να παραμείνουν στον αέρα από οκτώ έως και 14 λεπτά. Αυτό δείχνει πόσο εύκολο είναι για έναν ασθενή να απελευθερώσει μικρόβια στο άμεσο περιβάλλον του: απλά μιλώντας και μάλιστα δυνατά. Οι ερευνητές ισχυρίζονται επίσης ότι υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες σταγονιδίων του ιού και μπορούν να απελευθερώσουν 10 φορές περισσότερα στον αέρα από άλλους, μιλώντας δυνατά. Ωστόσο, η μελέτη υπέθεσε ότι η επαφή του ατόμου με τον ιό τον μολύνει, κάτι που θεωρείται από πολλούς αμφισβητήσιμο.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η μελέτη ήταν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, δεν έλαβε υπόψη διαφορετικούς παράγοντες που υπάρχουν σε ένα κανονικό περιβάλλον, όπως ο άνεμος και η θερμοκρασία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από