Κορωνοϊός: Ο χάρτης του ιού στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές δεν έχουν κρούσματα

Κορωνοϊός: Ο χάρτης του ιού στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές δεν έχουν κρούσματα

Η πανδημία έχει πλήξει και τη χώρα μας, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν άμεσα από τις Αρχές, φαίνεται ότι έχουν αποτρέψει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και την αύξηση των θανάτων από την Covid-19.

Την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού και τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στην Ελλάδα περιγράφει η σελίδα covid19.gov.gr της κυβέρνησης.

Η πανδημία έχει πλήξει και τη χώρα μας, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν άμεσα από τις Αρχές, φαίνεται ότι έχουν αποτρέψει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και την αύξηση των θανάτων από την Covid-19.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 16 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.207 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 56.2% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι τρεις το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 105 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 69 (81.2% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Τα κρούσματα

Από το σύνολο των 2.207 κρουσμάτων, 569 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 921 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Πιο ευάλωτοι στον κοροναϊό φαίνεται ότι είναι ο ανδρικός πληθυσμός, καθώς το 56,4% των κρουσμάτων είναι άνδρες και το 46,3% γυναίκες. Μάλιστα η διαφορά αυξάνεται στις ηλικίες άνω των 65 ετών, όπου οι άνδρες, οι οποίοι έχουν προσβληθεί, ανέρχονται σε ποσοστό 71%, έναντι μόλις 29% των γυναικών.

Ποιοι έχουν πληγεί περισσότερο

Οι νομοί που έχουν – αναλογικά με τον πληθυσμό τους – πληγεί περισσότερο με πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ο νομός Καστοριάς και το Άγιο Όρος.

Με μηδενικά ή και ελάχιστα κρούσματα είναι οι εξής:

  • Νομός Φωκίδας
  • Νομός Ευρυτανίας
  • Νομός Γρεβενών
  • Νομός Καρδίτσας

H χειρότερη ημέρα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το γράφημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur, από τις 10 Μαρτίου μέχρι και και σήμερα 16 Απριλίου, η χειρότερη μέρα για την Ελλάδα ήταν στις 2 Απριλίου όταν διαγνώσθηκαν τα περισσότερα θετικά κρούσματα μέχρι τώρα, που ήταν σε αριθμό 129.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ