Κορονοϊός: Έρχονται άλλα δύο πειραματικά εμβόλια από την Κίνα

Κορονοϊός: Έρχονται άλλα δύο πειραματικά εμβόλια από την Κίνα

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως έχει εγκρίνει τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για δύο νέα πειραματικά εμβόλια για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, στο πλαίσιο της παγκόσμιας σταυροφορίας για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Και τα δύο εμβόλια χρησιμοποιούν αδρανοποιημένους παθογόνους παράγοντες, δήλωσε ο Γου Γιουανμπίν, στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας κατά την ενημέρωση του Τύπου.

Οι δοκιμές για ένα από τα εμβόλια, που αναπτύχθηκαν στο Πεκίνο από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, η οποία είναι εισηγμένη στον Nasdaq, έλαβαν έγκριση τη Δευτέρα από την κινεζική Υπηρεσία Φαρμάκων και Ασφάλειας Τροφίμων, δήλωσε ο Γου. Το δεύτερο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Γουχάν και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, έλαβε το πράσινο φως την Κυριακή.

Συνεπώς, βάσει των στοιχείων αυτών η Κίνα πλέον διενεργεί κλινικές δοκιμές για τρία διαφορετικά υποψήφια εμβόλια. Το Πεκίνο ενέκρινε στις 16 Μαρτίου τις αρχικές δοκιμές για ένα εμβόλιο που ανέπτυξε η Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και ο κινεζικός όμιλος βιοτεχνολογίας CanSino από το Χονγκ Κονγκ.

«Ο εμβολιασμός των ατόμων στη φάση 1 των κλινικών δοκιμών και η πρόσληψη εθελοντών για τη φάση 2 των κλινικών δοκιμών ξεκίνησαν στις 9 Απριλίου. Είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο για να ξεκινήσει κλινικές μελέτες στη φάση 2», σχετικά με αυτό το εμβόλιο, δήλωσε ο Γου.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna είχε ανακοινώσει ταυτόχρονα στα μέσα Μαρτίου ότι θα διενεργούσε επίσης κλινικές δοκιμές για ένα υποψήφιο εμβόλιο στις ΗΠΑ.

Άλλα προγράμματα για την ανάπτυξη εμβολίων, που διεξάγουν αυτήν την περίοδο κινεζικοί όμιλοι, χρησιμοποιώντας εξασθενημένους ιούς γρίπης, ή νουκλεϊκά οξέα, βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης ή των δοκιμών σε ζώα, πρόσθεσε ο Γου. «Τα εμβόλια που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές μεθόδους αναμένεται να παρουσιαστούν τον Απρίλιο και τον Μάιο για να λάβουν την έγκριση για διεξαγωγή κλινικών δοκιμών», πρόσθεσε.

Φαρμακευτικοί όμιλοι και ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μία πλειάδα από νέες τεχνολογίες, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να αναπτύξουν θεραπείες και εμβόλια κατά του κορονοϊού, που έχει προξενήσει τον θάνατο άνω των 120.000 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, ενώ τα θύματα ανέρχονται σε σχεδόν δύο εκατομμύρια. Ο εκτιμώμενος χρόνος για την τελική ανάπτυξη ενός εμβολίου υπολογίζεται σε τουλάχιστον 12 έως 18 μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ