Μια συγκινητική αναφορά στα μικρά παιδιά και το παράδειγμα που δίνουν σε όλους τους μεγάλους έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους ηλικιωμένους για την επόμενη ημέρα
Μια συγκινητική αναφορά στα μικρά παιδιά και το παράδειγμα που δίνουν σε όλους τους μεγάλους έκανε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
«Εγώ σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά που έχουν μεγάλη πίστη σε σχέση με εμάς» είπε αρχικά κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για την πανδημία στη χώρα μας.
Ο καθηγητής σημείωσε πως τα παιδιά τις ημέρες αυτές υπομένουν μαζί μας και ζούνε μαζί μας τις δικές μας εμπάθειες.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο γράμμα του μικρού Νίκου που έγραψε πως «θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα». «Γι’αυτά τα παιδιά που -σε αντίθεση με εμάς- ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα».
Συμπλήρωσε, δε, πως τα παιδιά μπορούν πάντα να μας δώσουν μια έξυπνη συμβουλή.
Το μήνυμα σε παππούδες και γιαγιάδες
Παράλληλα, για ακόμη μία φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας και όλοι όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις θα είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν τα μέτρα.
«Είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και δυστυχώς δεν θα ήταν σωστό σε αυτή τη φάση να δουν και να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους» εξήγησε ο καθηγητής.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν είναι προφήτες για να γνωρίζει ακριβώς πότε θα τελειώσει η πανδημία, όμως καθώς η δραστηριότητα της νόσου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, ενδέχεται να καταφέρουμε σύντομα να «ανοίξουμε τις πόρτες μας στους ηλικιωμένους».
Όπως εξήγησε, αυτό δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς στη χώρα υπάρχει μικρό επίπεδο ανοσίας και έτσι δεν μπορούμε να «ανοίξουμε εύκολα τις πόρτες στις μεγάλες ηλικίες, διότι κινδυνεύουν».
Παράλληλα, είπε ότι αυτό θα καταστεί δυνατό όταν θα υπάρχει μηδενική κίνηση του ιού στη χώρα, δηλαδή κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα επί μία εβδομάδα, όταν θα υπάρχει εμβόλιο ή στην περίπτωση που ο ιός «εξαφανιστεί».