Τι κόβει τη διάθεση για κρεβάτι: Έρευνα

Διακαής πόθος όλων των ζευγαριών είναι να κυλάει η σεξουαλική τους ζωή όπως στην αρχή της σχέσης τους

Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή προκύπτουν προβλήματα τα οποία σαμποτάρουν την ερωτική μας ζωή. Έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο απέδειξε ότι ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, είναι βέβαιο ότι για τη μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των ερωτικών συνευρέσεων μπορεί να ευθύνονται περισσότεροι από ένας παράγοντες.

Από την εικόνα που έχουν οι γυναίκες για την εικόνα του σώματος έως και κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα ακόμη και το έντονο άγχος φαίνεται ότι βλάπτουν σοβαρά το σεξ.

Κατά τη διάρκεια μελέτης που πραγματοποίησαν σε δείγμα χιλίων ζευγαριών εκ των οποίων τα μισά ήταν παντρεμένα και τα υπόλοιπα βρίσκονταν σε σχέση εντόπισαν τους παράγοντες που ενοχοποιούνται για την χαμηλή λίμπιντο.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των παντρεμένων γυναικών ένα ποσοστό που άγγιζε το 30% απάντησε ότι είχε αρνητική εικόνα για το σώμα τους. Με συνέπεια να έχει μειωμένη αυτοπεποίθηση και καμία διάθεση για ερωτική συνεύρεση.

προβλήματα υγείας και φάρμακα

Παράγοντες υγείας όπως διαβήτης, αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να υπονομεύσουν την λίμπιντο.

Επίσης την ερωτική ζωή μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και οι γυναικολογικές φλεγμονές και τα αφροδίσια νοσήματα.

Παράλληλα διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των χρόνιες θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο. Μεταξύ αυτών είναι τα φάρμακα για το στομάχι, την υπέρταση, το θυροειδή, τις αλλεργίες, τις ψυχικές διαταραχές αλλά και φάρμακα που προκαλούν γενικά αφυδάτωση όπως τα διουρητικά.

έντονοι ρυθμοί

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, ο πολυάσχολος τρόπος ζωής, οι αυξημένες υποχρεώσεις, το πιεστικό ωράριο, μας εξαντλούν σωματικά και ψυχικά και δεν μας επιτρέπουν ν’ αφεθούμε στη φυσιολογική παρόρμηση που απαιτεί ο έρωτας. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε έρωτα γιατί δεν έχουμε χρόνο, αλλά επιπλέον δεν έχουμε τη διάθεση και την επιθυμία.

οι ορμόνες

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι ορισμένες ορμονικές διαταραχές σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής μιας γυναίκας όπως μετά τη γέννα, στην διάρκεια του θηλασμού αλλά και κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική ζωή. Αρνητικές επιπτώσεις στη λίμπιντο μπορεί να έχουν και οι θεραπείες γονιμότητας ή γυναικολογικά χειρουργεία (π.χ. αφαίρεση ωοθηκών) αν και στην πρώτη περίπτωση αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει και το άγχος της σύλληψης. Επίσης η χρήση αντισυλληπτικών μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επηρεάσει αρνητικά την ερωτική διάθεση ενώ ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να διαταράξει τα ορμονικά επίπεδα είναι και το στρες.

η κατάθλιψη

Έρευνα που έγινε από το ίδιο πανεπιστήμιο απέδειξε ότι μία στις δέκα γυναίκες έχει μειωμένη έως ανύπαρκτη ερωτική επιθυμία λόγω κατάθλιψης η οποία συχνά μπορεί να υποβόσκει και να μην έχει αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε.

διαταραχές ύπνου

Η αϋπνία, ο μη επαρκής ύπνος (λιγότερο από 8 ώρες) καθώς και ο μη συνεχόμενος ύπνος μπορούν να πλήξουν καίρια την ερωτική διάθεση.

προβλήματα στη σχέση

Η έλλειψη επικοινωνίας ή ακόμα και μια απιστία κ.λπ. μπορεί να απομακρύνουν όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και ερωτικά. Επίσης για τη μη τακτική ερωτική συνεύρεση μπορεί να μη φταίει μόνο η δική σου μειωμένη ερωτική διάθεση αλλά του συντρόφου σου (η οποία μπορεί να οφείλεται και σε χαμηλή τεστοστερόνη που μπορεί να αποτελεί πρόβλημα ειδικά για τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από