Αυτές οι οκτώ ανούσιες διαμάχες είναι το σαράκι που σας τρώει λίγο-λίγο κάθε μέρα τη σχέση.
Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Δεν αποτελείτε εσείς την εξαίρεση, όσο κι αν το πιστεύατε στην αρχή της σχέσης –όπως όλοι οι άλλοι. Και όσο περνάει ο καιρός και συγκατοικείτε τσακώνεστε για περισσότερα μικροπράγματα. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Αρκετές φορές, στην πραγματικότητα δεν είναι ο σύντροφός σας ο λόγος που έχετε νεύρα· ίσως κάποιος άλλος να είναι άλλος ο λόγος και να ξεσπάτε στο ταίρι σας. Αυτά συμβαίνουν και θα ξανασυμβούν. Το θέμα είναι να αντιλαμβάνεστε τους λόγους, να παίρνετε μία ανάσα και να αποφεύγετε αυτούς του ανούσιους μικροτσακωμούς.
Πώς συμπεριφέρονται σε εσένα Vs Πώς συμπεριφέρονταν σε πρώην
Οτιδήποτε κι αν συνέβη στην προηγούμενη του/ης σχέσης κι εσύ ζηλεύεις γι’ αυτό, δεν είναι καλό να το αναφέρεις και να προκαλείς διαμάχες. Αν συγκατοίκησε με τον/ην πρώην μετά από ένα χρόνο σχέσης και εσείς βγαίνετε δύο χρόνια, αλλά δεν έχετε συγκατοικήσει ακόμη, δεν είναι λογικό να του/ης γκρινιάζεις γι’ αυτό. Δεν παίρνουν όλες οι σχέσεις την ίδια τροπή, και σε περίπτωση που δεν το έχεις σκεφτεί, με εσένα ίσως να μη θέλει να κάνει τα ίδια λάθη.
Για μικροπράγματα όπως αυτά:
Ναι, είναι εκνευριστικό να αφήνει το περιτύλιγμα των αναψυκτικών μέσα στο ψυγείο ενώ έχουν τελειώσει τα αναψυκτικά. Ναι, είναι εκνευριστικό να βάζεις δημητριακά το μπολ σου, μετά να ανοίγεις το ψυγείο και να ανακαλύπτεις ότι το γάλα έχει τελειώσει. Μην του/ης λες ότι το κάνει συνέχεια. Επιβράβευσέ τον/ην όταν δεν τα κάνει.
Για το ποιος κάνει περισσότερες δουλειές στο σπίτι
Αυτή ίσως είναι η πιο συχνή διαμάχη που γίνεται μεταξύ δύο ανθρώπων που συγκατοικούν. Ορισμένες φορές κάνει ο ένας τις περισσότερες δουλειές, άλλες τις κάνει ο άλλος. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα ή χωρίστε τις δουλειές για να ηρεμήσετε.
Για το πού και τι να φάτε
Αν δεν έχει κάποιος από τους δύο κάποια αλλεργία ή πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τσακώνεστε για το πού και τι θα φάτε. Ειδικά στην Ελλάδα, οι ταβέρνες έχουν ατελείωτες λίστες με πολλές επιλογές.
Για αυτό που θα δείτε στην TV
Καλώς ή κακώς θα συμβιβαστείτε. Μία θα βλέπετε αυτό που θέλει ο ένας, μία αυτό που θέλει ο άλλος. Στην τελική, δε χρειάζεται να βλέπετε τις ίδιες σειρές. Ας δει ο ένας στην τηλεόραση αυτό που θέλει κι ο άλλος στο λάπτοπ.
Για το ποιος είναι πιο κουρασμένος από τους δύο
Δεν γίνεται να βγάζετε έξω τις ταλαιπωρίες σας και να τις μετράτε. Αν υποθέσουμε ότι δουλεύετε και οι δύο, δε θα σας βοηθήσει να συγκρίνετε το πόσο κουρασμένοι είστε. Αντί να προσπαθείτε να φορτώσετε ο ένας στον άλλο το μαγείρεμα, κάντε το μαζί, κι αν όντως κάποιος από τους δύο είχε δύσκολη μέρα, ας ζητήσει από τον άλλο ευγενικά να κάνει καμία δουλίτσα παραπάνω.
Για το τελευταίο [πρόσθεσε εδώ έδεσμα]
Ο σύντροφός σου δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου. Ήθελες το τελευταίο γιαούρτι; Πες το και άσε την γκρίνια για τα πιο σοβαρά.
Για τη θερμοκρασία
Προσοχή. Εδώ υπάρχει ένας άγραφος κανόνας. Με το κρύο μπορείς να φορέσεις μία ζακέτα ή να βάλεις στον καναπέ μία θερμαινόμενη κουβέρτα και να ζεσταθείς. Με τη ζέστη; Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Γι’ αυτό εκείνος που κρυώνει πρέπει να συμβιβαστεί λίγο και να φορέσει μία ζακετούλα.