To "nesting", "cocooning" ή αλλιώς το να περνάς μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι φροντίζοντας τον εαυτό σου είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όταν αισθανόμαστε ότι η κούραση και οι υποχρεώσεις μας έχουν καταβάλει.
Αν και χαλαρωτικό, μπορεί να σε επηρεάζει περισσότερο απ’ότι νομίζεις
To «nesting», «cocooning» ή αλλιώς το να περνάς μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι φροντίζοντας τον εαυτό σου είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όταν αισθανόμαστε ότι η κούραση και οι υποχρεώσεις μας έχουν καταβάλει. Εκτός αυτού, συνίσταται από τους ειδικούς υγείας και είναι μια κλασική μέθοδος ξεκούρασης και ανανέωσης τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η καθηγήτρια ιατρικής στο NYU School of Medicine, Roshini Rajapaksa, το να μένεις πολύ στο σπίτι μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες, αλλά μόνο εφόσον αποτελεί σταθερή συνήθεια. «Το να μπαίνεις σε mood «χειμερίας νάρκης» σημαίνει ότι δεν εκτίθεσαι σε φυσικό φως», λέει. «Το φως του ηλίου ανεβάζει τη διάθεση και βοηθά το σώμα να παράξει βιταμίνη D που συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος».
Επιπλέον, το να περνάς πολύ χρόνο σε εσωτερικό χώρο σημαίνει αυτομάτως ότι μειώνεται η επαφή σου με τη φύση. «Μια βόλτα στο πράσινο μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα κατάθλιψης, να αυξήσει την ενέργειά σου και να βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση». Μια μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκόβης έδειξε επίσης ότι όσοι αθλούνται στη φύση αντί για ένα κλειστό γυμναστήριο εμφανίζουν μειωμένο ρίσκο ψυχικών νοσημάτων.
Πηγή: womenonly.gr