7 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου στη δουλειά

7 τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου στη δουλειά

Τα λάθη που σε κρατούν πίσω στην επαγγελματική σου πορεία

Όλοι μας έχουμε βιώσει περιόδους στην επαγγελματική μας ζωή που νιώθουμε στάσιμοι. Οι λόγοι μπορεί να είναι πιο σημαντικοί από όσο νομίζεις και να μην τους υπολογίζεις όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αναστέλλουν την επαγγελματική σου πορεία ενώ εσύ νομίζεις ότι προσπαθείς σκληρά. Έχεις σκεφτεί όμως μήπως είσαι εσύ η ίδια που σαμποτάρεις τον εαυτό σου;

Όσο παράλογο κι αν σου φαίνεται, δεν είναι καθόλου απίθανο. Πολλές φορές, δεν ευθύνεται ένα αυστηρό αφεντικό ή άλλοι εξωτερικοί παράγοντες για τη μείωση της απόδοσής σου, αλλά εσύ η ίδια. Διάβασε παρακάτω επτά λόγους με τους οποίους μπορεί να σαμποτάρεις τον εαυτό σου στη δουλειά και μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να αντιστρέψεις την κατάσταση.

#Αποφεύγεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής

Κανείς δεν θέλει στο γραφείο άτομα που μιλάνε συνεχώς για το πόσο καλά πήγε το project που ανέλαβαν και καυχιούνται για τη δουλειά τους. Από την άλλη πλευρά όμως, πώς θα μάθουν για τις δυνατότητες σου αν δεν υπερηφανευτείς λίγο για αυτές; Τόλμησε να δείξεις τα ταλέντα σου και ενημέρωνε σε λογικά πλαίσια για τις επιτυχίες σου. Για παράδειγμα, ανεξαρτήτως με τη δουλειά που κάνεις ένας καλός τρόπος να την αναδείξεις είναι μέσω των κοινωνικών δικτύων. Blogs, sites, ακόμα και το προφίλ σου στο Facebook ή το Instagram μπορούν να σε βοηθήσουν. Γενικώς μην απορρίπτεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Δείξε στο αφεντικό σου πόσο ικανή είσαι να αναλάβεις εσύ το επόμενο project στη δουλειά.

#Αργείς πάντα στη δουλειά

Σε συνάρτηση με το παραπάνω, μην ξεχνάς πως όσο ταλαντούχα, δημιουργική και αποδοτική είσαι στη δουλειά σου κανείς δεν θέλει έναν υπάλληλο που αργεί κάθε μέρα συστηματικά. Μία τέτοια συνήθεια δείχνει στον διευθυντή σου ότι ίσως δεν παίρνεις πολύ σοβαρά τη δουλειά σου.

#Δεν υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου

Το αφεντικό σου δούλεψε από πολύ χαμηλά για να φτάσει στη θέση που έχει τώρα στην εταιρεία, επομένως ξέρει ακριβώς τι απαιτήσεις έχει η θέση σου. Παρόλα αυτά, αυτό είναι κάτι σπάνιο, και η άγνοια από την πλευρά του αφεντικού σου μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την απόδοσή σου. Εάν συνεχώς σε τραβάει προς τα κάτω ένας παράλογος φόρτος εργασίας, και δεν αντιδράς, το αφεντικό σου μπορεί απλά να νομίζει ότι δεν προσπαθείς καθόλου να επιτύχεις. Σιγουρέψου ότι μιλάς για αυτά τα οποία σε δυσκολεύουν στη δουλειά σου, χωρίς να γκρινιάζεις – η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία.

#Δουλεύεις πολλές ώρες αλλά δεν είσαι δημιουργική

Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι εργοδότες προτιμούν να εργάζονται με ταλαντούχους και δημιουργικούς ανθρώπους παρά με εκείνους που εργάζονται πολλές ώρες και δεν προτείνουν κάτι καινούριο. Αυτό μπορεί να φαίνεται άδικο για όσους δουλεύουν σκληρά, στην πραγματικότητα όμως έχει μία λογική εξήγηση. Ένας εργοδότης δεν θέλει να βλέπει ότι σπαταλάς άπειρες ώρες για να ολοκληρώσεις τα θέματα που σου αναθέτεις. Όσο εσύ νομίζεις ότι δουλεύοντας περισσότερο από κάθε άλλο υπάλληλο, δίνει καλή εντύπωση, στην πραγματικότητα δείχνεις ότι δεν έχεις καθόλου ιδέες. Προσπάθησε να επικοινωνείς περισσότερο με το αφεντικό σου και να προτείνεις διάφορες ιδέες σε σχέση με τα projects που έχεις να κάνεις κάθε φορά.

#Περιορίζεσαι μόνο στις αρμοδιότητες που σου αναθέτουν

Το κλειδί για μία επιτυχημένη καριέρα βρίσκεται στις ευθύνες που είσαι διατεθειμένη να αναλάβεις. Δηλαδή, αν μία μέρα θέλεις να δεις πως δουλεύει το αφεντικό σου, ζήτησε να αναλάβεις κάποιο από τα δικά του tasks. Επίσης, σε περίπτωση που η θέση στην οποία βρίσκεσαι δεν σου αρέσει και υπάρχει κάποια άλλη που επιθυμείς μέσα στην εταιρεία, μπορείς να ζητήσεις από τον ανώτερό σου ή από κάποιον άλλον συνάδελφο να αναλάβεις, στον ελεύθερό σου χρόνο, ορισμένα από τα καθήκοντά του. Συνήθως οι άνθρωποι δεν σκέφτονται εκτός πλαισίων και γι’ αυτό, αν θέλεις κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να το ζητάς από μόνη σου. Μπορεί στο μέλλον να δουλεύεις εσύ σε αυτή τη θέση. Όσο περισσότερη θέληση δείχνεις, τόσο πιο ανοδική θα είναι η πορεία της καριέρας σου.

#Δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου

Κάποια στιγμή όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη εργασία τους όπως συνεχείς αποτυχίες, απόρριψη ιδεών ή επίπληξη από τους ανώτερούς τους. Είναι απόλυτα ανθρώπινο το να στενοχωρηθείς εκείνη τη στιγμή απλά προσπάθησε όσο το δυνατόν γίνεται, να μην βγαίνει σε μεγάλο βαθμό προς τα έξω. Το να κάνεις μούτρα στη δουλειά δείχνει ανωριμότητα και είναι κάτι που δεν θα ξεφύγει από την προσοχή του αφεντικού σου. Την επόμενη φορά που θα σε δυσαρεστήσει ένα ζήτημα είναι καλύτερο να το συζητήσεις προσωπικά.

#Μισείς τη δουλειά σου

Ο τελευταίος λόγος είναι και ο πιο σημαντικός. Σε περίπτωση που δεν αποδίδεις επειδή μισείς τη δουλειά σου τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις μία δουλειά που θα αγαπάς, θα σε γεμίζει ως άνθρωπο και το κυριότερο θα σε κάνει να αποδίδεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διαφορετικά, είναι θέμα χρόνου να αναρωτηθεί το αφεντικό σου αν θα πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις εκεί ώστε να μην μεταδίδεις τον αρνητισμό σου στην ομάδα.

Πηγή: missbloom.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ