Νέβιλ για πρόσληψη Τούχελ: «Δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την αγγλική προπονητική»

Νέβιλ για πρόσληψη Τούχελ: «Δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την αγγλική προπονητική»

Ο Γκάρι Νέβιλ σχολίασε την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ από της αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η απόφαση της FA να διορίσει τον Γερμανό Τόμας Τούχελ ως προπονητή της εθνικής ομάδας εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αγγλική προπονητική, δήλωσε ο πρώην αμυντικός της Αγγλίας Γκάρι Νέβιλ.

Ο 51χρονος Τούχελ, πρώην προπονητής της Τσέλσι και της Μπάγερν Μονάχου, είναι ο πρώτος Γερμανός μάνατζερ της Αγγλίας και μόλις ο τρίτος ξένος μετά τον Σουηδό Σβεν-Γκόραν Έρικσον και τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει ξανά η υπόθεση δολοφονίας του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Έντι Χάου της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, ένας από τους μόλις τρεις Άγγλους προπονητές στην Premier League, και ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, Γκράχαμ Πότερ, ήταν μεταξύ των υποψηφίων προτού η FA ορίσει τον Τούχελ ως τον διάδοχο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ την Τετάρτη.

«Πιθανότατα πήραν τον καλύτερο διαθέσιμο προπονητή στον κόσμο αυτή τη στιγμή», είπε ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νέβιλ, στο Sky Sports News.

«Ακολουθώντας αυτό το κριτήριο είναι απολύτως ακριβείς. Δεν είμαι σίγουρος ότι πληροί τα κριτήρια του St George’s Park και την πίστη στους Άγγλους προπονητές και την ανάπτυξη των επιδόσεων των αγγλικών ομάδων τα τελευταία χρόνια.

Όλοι στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου εμένα, θα του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα τρόπαιο, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν κάποια σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η FA σε σχέση με την αγγλική προπονητική.

Πιστεύω ότι βλάπτουμε τους εαυτούς μας αποδεχόμενοι ότι ο Τούχελ είναι καλύτερος από οποιονδήποτε από τους άλλους Άγγλους προπονητές».

Ο Τούχελ, ο οποίος θα έχει τη βοήθεια του Άγγλου προπονητή Άντονι Μπάρι, θα ξεκινήσει τον ρόλο τον Ιανουάριο ενόψει της «εκστρατείας» της Αγγλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Η Αγγλία έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2020 και το 2024, καθώς και στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, υπό τον Σάουθγκεϊτ, αλλά εξακολουθεί να είναι χωρίς σημαντικό τρόπαιο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ