Σερβία – Βραζιλία 0-2

Δεν μπορούσε να λείπει η... σάμπα από τους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 2-0 της Σερβίας και ετοιμάζονται για τη «μάχη» με το Μεξικό!

Δεν εντυπωσίασε. Δεν έπεισε. Ήταν όμως ουσιαστική και με το 2-0 κόντρα στους Σέρβους έκανε τσεκ –  ιν (ως πρώτη στον όμιλό της) στη φάση των «16». Δεν γινόταν να λείπει η πολυνίκης του θεσμού. Ο λόγος φυσικά για την Βραζιλία. Ήρωες της Σελεσάο οι Παουλίνιο και Τιάγκο Σίλβα. Και τώρα… Μεξικό!

Δεν είδαμε πολλή… φασαρία σήμερα από τους Βραζιλιάνους. Δεν τους άφησαν και πολλά περιθώρια οι Σέρβοι εξάλλου. Το αποτέλεσμα όμως το πήραν, και στην τελική αυτό είναι που μετράει. Όχι μόνο πέρασαν οι Βραζιλιάνοι, πέρασαν και ως πρώτοι στον όμιλό τους. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές – Γερμανοί ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει. (πάει η ευκαιρία για… εκδίκηση γα την 7αρα).

Το παιχνίδι δεν προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 25ο λεπτό όταν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς βρήκε τον Νεϊμάρ ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Στόικοβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ούτε ο Ζεσούς έκανε το 1-0. O γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 36′. Ο  Κουτίνιο (που μάλλον έχει κλέψει τη δόξα από τον σταρ της Παρί) έκανε τρομερή μπαλιά στον Παουλίνιο ο οποίος στην πλάτη της άμυνας πλάσαρε για το 1-0.

Στην επανάληψη, λίγο πριν την συμπλήρωση, μιας ώρας παιχνιδιού, ο Κουτίνιο βρήκε τον Νεϊμάρ κι εκείνος επιχείρησε το σουτ με το αριστερό από καλή θέση, αλλά δεν ξεγέλασε τον Στόικοβιτς. Μάλιστα, στο 61′, η Σερβία έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Τιάγκο Σίλβα να διώχνει και να κρατά την ομάδα του όρθια μετά το πολύ άτσαλο διώξιμο του Άλισον.

Και δεν σταμάτησε εκει η προσφορά του ηγέτη της άμυνας της Σελεσάο, αφού στο 68′, «έγραψε» το τελικό 2-0 μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμαρ. Οι Σέρβοι που ήθελαν πάση θυσία νίκη, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη, και οι Βραζιλιάνοι που έψαξαν και τρίτο γκολ στο τέλος χωρίς επιτυχία, στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς κόντρα στο Μεξικό αφού για 13η συνεχόμενη διοργάνωση παιρνούν επιτυχημένα τη φάση των ομίλων!

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Βέλκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (82’ Ράντονιτς), Τάντιτς, Λιάιτς (75’ Ζίφκοβιτς), Μίτροβιτς (89’ Γιόβιτς).

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (9’ Φιλίπε Λουίς), Κασεμίρο, Παουλίνιο (66’ Φερναντίνιο), Φιλίπε Κουτίνιο (80’ Ρενάτο Αουγκούστο), Νεϊμάρ, Ουίλιαν, Γκάμπριελ Ζεσούς.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από